Proradila stara veza, Murinjo nadomak novog angažmana!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.05.2019.
23:29
Izvor: Sportske.net

Portugalac je bez posla od kako je sredinom decembra otpušten iz Mančester junajteda.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Žoze Murinjo je u decemru ostao bez posla, sredinom sezone na izmaku.

Nakon poraza od Liverpula rezultatom 1:3 i serije loših rezultata u Premijer ligi, uprava Mančester junajteda je rešila da mu se zahvali na saradnji.

Tom prilikom je zaradio oko 20 miliona evra na ime odštete, dovodio se u vezu sa brojnim klubovima, ali je odlučio da odmori od trenerskog posla, povremeno je radio kao stručni konsultat za "BeIN Sports" i često je davao intervjue za razne medije.

Šuškalo se da bi mogao da preuzme Juventus, nakon što je obelodanjeno da se "Stara dama" rastaje sa Masimilijanom Alegrijem, ali je Portugalac demantovao te tvrdnje, istakao je da nikada ne bi mogao da sedne na klupu "Bjankonera", zbog svoje istorije sa Interom.

Dovodio se u vezu i sa minhenskim Bajernom, a sada je, kako prenose francuski mediji, veoma blizu klupe Pari sen Žermena.

Tomas Tuhel nije obavio dobar posao u prvoj sezoni u klubu sa "Parka Prinčeva", osvojio je titulu, ali je to bio jedin uspeh Parižana ove sezone.

Dobio je podršku uprave kada je ispao iz Lige šampiona od Mančester junajteda, ali poraz u Kupu Francuske od Rena, pa i serija loših rezultata u šampionatu dovela do toga da PSŽ počne da razmišlja o drugim rešenjima.

Izgleda da u Murinju vide pravu zamenu za Nemca, a o tome govori i informacija koju su preneli francuski mediji.

Oni tvrde da je Murinjo obavio razgovore sa vlasnicima kluba iz Katara, da su pregovori sve ozbiljniji i da će odluka biti doneta u narednih nekoliko dana u Dohi.

Francuski mediji dodaju i da je Murinjo u odličnim odnosima sa sportskim direktorom "Svetaca" Anterom Enrikeom, sa kojim se poznaje još iz vremena dok je radio u Portu, što daje na težini priči o njegovom prelasku na klupu kluba iz Pariza.

Dakle, čini se da bi "Posebni" mogao da smeni Tuhela, a Portugalac bi tako dobio i priliku da se domogne trofeja u Francuskoj, kako je već osvajao titule u Portugaliji, Engleskoj, Italiji i Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke