Prva ponuda odbijena, Čelsi ipak postaje najskuplji klub na svetu?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 26.09.2018.
11:25
Izvor: Sportske.net

Najbogatiji Britanac nije uspeo, ali azijski "tigrovi" bi mogli...

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Posle svega što mu se dešava, Roman Abramović je sve bliži odluci da proda Čelsi.

Ali, ruski tajkun je navodno već odbio ponudu od 2.3 milijarde evra, i traži milijardu više, što bi "Plavce" učinilo najskuplje prodatim klubom svih vremena.

Pošto je odbijen za englesku i švajcarsku vizu i odustao od ulaganja u novi "Stamford Bridž" koji je trebalo da košta prema nekim procenama oko milijardu evra, on je već angažovao jednu američku banku kao savetnika prilikom prodaje.

Za sada nema naznaka ko bi mogao da plati toliki novac za Čelsi, ali priča se da je ponuda od 2.3 milijarde evra bila od najbogatijeg Engleza Ser Džima Ratklifa, ali da je Roman tražio više i da računa da bi taj novac mogao da stigne iz Azije, pre svega iz država ekonomskih tigrova, poput Singapura, Tajvana ili čak Južne Koreje, što je manje verovatno.

U međuvremenu, Čelsi će večeras na teren i to u Liga kupu protiv Liverpula što je i derbi ove runde, igraće se na "Enfildu", a rivali će se sastati i u derbiju u šampionatu u subotu u Londonu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sveznalac-NoviProfil
Wednesday, 26.09.2018
11:55

Kako ljudi ne vole Celsi pa to je strasno. Na sve nacine se gleda da se uzdrma klub cim nam ide dobro. Prvo ide Azar, pa Kante, pa Sari se ne slaze s nekim, pa vec se nakon Sarija sprema Lampard za klupu, pa onda ide Morata, pa Abramovic prodaje klub evo po 50-ti put u ovih godinu dana, itd... Plavci moji vi se ne brinite mi smo trn u oku ovim ostalim klubčićima i njihovim navijacima (cast izuzetcima). Samo lagano i ostavite Romanovu Armiju na miru da vas ne pregazi. Pozzz

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 26.09.2018
17:25

Pa pazi Celsi na ovom sajtu ima najvise navijaci koji donose najvise komentara, urednicima je u interesu da objavljuju najvise vesti vezano za Celsi bilo da su prave ili izmisljene jer povlace najvise komentara. Ja im ne zameram ipak oni zive od toga.

avatar
Dzoooo
Wednesday, 26.09.2018
11:48

Čisto sumnjam da će prodati klub.

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 26.09.2018
11:42

Odoste na dobos, Englezi ko englezi - uzeli love koliko im je trebalo i sada je dosta. Ko iz filmova Gaj Ricija ili tako necega.

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 26.09.2018
14:52

Dobos od 3 milijarde. :D

avatar
Agent Provocateur
Friday, 28.09.2018
03:26

Odgovorio bih direktno plavoj hordi ali moram ovako. Obrazuj mene, dete, o znacenju fraze. Osecaces se bolje sto ne menja stvari - bicete prodati zato sto englezi postuju samo sebe i hteli su dovoljno ruskog novca a kada su ga dobili zavrsili su posao i oduzeli vizu coveku koji je milijarde ulozio. Eto, neka ja ne znam a ti znas ali ovo je istina.

avatar
Dodaaa-ktbffh
Thursday, 27.09.2018
22:49

Zlatna koka se ne prodaje, tek tako..

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 26.09.2018
17:26

Ja, niko nece kao Roman da voli taj klub moze biti bilioner

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Wednesday, 26.09.2018
17:05

Sta zna dete sta su 3 milijarde, mada bice pre da ne zna sta znaci "ode na dobos".