Procureo kompletan plan završnica LŠ, LE i Superkupa Evrope!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 15.06.2020.
17:31
Izvor: Sportske.net

Sve je tu, pouzdani izvor javlja - ove odluke će biti ozvaničene u sredu.

EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA BELLA
EPA-EFE/ALESSANDRO DELLA BELLA

Povezane vesti

Svi čekamo taj 17. jun, kada će UEFA zvanično saopštiti konačne odluke za završnicu sezone 2019/20. Ipak, već sada je poznat format i način odigravanja Lige šampiona i Lige Evrope.

Pouzdani novinar Đanluka Di Marcio otkrio je ovog popodneva kompletan plan za završnicu Lige šampiona i Lige Evrope.

Da krenemo redom, preostala četiri meča osmine finala Lige šampiona, kao preostali mečevi osmine finala Lige Evrope, biće odigrani u prvoj polovini avgusta.

Barselona - Napoli, Juventus - Lion, Mančester Siti - Real Madrid i Bajern Minhen - Čelsi, svoje mečeve će odigrati 7. i 8. avgusta, a potom se pobednici sele u Lisabon gde će biti završni turnir osam najboljih timova.

Plan je da se da se četvrtfinalni mečevi (po jedna utakmica), igraju od 12. do 15. avgusta, potom polufinale 18. i 19. i veliko finale 23. avgusta. 

U Ligi šampiona, četiri kluba su već obezbedila plasman u četvrfinale, a to su - PSŽ, Atletiko Madrid, Lajpcig i Atalanta, dok će u avgustu pred praznim tribinama i najverovatnije na SVOJIM stadionima revanše odigrati:

Barselona - Napoli (1:1)
Mančester Siti - Real Madrid (2:1)
Bajern Minhen - Čelsi (3:0)
Juventus - Lion (0:1)

baner

Što se Lige Evrope tiče, završni turnir od osam timova odigraće se u Nemačkoj u periodu od 10. do 21. avgusta u četiri grada - Duizburgu, Gelzenkirhenu, Kelnu i Frankfurtu, koji će najverovatnije biti i domaćin finala, 21. avgusta.

U trenutku prekida odigrano je šest mečeva osmine finala, dok Inter - Hetafe i Sevilja - Roma nisu stigli da odigraju ni prve utakmice i kako navodi Di Marcio, oni će odigrati samo jednu na neutralnom terenu u Nemačkoj. Ostali će odigrati revanše, a rezultati prvih mečeva su:

Olimpijakos - Vulvs 1:1
Rendžers - Leverkuzen 1:3
Volfsburg - Šahtjor 1:2
Bašakšehir - Kopenhagen 1:0
Ajntraht - Bazel 0:3
LASK - Mančester Junajted 0:5

Takođe, očekuje se da se predviđeni domaćini finala pomere za godinu dana, pa će ovogodišnji domaćin Istanbul organizovati naredne godine, dok se Sankt Peterburg pomera sa 2021. na 2022. godinu.

Za kraj, ostaje i Superkup Evrope, u kom se sastaju šampioni LŠ i LE, a domaćin će biti Budimpešta 24. septembra.

Dakle, sve je tu, u sredu nas čeka zvanična potvrda i ne možemo da dočekamo vreli avgust!

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke