PSŽ - Ako ne može Alegri, može Portugalac?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 27.03.2018.
15:12
Izvor: Sportske.net

"Sveci" će izvesno promeniti trenera na kraju sezone, a lista kandidata za novog šefa struke je proširena.

EPA/ETIENNE LAURENT
EPA/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Unaj Emeri bi sezonu u Francuskoj mogao da završi sa tri trofeja, ali to mu neće obezbediti ostanak na klupi PSŽ i naredne sezone.

Jednostavno, cilj uprave je da Pari sen Žermen osvoji Ligu šampiona, Španac je u dva navrata ispao u 1/8 finala i jasno je da će doći do promene.

Prema brojnim pisanjima, prva želja uprave PSŽ je trener Juventusa Masimilijano Alegri, ali ukoliko Italijan odluči da ostane u Juventusu ili se zaputi ka Premijer ligi, Parižani bi mogli da se okrenu nekom od portugalskih stručnjaka.

Kako prenosi "Marka", tri nova imena pojavila su se na listi želja "Svetaca", a u pitanju su trener Šahtjora Paulo Fonseka, bivši trener Porta, Čelsija i Totenhema Andre Viljaš-Boaš, kao i aktuelni trener Porta Serđo Konseisao.

Fonseka beleži odlične rezultate sa Šahtjorom ove sezone, malo je nedostajalo da izbori i plasman među osam najboljih ekipa u Ligi šampiona, ali mu se isprečio Edin Džeko.

Što se tiče Viljaš-Boaša, on je odlučio da se posveti automobilizmu, pa je nakon epizode u Kini vozio Dakar reli, ali se nije preterano proslavio za volanom. Nema sumnje da bi ga ponuda PSŽ naterala da se vrati fudbalu.

Što se tiče Konseisaa, on je minule sezone preporodio francuski Nant i to mu je kupilo mesto na klupi Porta, sa kojim beleži dobre rezultate ove sezone, "Zmajevi" su trenutno prvi na tabeli portugalske Primeire.

Pored pomenutih stručnjaka, PSŽ je zainteresovan i za Tomasa Tuhela, koji nema angažman.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke