Pritisak navijača preveliki, Arsenal sastavio "loto tiket", sedam trenera u igri!

Autor: Stefan Matić
ponedeljak 25.11.2019.
09:59
Izvor: Sportske.net

Španski stručnjak bi mogao i pre januara da napusti London.

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Povezane vesti

Arsenalova igra i rezultati ni izbliza ne zadovoljavaju apetiti njihovih navijača. Samo remi sa Sautemptonom koji ima jednu od najgorih odbrana u ligi je jednostavno neprihvatljivo, gol Lakazeta u samoj završnici je verovatno samo odložio ono što je neizbežno.

A to je Emerijeva smena.

"Tobdžije" se spremaju za Frankfurt u četvrtak, ali se smatra da ukoliko Arsenal ne reši naredna tri meča Premijer lige u svoju korist da će uslediti kadrovske promene. Emerijev tim posle Lige Evrope ima duele sa Norvičom, Brajtonom i Vest Hemom, ako izostanu pozitivni rezulati kreće se u pregovore.

Spekuliše se da bi skoro otpušteni Poketino mogao ubrzano da se vrati u severni deo Londona, ovo bi uzrokovalo prave "nemire" pošto je poznat intenzitet jednog od najvećih komšijskih derbija.

Poketino

Alegri je možda i najmanje verovatna opcija, bivši trener Juventusa je par puta izjavio kako će ispoštovati odmor do kraja sezone, Napoli je takođe zainteresovan za njega.

Arteta kao nekadašnji kapiten Arsenala je takođe u priči, nema sumnje da je kao Gvardiolina desna ruka dosta toga naučio.

"Tobdžije" bi želele da igraju fudbal sličan šampionu, Arteta želi posao prvog čoveka pored terena.

Spekuliše se i oko dolaska Brendana Rodžersa, mada izvesno je da bi nekadašnji trener Seltika želeo da završi sezonu sa Lesterom, "lisice" igraju ponajbolji fudbal još od osvajanja šampionata.

Tu su naravno i već pomenuti Patrik Vijera, koji je takođe miljenik navijača i kapiten "tobdžija" u jednom od najuspešnijih perioda kluba. Pored Francuza se spominje i Nagelsman čije ime se dovodi u vezu sa klubom svakog vrhunskog tima, ali sa Nemcom je slična situacija kao i sa Rodžersom.

Lajpcig igra odličnu sezonu, nema rezona prekidati posao u jeku sezone.

I poslednje ime, srećna sedmica, pripada Ljunbergu.

Šveđanin se vratio u tim 2018. godine kada je preuzeo mlađe selekcije, juna ove godine je postao asistent u prvom timu. Njegovo ime se izdvaja pošto bi možda i očigledno prelazno rešenje, pošto poznaje klub iznutra.


Sve je na Emeriju, ukoliko Španac ne uspe da podigne svoj tim, smena je izvesna.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Monday, 25.11.2019
20:34

Ne razumem otkud njemu toliki kredit.Ajd Venger je uradio mnogo za klub,eno Poketino najveci uspeh kluba ono finale i opet mu dali otkaz.Samo u Arsenalu rade suprotno.Nije ni cudo sto je Murinjo hteo u Arsenal jer je to zagarantovan posao kako god da vodis tim.

avatar
Dragan Petković
Monday, 25.11.2019
17:34

Sad nova 3 meča,bila priča posle gimaraeša i Lestera ako ne dobije obe otkaz,nije ni jednu dobio pa Sautempton..i u ova 3 meča nema šanse sve da dobije jer ga igrači bojkutuju,odmah bre.

avatar
Provokator
Monday, 25.11.2019
15:55

Nisam siguran da bi neki ozbiljan trener, zeleo da preuzme veliki tim u sred sezone. Jedino da nadju neko prelazno resenje dok jos imaju vremena da "spasu" sezonu. Zaostatak u Premier Ligi se moze nadoknaditi ali moraju odmah da krenu da pobedjuju. Najvise brine sto im je igra uzasna.

avatar
Topovi nad Londonom
Monday, 25.11.2019
13:10

Menjajte ga vise...

avatar
REVØLT
Monday, 25.11.2019
11:05

20118. godine. Alegri u Napoli, Anceloti u Arsenal, Emeri u Honduras:-D