PSV slavio u "de Toperu", Fejenord na korak od titule!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 23.04.2017.
18:40
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri PSV Ajndhovena savladali su Ajaks u velikom derbiju holandskog fudbala, i tako pomogli Fejenordu da se lakše dokopa titule.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Izabranici Filipa Kokua slavili su na "Filips Stadionu" u Ajndhovenu rezultatom 1:0 (1:0).

Domaćin je bolje otvorio meč, najagilniji je čini se bio Jirgen Lokadija, koji je imao šanse u 13. i 18. minutu ali ih nije iskoristio.

Napadač "Filipsovaca" se ipak u 25. minutu ispravio, kada je doneo prednost svojoj ekipi. Izveo je Lokadija maestralno slobodan udaraca sa oko 25 metara udaljenosti, nije golman Ajaksa imao nikakve šanse.


U nastavku nešto ružnija igra, najpre je požuteo Van Ginkel, potom i Ektor Moreno, koji je poznat po tome da je polomio nogu Luku Šou na dva mesta, a sada je i Bertrana Traorea naterao da napusti teren zbog povrede. Morao je Boš da zameni napadača Čelsija na pozajmici u Amsterdamu, te je priliku dobio Džastin Klajvert.

To je bilo sve od prvog dela igre, a nakon šest minuta fudbala u nastavku, prva prava prilika za goste. David Neres je odlično prošao, stigao do šesnaesterca PSV-a, šutirao, ali je lopta prohujala pored desne stative.

Samo četiri minuta kasnije, u velikoj prilici na drugoj strani našao se Gaston Pereiro, ali je njegov udarac sa ivice kaznenog prostora odlično ukrotio Onana.

Igrao se 68. minut, kada je u sjajnoj prilici bio Stiven Bergvijn, ali je fudbaler PSV traljavo šutirao iz izgledne pozicije, te je Onana uspeo da sačuva svoju mrežu.

Prepustili su domaći loptu gostima, Ajaks je pokušavao da dođe do izjednačenja, ali nisu uspevali da stvore ozbiljnije prilike pred golom Jorena Zuta.

Na kraju pobeda PSV-a od 1:0, Fejenord sada ima četiri boda više od Ajaksa, uz dva kola do kraja, sasvim je jasno da su "Roterdamsi" na pragu osvajanja titule. PSV je sada na tri boda ispod "Kopljanika", te će u dva poslednja kola voditi borbu sa njima oko drugog mesta, mesta koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke