PSŽ i dalje pod lupom UEFA, strepeće na "Parku prinčeva" od najavljenih "dubljih analiza"

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.09.2018.
20:49
Izvor: Sportske.net

Slučaj prvaka Francuske na novom razmatranju.

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Kako prenose francuski mediji, izvršno telo kontrole klupskih finansija (CFCB), donelo je odluku da se slučaj Pari sen Žermena ponovo uzme u razmatranje.

Glavni istražitelji su prethodno zatvorili slučaj o tome da li je PSŽ prekrišio FFP, ali je predsednik ovog izvršnog tela obelodanio odluku da se ovaj slučaj ponovo pregleda.

Sve je danas i potvrđeno, biće izvršene "duplje analize" toga da li je prvak Francuske prekršio pravila koja diktira finansijski fer plej.

Dakle, Parižani još uvek ne mogu da odahnu, oni su prethodnih godina trošili basnoslovne svote novca na angažovanje igrače, samo leta minule godine su potrošili oko 420 miliona evra na angažovanje trojice igrača, ali su u Parizu verovali da će uspeti da izbegnu kršenje pravila, jer su pronalazili "rupe u zakonu".

Nejmar je navodno sam platio Barseloni za svoj transfer u njihove redove, čak 222 miliona evra, a taj novac je dobio od države Katar, na ime Svetskog prvenstva 2022. godine, kako će u naredne četiri godine Brazilac biti svojevrsni ambasador takmičenja u Kataru.

Potom je angažovan i Mbape, ali je on doveden na pozajmicu sa obavezom otkupa, pa je PSŽ njegov transfer pomerio za ovo leto, kada je Monaku isplaćeno dogovorenih 180 miliona evra.

Sve to je stavilo pod lupu Parižane, koji u ovog leta angažovali Đanluiđija Bufona, Erika Čupo-Motinga, Huana Bernata i Tila Kerera, a novac za te transfere dobili su prodajom Gonsala Guedeša, Havijera Pastorea, Jurija Berčičea i Odsona Eduarda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke