Prštalo u Napulju, crveni kartoni, promašen penal, Juve odlazi kući pevajući!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.03.2019.
22:26
Izvor: Sportske.net

Derbi 26. kola doneo dosta uzbuđenja, Napoli bio u prilici da nadoknadi dva gola zaostatka, ali ni penal im za to nije bio dovoljan.

Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP
Beta/Ciro Fusco/ANSA via AP

Povezane vesti

U duelu vodećih na tabeli Serije A, Juventus je večeras, u 26. kolu, kao gost savladao ekipu Napolija sa 2:1 i tako uvećao svoju prednost na vrhu tabele na čak 16 bodova razlike, dvanaest kola pre kraja sezone.

Problemi za Napolitance počeli su od 25. minuta, kada je Malki napravio kardinalnu grešku pred svojim kaznenim prostorom, Ronaldo je oduzeo tu loptu, a golman Meret je u pokušaju da interveniše, na ''kapici'' šesnaesterca faulirao Ronalda i - dobio direktan crveni karton.


Iako sa igračem manje, Napoli je odmah mogao do izjednačenja, već u 30. minutu, ali je Zjelinski pogodio stativu!

Brojčanu prednost na terenu Juve je iskoristio nedugo zatim, u 39. minutu meča, kada je Emre Džan posle centaršuta Bernardeskija sa desne strane, udarcem glavom pogodio mrežu Ospine za velikih 2:0 u korist gostiju.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a posle samo dva minuta igre u nastavku, Juventus je ostao bez strelca vodećeg pogotka, Miralema Pjanića, zbog drugog žutog kartona, pa su obe ekipe nastavile sa po jednim igračem manje na terenu! Pjanić je na sredini terena rukom presekao jednu loptu i za sudiju Rokija nije bilo dileme - neumoljivo mu je pokazao put u svlačionicu.

Tada su domaći videli svoju šansu za preokret, zaigrali su ambicioznije i agresivnije i kao plod svega toga, Kaljehon je u 61. minutu smanjio na 2:1. Insinje je centrirao sa leve strane u peterac, a tu je najbrži bio Kaljehon koji šalje loptu u mrežu.

Prava uzbuđenja usledila su na ulasku u fniš meča. Igrao se 82. minut utakmice, kada je lopta pogodila Aleksa Sandra u ruku, u kaznenom prostoru Juventusa. Domaći su tražili penal, sudija je morao da konsultuje VAR tehnologiju i pošto je pogledao snimak, odlučio je da pokaže na belu tačku.


Ostalo je 2:1, do kraja još dosta nervoze na terenu, ali bez nekih novih velikih prilika za promenu rezultata.

Dodajmo još da je naš Nikola Maksimović odigrao svih 90 minuta u domaćem timu, na poziciji štopera, u tandemu sa Kulibalijem.
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Monday, 04.03.2019
12:08

Tako se moj brat zali da se svi zaposljavaju preko veze i kako bi voleo bolji posao ali ne moze. Ja mu kazem - pa Dzoni, tebe je tata zaposlio a neko bi voleo i tvoj posao. Naravoucenije - i Napoli bi da bude kao Juventus ali ne moze. Sudije ko sudije ali u Italiji su neke stvari konstantne.

avatar
Uncle Fester
Monday, 04.03.2019
08:35

Situacija kod crvenog kartona za Mereta je u najblažu ruku rečeno - nejasna. E sad, kod takve jedne situacije gdje gledaoci ni poslije usporenog snimka ne mogu jasno da vide kontakt, postavlja se pitanje zašto sudija na terenu, kao ni sudije u VAR sobi nisu pokazali ni najmanje poštovanja prema Napoliju pa da bar glavni sudija ode i pogleda snimak. Ne kažem ni da je bio kontakt ni da nije, ali kod situacije koja sigurno odlučuje ishod utakmice, ti ne odeš bar da je prekontrolišeš ne mogu da razumijem bez kao i hiljadu puta do sada da kažem da je jasno koji klub drži sve sudije i savez u šaci!!!! Sramota!!!

avatar
Stabber
Monday, 04.03.2019
05:39

Daj bre covece, kako to Alegri dobar trener a dobija ovako kukavicki, verujem da kad bi neki drugi trener vodio Juventus, da bi dobili danas minimum 3 razlike, za tri klase su bolji od Napolija ali igralo se kukavicki. Volim Juventus ali nervira me Alegri sa tim njegovim stavom oko igre, Juve ima tim da pobedi Djenovu bar sa 5 razlike.

avatar
qwerty117
Monday, 04.03.2019
01:28

Велика штета за Наполи. Каква екипа, какав фудбал, тренер, менталитет. Капа доле. Не предати се на 0:2 са играчем мање, не може било ко против Јувентуса. Притом их згужвати у другом. Заслужили су и више од нерешеног, али стативе ће сањати. Јуве лош, делује сит, индолентан, туп, без правих шанси. Неће се Алегрију исплатити оваква игра против атлетика.

avatar
peca
Monday, 04.03.2019
01:05

Anceloti je zreo za penziju!
Osim sto drobi zvakacu gumu vise nije od njega vidjeno nista.On je proslost.Da mu onako igrac izvodi penal je komicno.A upravo je to trenerevo delo.Isigne sramoto ne znas gol iz penala da das.
To vam je taj "veliki"zvezdin rival.
Momci su se dobro zabavljali i fino nasmejani caskali nakon meca.
To vam je fudbal danas uz nasega WARA MALO I PREVARA!!!!

avatar
Ruske39
Sunday, 03.03.2019
23:51

Kakav je ono penal...ali neka, pravda se pokazala.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 04.03.2019
00:23

Igranje rukom nije penal?a kakav je ono crveni karton?

avatar
BojanMC
Sunday, 03.03.2019
23:43

Nadam se da ce se posle ove utakmice Napoli okrenuti ozbiljno prema ligi evrope. Bilo bi sjajno da neki italijanski klub uzme bar le, s obzirom da niko iz Italije nije nista osvojio u evropi od 2010.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 04.03.2019
00:24

Pored španaca teško...zna se ko dominira...u LS dominira Real a u LE dominira Sevilja

avatar
Curva Sud Milano
Sunday, 03.03.2019
23:36

Ja stvarno ne znam više sta je sa sudijama u top 5 liga. Ne ulazim u to ko je oštećen od klubova ni večeras, ni u Londonu, ni u Madridu. Jedna stvar je sigurna, što se više gura "unapređivanje" fudbala sudije su sve gore, a najviše smo oštećeni mi navijači. Nekad je bilo ovoliko grešaka za čitavu sezonu, a sad u jednom kolu.

avatar
juvealexx
Monday, 04.03.2019
00:39

Barem se na suđenje Napoli ne može požaliti ,možda da je rocchi pogledao VAR kod onog starta golmana Napolija na Ronaldu ,a uz to "poklonio" im je i penal koji je više nego dvojben ,jeste Alex Sandro ispružio ruku ali lopta ga pogađa u prsa ,ako je to penal onda stvarno ....😁

avatar
juvealexx
Sunday, 03.03.2019
23:36

Ako je i bilo kakve dvojbe oko scudetta ,sad je i to riješeno , iako Juve do kraja sezone ima još 3 ili 4 "derbija" između ostalog protiv Milana ,rome i Intera , 16 bodova prednosti je ipak teško dostižno , opet to nije bilo "bajno" , ali dosta bolje nego recimo protiv lazija , Pjanić je umalo od junaka postao tragičar ,a penal je također dvojben jer se čini da je to više bilo igranje prsima nego rukom , no budući da je dosuđen bar s te strane igrači Napolija neće imati primjedbe na suđenje

avatar
Badr Hari
Sunday, 03.03.2019
23:33

Kakvo simuliranje, pipnuo čovek nije izlizanog. :D Ali srećom tu je verni prijatelj Rocchi da usključi čoveka i da pokloni Juveu gol, umesto da izlizanom pokaže žuti karton. Da nije tog simuliranja (ujedno i treninga simuliranja pred Atletiko) niko ne bi ni primetio da je izlizani uopšte igrao. :D

avatar
Billionaire
Monday, 04.03.2019
00:08

Brate smori nas vise sa izlizanim i svaki put istom pricom.

avatar
Brat Marchisio
Monday, 04.03.2019
01:16

Da li ti znas fudbalska pravila po kojoj se namera sankcionise isto koliko i posledica? Sta treba igrac da ostavi noge da ga neko prelomi da bi se to sviralo? Golman kliza van 16 i ne sklanja svoje noge, karton momak, sledeci put da naucis. A sta cemo sa Pjanicem i crvenim? Ili penalom za Napoli? Batina 2 kraja ima uvek.

avatar
Japanac
Sunday, 03.03.2019
23:30

Napolitanci su zaboravili i na fer play,prvi zuti za Pjanic je bio smesan,Forza Juve

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.03.2019
09:33

Navijac Juventusa prica o fer play-u? Dzabe su vam sve ove titule, LS je jedini cilj a to nemate sanse.

avatar
Japanac
Monday, 04.03.2019
17:07

Vi igrate Ls, napadate titulu u Pl, luzeri ste bili i ostali...

avatar
Mak-Juventino
Sunday, 03.03.2019
23:30

Ciao bela Napoli ! + 16 , osvojili smo Scudeto na pocetku marta , mora da je to neki rekord ?! Golcina i crveni karton , to moze samo Pjanic ! FORZA JUVENTUS

avatar
Goran.984
Sunday, 03.03.2019
23:28

Jeste tesko gostovanje i derbi,ali nisam zadovoljan igrom,Juve mora bolje,mnogo deluje nezainteresovan... 8.u nizu nije bila upitna.. FJ

avatar
Mirjevac
Sunday, 03.03.2019
23:42

Da im sudija nije bio, nista nebi Juve uradio! Juve je ko i Real a za Ronalda sve to odgovara, za juveta rade sudije kao i za reala, tako da Ronaldo nista niije mnogo promenio!

avatar
Brat Marchisio
Monday, 04.03.2019
01:17

Kako je sudija pomogao Juventusu? A Napolijev penal? Kulibali udara Dibalu bez lopte? Pjanic dobija drugi zuti? Jesi preko teleteksta pratio mec?

avatar
juvealexx
Monday, 04.03.2019
00:36

A kako je to sudac "pomogao" Juventusu , je li tako što je isključio pjanića i dosudio dvojben penal za Napoli , nije valjda sudac namjerno pogađao stative umjesto zielinskog i insignea 😂

avatar
adoD
Monday, 04.03.2019
00:03

Udahni i razmisli šta pišeš,jer 8 godina je juve prvak i uvijek luzerima neko drugi kriv...Ljudi odrastite