Pronađen uzrok Realovim problemima!?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.09.2019.
15:30
Izvor: Sportske.net

Povrede su veliki problem "kraljevskog" kluba, a internetom kruži snimak na osnovu kojeg se može zaključiti zašto je lekarsko osoblje kluba veoma zauzeto.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Real Madrid je imao sezonu za zaborav, rastali su se najpre sa Zidanom, Lopetegi nije uspeo da ostvari dobre rezultate, nije se bolje snašao ni Solari, pa je Zizu nakon devet meseci vraćen u klub.

Ipak, nije Francuz dobro otvorio tekuću sezonu, u Ligi šampiona su "Los Blankosi" poraženi od PSŽ sa 0:3, u Primeri ne znaju za poraz, ali su problemi vidljivi.

Povrede su jedan od glavnih uzroka slabih rezultata, a pojavio se video snimak sa treninga Realovih igrača u teretani, u kojem mnogi vide glavni problem.

Na njemu fudbaleri Reala rade na mašini "leg press" (presa za noge) i smatra se da su ova naprona vežba i loše izvođenje iste među glavnim uzrocima brojnih povreda igrača "kraljevskog" kluba.

Komentari su i da ovakva vežba ne priliči jednom profesionalnom klubu, kao i da je očigledno da u njoj leži glavni problem zbog kojeg fudbaleri ekipe sa "Bernabeua" muče muku sa povredama.

U poslednjih 13 meseci imali su čak 65 povreda, trenutno su van stroja Marko Asensio (povratak se očekuje tek u martu), Luka Modrić, Marselo i Ferlan Mendi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
real4ever
Wednesday, 25.09.2019
19:48

Gluposti. Nije ta sprava tu od prije par dana. Za sve je krivo njihovo okupljanje. Ne može igrač doći prije na 5 dana prije početka sezone, to se mora promijeniti. Daju im slobodne dane i produženje odmore, a kada se vrate pojačaju im treninge da bi što prije bili spremni. To su te stvari zbog kojih se igrači povređuju i zbog čega su u lošoj formi, a ne neke sprave koje su tu godinama.

avatar
Badr Hari
Wednesday, 25.09.2019
18:29

To bi značilo da Dembele ne silazi sa 'leg press-a'. A verovatno nije ni video tu spravu, osim možda na slici. :D

avatar
Offside
Wednesday, 25.09.2019
18:04

Leg pres je veoma opasan ako se radi sa opterecenjima i to svako ko je ikada isao u teretanu zna.Problem kod te vezbe je sto se za razliku od obicnog cucnja koriste SAMO mislici nogu a ne ledja pa i stomaka,samim tim kompletan pritisak trpe noge.E sada,meni je malo cudno da Real nema trenera koji ce upozoriti igrace na opasnosti te vezbe i koji ce gledati kako se vezba izvodi...Mislim da je pre uzrok povreda losa fizicka sprema igraca a ne pojedinacna ili grupna vezba u teretani.

avatar
INTERnacionalist
Wednesday, 25.09.2019
15:35

Upravo presa treba da ojača noge igračima :)

avatar
Uncounquered
Wednesday, 25.09.2019
16:21

Cucanj i iskorak su bolje alternative i manje naporne za noge...ovo govorim kao dugogodisnji vezbač u teretani...i mogu ti reci da presa mnogo opterecuje zadnju ložu i ligamente iza kolena, a ti misici i ligamenti su najbitniji kod fudbalera.

avatar
Uncounquered
Wednesday, 25.09.2019
16:24

Doduse ovo je vise cucanj, prava presa "pada" nadole i sa vecim opterecenjem je.