Prštalo na "Enfildu", Kurtoa spasavao Čelsi!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.01.2015.
22:38
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Čelsija uspeli su u nameri da ostanu neporaženi na "Enfildu" u prvom meču polufinala Liga Kupa a izabranicima Brendana Rodžersa ostaje da žale što u drugom poluvremenu nisu materijalizovali prilike koje su stvorili.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Prva utakmica polufinala Liga Kupa koju su Liverpul i Čelsi večeras odigrali na "Enfildu" završena je nerešenim rezultatom 1:1 (0:1) pa će gosti zadovoljniji ući u revanš koji je na programu za sedam dana.

Golove pogledajte OVDE!

Uvodnih petnaestak minuta večerašnjeg duela na "Enfildu" protekli su bez prilika za postizanje gola a onda je kapiten domaćih Stiven Džerard razbio monotoniju udarcem sa više od 20 metara koji je završio preko prečke ali tek nakon intervencije Tiba Kurtoe.

Odmah nakon prve prave prilike na utakmici koju su stvorili domaći usledio je odgovor izabranika Žozea Murinja. Eden Azar je na asistenciju Seska Fabregasa izbacio Emrea Čana iz igre a ovaj ga je zatim oborio u šesnaestrcu što je sudija Din okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu.

Siguran izvođač jedanaesterca bio je Belgijanac Azar a interesantno je da je Čelsi u 18. minutu stigao do vođstva a da do tog momenta nije uputio udarac ka protivničkom golu.

Celsi
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Nakon pogotka koji je Čeliju obezbedio vođstvo domaći su krenuli agresivnije pa se na terenu rasplamsala borba. Pršatlo je na sve strane uz dosta grubih i nesportskih startova.

Recimo i to da je Liverpul u prvom minutu nadoknade, nakon prekršaja koji je iznudio Lazar Marković, oštećen za penal pošto je Dijego Košta evidentno igrao rukom i tako zadržao loptu u posedu a da sudija Majk Din nije sankcionisao takav potez najstrožom kaznom.

Lazar Markovic
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Odmah nakon što je sudija dao znak za početak drugog dela Čelsi je mogao do drugog pogotka na meču ali je oprezni Minjole bio brži od Dijega Košte izbacivši loptu daleko u polje.

Od tog trenutka pa do izjednačujućeg gola usledilo je zatišje koje je nagovestilo buru. Poslednjih pola sata igre na "Enfildu" doneli su izjednačujući pogodak domaćem timu ali i pregršt prilika za trijumf kao i novu veliku grešku glavnog arbitra na štetu Liverpula.

Strelac izjednačujućeg gola za Liverpul bio je Rahim Sterling u 59. minutu nakon asistencije Stivena Džerarda i očajne intervencije odbrane. Sterling je loptu primio na 40 metara od gola a vezni fudbaleri i defanzivci Čelsija pustili su ga da se okrene i stušti sve do ivice šesnaesterca odakle je matirao nemoćnog Kurtou.

Liverpul
Foto: Beta/AP Photo/Jon Super

Od tog momenta pa do poslednjeg sudijskog zvižduka na terenu je postojala samo jedna ekipa koja je igrala fudbal. Liverpul je nizao prilike a Kurtoa je držao Čelsi u životu.

Prvo su Džerard i Kutinjo u 67. minutu zapretili Belgijancu. Kapiten domaćih pogodio je stativu a tridesetak sekundi kasnije Kutinjo je tukao sa dvadesetak metara u dobro postavljenog Kurtou.

Nepunih deset minuta kasnije domaći stižu do dve nove prilike ali ponovo Kurtoa ostavlja Čelsi u igri da bi u 77. minutu Belgijanac napravio propust koji sudija nije kaznio indirektnim udarcem.

Golman Čelsija prvi je stigao do lopte u duelu sa Sterlingom ali je zajedno sa loptom napustio šesnaesterac što je promaklo sudiji Dinu koji večeras nije bio na visini zadatka.

Deset minuta pre kraja utakmice Kurtoa je odbio poslednji nalet "Crvenih" pošto je sjajan udarac Lalane odbio u korner te do kraja nije bilo prilika da se rezultat promeni.


Pomenimo da su sva trojica srpskih internacionalaca večeras bila na terenu ali se Marković, Ivanović i Matić nisu proslavili.

Posle svega viđenog Čelsi zadovoljniji napušta "Enfild" jer će u revanšu koji je na programu za sedam dana imati prednost domaćeg terena i prednost gola u gostima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke