Primera - Vodeći kvartet opravdao očekivanja, ludilo u trci za LE (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
utorak 20.02.2018.
00:00
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 24. kolo Lige Primere.

EPA-EFE/JUAN HERRERO
EPA-EFE/JUAN HERRERO

Povezane vesti

Barselona, Atletiko Madrid, Valensija i Real Madrid zadržali su istu distancu, pošto su svi favoriti opravdali očekivanja.

Ipak, posebno će do kraja biti u centru pažnje trka za peto i šesto mesto, pošto od petoplasirane Sevilje do 11-plasirane Selte ima samo sedam bodova razlike.

Lider Barselona je kao gost pobedila ekipu Eibara rezultatom 2:0, iako se propisno namučila. Eibar je namučio Barsu, dok nije ostao sa igračem manje, bio je ravnopravan rival, a na golu je blistao naš Marko Dmitrović. Ipak, Barsa je slavila i sačuvala sedam bodova u odnosu na Atletiko Madrid.

Tim Dijega Simeonea je opravdao očekivanja, Atletik Bilbao je ponovo pao u Madridu, a strelci su bili Kevin Gameiro i Dijego Košta. Atletiko je nastavio niz odličnih rezultata, vezao je i četvrtu pobedu, a sada sledi pravi test pošto za vikend ide Sevilji, a potom i narednog Barseloni.



Valensija je posle duže vremena vezala dve pobede, uz dosta muke je pobedila poslednjeplasiranu Malagu, golovima Kokelana i Danija Pareha u poslednjih 10 minuta. Malaga je ostala na začelju sa sedam bodova manje od Levantea i teško da će uspeti da opstane, dok je Valensija zadržala bod više od Reala, ali ima i meč više.

Real Madrid je u najluđem meču ovog kola, pobedio Betis na Benito Viljamarinu sa 5:3. Real je poveo golom Asensija, ali je Betis uspeo da preokrene do poluvremena. Madriđani su potom u drugom dali gas, sa četiri gola, preko Bejla, Ronalda, Asensija i Benzeme došli do nove pobede.

U ostalim mečevima, Sevilja je na Kanarskim ostrvima pobedila Las Palmas i vezala drugu pobedu, Đirona je nastavila da melje pošto je savladala Leganes sa 3:0, dok je Real Sosijedad konačno podigao formu i srušio Levante - 3:0. Takođe, Alaves je nastavio seriju i sada je čak 10 bodova iznad Las Palmasa koji je prvi ispod crte.

Kolo je večeras zatvorio sjajni Hetafe pobedom nad Seltom rezultatom 3:0, i tako se trka za Ligu Evrope prilično zakuvala.

Liga Primera, 24. kolo:

Petak:


Đirona - Leganes 3:0

Subota:


Las Palmas - Sevilja 1:2
Eibar - Barselona 0:2
Alaves - Deportivo 1:0
Malaga - Valensija 1:2

Nedelja:


Real - Sosijedad - Levante 3:0
Atletiko Madrid - Atletik Bilbao 2:0
Espanjol - Viljareal 1:1
Betis - Real Madrid 3:5

Ponedeljak:


Hetafe - Selta 3:0
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 20.02.2018
03:46

ludilo? pa dva tima se takmice za LE...nzm osim sevilje i viljareala ko tu moze da uskoci...nije realno da druge ekipe se bore za LE