Procurele reči pomoćnika, u VAR sobi "skrojen" penal za Real?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.10.2020.
16:15
Izvor: Sportske.net

Opšti haos izgleda tek predstoji.

EPA-EFE/Andreu Dalmau
EPA-EFE/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Još uvek se nisu smirile strasti nakon pobede Real Madrida na Barselonom.

Kao što znate, detalj o kom se priča jeste penal, posle duela Klemena Lenglea i Serhija Ramosa, a danas su procurele nove informacije.

Osim toga što se ispostavilo da je sudija Martinez Munuera sin osnivača Realove navijačke grupe Los Amigos de Benidorm, pojavila se još "opasnija" informacija.

Navodno, prema saznanjima katalonskog kluba, glavni sudija se oglušio o signalizaciju pomoćnog sudije koji mu je vikao "faul Ramosa nad Lengleom".

Munuera ne samo da nije poslušao svog pomoćnika, već je odlučio da pogleda VAR i pokaže na belu tačku.

U čemu je zapravo problem?

Baner

Pomoćni sudija, odnosno svi koji su na terenu, ako su u poziciji da dobro vide neku situaciju i donesu odluku, ona je "preča" i glavni arbitar nema obavezu da pogleda VAR.

Drugi problem jeste u tome šta je prikazao VAR, na ekranu je istaknut samo detalj kada Lengle vuče Ramosa, tačnije, nije "isečena" akcija od samog početka kada se vidi da je povlačenje obostrano. Rezultat svega je da Munuera vidi samo Lenglea koji vuče Ramosa, koji pada na kontra stranu od one na koju je povučen, i to je penal.

Barsa sada zahteva da dobije kompletnu evidenciju, ukoliko ima osnova za to, La Liga bi morala da posluša i da dostavi Kataloncima komunikaciju između sudija, odnosno kako su došli do konačne odluke.

Treba istaći da ovo nisu samo informacije katalonskih medija, već i inicijativa ostalih "nezavisnijih", povučeni i time što su se brojni klubovi oglasili o ovoj situaciji.

Primera radi, Betis je prvi podelio identičnu situaciju, u kojoj je jednom njenom igraču baš Serhio Ramos pocepao dres u šesnaestercu, sudija je samo odmahnuo rukom, nije ni pogledao VAR. Takođe, ogorčeni su i Selta i još neki klubovi koji su tokom prethodnih meseci ukazivali na greške u korist Real Madrida.

Ako se ispostavi da su sudije "skrojile" penal, da glavni nije poslušao pomoćnika koji je najbolje mogao da vidi situaciju, a da je zaduženi u VAR sobi isekao isti detalj, mogao bi ovo da bude tek početak haosa...

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan100
Tuesday, 27.10.2020
10:34

1. Lengle vuce Ramosa za dres naprijed , znaci obojica su u kretnji prema golu , Lengle je ispred i vuce Ramosa za sobom prema golu , a ovaj na kraju pada na ledja suprotno od gola ,volio bi da mi neki navijac Real Madrida kaze KAKO JE TO MOGUCE ( ali samo ovi koji su ikada pokusali da se bave bilo kojim sportom , ne racuna se igrati pes na PS4 ) ???
2 . Guzva kod gola Real Madrida , Ramos ispucava loptu , istom pogadja Varana u RUKU , sudija gleda VAR i kaze da nije penal , PO KOM KRITERIJUMU ? kad upravo zbog zloupotrebe UEFA donosi pravilo od prije par sezona da je RUKA - RUKA , nema napucana , nema slucajno , nema nije imao namjeru , nema prirodan polozaj , vec je pravilo , ako lopta pogodi igraca u ruku to je penal ...
molim navijace Real Madrida da mi pojasne , kako je moguce da samo oni na cijeloj planeti ne vide pljacku (ne zele da vide pljacku ) !??

avatar
Man united
Tuesday, 27.10.2020
14:17

Нисам видео ту спорну ситуацију, али за ово друго ти морам појаснити јер видим да многи греше око новог правила. То што си ти описао се односи на ситуацију где је рука изнад нивоа рамена. За све остале ситуације се и даље гледа има ли намере и да ли је напуцана.

avatar
Man united
Wednesday, 28.10.2020
14:19

Слабо ти ја пратим шпанску лигу у задње време, тако да нисам баш упућен у детаље. Оно што знам је да се то правило о руци у казненом простору увек интерпретирало различито. Зависи ваљда од судије до судије. Неке судије се удубе у правила, а неке свирају буквално сваки контакт руком као пенал. Е сад, што се тиче Реала (и Барсе), стоји да имају повлашћен третман код судија. Колико грешака је свирано тенденциозно, а колико грешком судије, никад нећемо сазнати.

avatar
Bojan100
Wednesday, 28.10.2020
00:45

Hvala na pojasnjenju , ali opet nailazimo na problem , jer veliki broj primjera ima , gdje je svirano Realu , a protiv Reala nije svirano ,prosle sezone jedno 2-3 situacije ... hocu da kazem ako je to pravilo i ako funkcionise onako kako si napisao , opet imamo primjere gdje se to postuje , a gdje nee , nije sporno da sudije mogu da pogrijese , ali brate kako uvijek pogrijese u korist Reala , postalo je vise toliko glupo ...

