Prštalo kraj Bistrice - Budućnost predala titulu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.04.2018.
18:24
Izvor: Sportske.net

Drugi put u tekućoj sezoni fudbaleri Sutjeske uspeli su da savladaju podgoričku Budućnost. Trijumfom u najvećem derbiju crnogorske lige Nikšićani stavili ruke na trofej.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Peti put u tekućoj sezoni fudbaleri Sutjeske i Budućnosti odmerili su snage, a aktuelni lider na tabeli uspeo je da upiše drugu pobedu.

Nakon tri uzastopna trijumfa Budućnosti ekipa Sutjeske je u okviru 27. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige (1. CFL) slavila na domaćem terenu rezultatom 3:2 (3:1) i tako praktično stavila tačku na šampionsku trku.

Derbi susret na stadionu kraj Bistrice nije obeležila preterano lepa igra ali smo na obe strane videli dosta prilika, a neretko su odbrane svojim propustima dovodile protivničke igrače u poziciju za postizanje gola.

Sutjeska je nakon pola časa igre imala dva gola prednosti. Bivši napadač Vojvodine Šaleta Kordić iskoristio je loše reakcije odbrane Budućnosti u 5. i 27. minutu i doneo domaćinu veliki kapital pred nastavak.

Do odlaska na odmor videli smo još dva gola, po jedan na obe strane. Najpre je Miljan Vlaisavljević vratio Budućnost u igru golm u 38. minutu ali je pred odlazak na pauzu bivši igrač Metalca i Radnika iz Surdulice Luka Merdović obezbedio domaćina dva gola prednosti.

Nakon petnaest minuta igre u nastavku Milan Đurišić koristi veliki kiks odbrane Sutjeske i postiže drugi gol za Budućnost kojim je, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.

Gosti su do kraja pokušvali da stignu do izjednačenja i barem jednog boda što je Sutjesci ostavljalo prostora za kontre. Promene rezultata ipak nije bilo tako da je Sutjeska devet kola pre kraja praktično overila šampionsku titulu.

Nikšićani imaju 18 bodova više i utakmicu manje od drugoplasirane Budućnosti devet kola pre kraja crnogorskog šampionata.

Bio je ovo ujedno prvi poraz Budućnosti od kada je ekipu preuzeo Vladimir Vermezović. Strateg Budućnosti je nakon utakmice čestitao titulu Sutjesci uz konstataciju da njegov tim neće imati problema da zadrži drugo mesto ukoliko do kraja nastavi da prikazuje partije kakva je bila današnja.

1. CFL - Rezultati 27. kola
Iskra - Dečić 2:0
Kom - OFK Petrovac 2:0
Mladost - Grbalj 0:0
Zeta - Rudar 1:3
Sutjeska - Budućnost 3:2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 04.04.2018
21:41

Merdovic, sin Olivera Merdovica legende OFK Zvezdare....kakav je on šut imao.....majkooooo