avatar
Nemanjici
Tuesday, 27.10.2020
08:34
avatar
LUZERPOOOL
Monday, 26.10.2020
20:43

Zamislite koliko su prvenstava i LS pokrali.

avatar
BlueBoy84
Monday, 26.10.2020
20:02

Real je rasturio barsu sa pola snage, sa i bez penala. Padavičari se još nisu navikli da samo njima sviraju penale i Realu dele crvene kartone za svaki kontakt. Još odzvanjaju reči gospodina Murinja, kada je na pitanje kako se pripremate za derbi odgovorio priprenamo se za igru sa 10 igrača protiv barseloninih 11.Zašto? Zato što su na poslednjih 11 utakmica sudije podelili igračima Reala bar jedan crveni karton na 10 utakmica. Eeej 10/11. Pa dosta je bilo farselone i padavičara. Sad jedna nazovimo sumnjiva situacija i drvlje i kamenje. Gde je 10 godina sudijske dominacije u korist farselone.

avatar
Bojan100
Wednesday, 28.10.2020
00:47

Aj ne lupetaj , to sto si ostrascen , pa me vidis ono sto svi vide, to je tvoj problem , ali smjesno je pisati gluposti ! Lp

avatar
Nemanjici
Wednesday, 28.10.2020
08:47

Decko mislim da broj 👎 pokazuje u kojoj zabludi (obalcima) zivis

avatar
Obican gradjanin
Monday, 26.10.2020
19:58

Vi u ovom tekstu ili gde god da ste preuzeli ovaj text sami sebe demantujete, i to kroz čitav tekst. Nisam navijač ni jedne ni drugde strane, niti sam ljubitelj Spanaca, ali ovo sto piše je budalastina.

avatar
Badr Hari
Monday, 26.10.2020
17:50

Šta god da je vikao pomoćni sudija i kako god da je reagovala VAR soba Munuera je otišao do monitora. A na njemu je video, ma kako ovi iz VAR sobe to iskrojili, da je reč o Ramosovom faulu u napadu (ako je video ceo snimak) ili da je reč o Ramosovom sumuliranju (ako su mu pustili samo taj deo gde ga Lengle vuče na jednu, a on pada na suprotnu stranu). Kako god jedina dilema je mogla da bude da li da Ramosu pokaže žiti karton ili ne, ali je on uradio ono što je odlučio još pre početka utakmice; pokazao je na belu tačku.

Realno prašina se digla samo zato što je Munuera bezočnu pljačku napravio u El Klasiku, koji je ipak španski brend naročito kada se igra u terminu da ga gleda uživo 3/4 planete. Inače na isti ili sličan način su opljačkani Realovi protivnici u 90% njihovih utakmica pa ništa.

avatar
Oldboy
Monday, 26.10.2020
18:25

Ne vezano za El klasiko ali ispada da Var ne pomaže. U toliko situacija var soba i ceo svet vidi jedno, a glavni sudija drugo. To je po meni nedopustivo. Imali smo zadnji primer Borusija M protiv Intera gde je Inter oštećen za oba primljena gola na očigled celog sveta. Ajde da kazemo da je kod penala bilo kontakta kojeg ako je i bilo bio je milimetarski, ali kod drugog gola ofsajd metar i sudije gledaju 6 minuta da bi glavni presudio u korist Borusije. Nešto mora da se uradi

avatar
Badr Hari
Tuesday, 27.10.2020
19:12

VAR itekako pomaže svim sudijama koje žele pošteno da sude. Onima koji poput Munuere žele da pokradu Realovog protivnika VAR može samo u ulozi saučesnika da pomogne ili da ga ne speči u krađi, što mu dođe na isto. Nisam gledao meč Borusija M protiv Intera, ali jesam sinoć gledao Milan vs Roma sa po jednim izmišljenim penalom na obe strane i šta da kažem osim da su to nedopustive stvari u vremenu VAR-a.

Da postoje nezavisne sudijske komisije čiji bi posao bio analiza svakoga meča i izricanje kazni i suspenzija sudijama koje su uprkos VAR-u donosile ovakve odluke mislim da bi sve ovo izgledalo mnogo bolje.

avatar
Bádr Hari
Monday, 26.10.2020
17:27

faul Ramosa nad Lengleom? pa onda mora da se svira penal na drugoj strani da moj idol Messi konacno da gol. :D

avatar
toma1980
Monday, 26.10.2020
18:14

Zamisli Druze kakav ce tek Cirkus kod Nas u LingLong Ligi da bude.
Zamisli sledeci Derbi Zvezda-Partizan i sporne Situacije i koriscenje VAR-a!!

avatar
Bádr Hari
Tuesday, 27.10.2020
15:29

ne znam al sa mojim idolom Messijem uvek neki cirkus. :D