Primera - Viljareal jedva, Baka "otključao" odbranu Madriđana!

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 16.09.2018.
13:55
Izvor: Sportske.net

Današnji program u španskoj La Ligi su otvorili Leganes i Viljareal.

EPA-EFE/DOMEMECH CASTELLO
EPA-EFE/DOMEMECH CASTELLO

Povezane vesti

Poznato je da Španci imaju uvek jednu utakmicu u onom prvom terminu kada je nedelja u pitanju, a danas su u 12 h odmerili snage Leganes i Viljareal, timovi koji su pre ovog meča bili na poslednja dva mesta u ligi.

Viljareal je slavio na ovom nezgodnom gostovanju sa 0:1 (0:0), i na taj način su zabeležili tek prvu pobedu u ovogodišnjem šampionatu.

Verovatno je Leganes bio i bolji tim na terenu, ali je Viljareal iskoristio svoje šanse i odneo sva tri boda i na taj način konačno ostvario pobedu koju su navijači dugo čekali.

Prvo poluvreme je zaista bilo tiho, Viljareal je imao mnogo veći posed, ali su iz tog poseda samo jednu šansu stvorili, zaista premalo. Leganes je u prvom poluvremenu pretio iz kontri, a čak su uputili 8 udaraca ka golu Asenja, ali nije tu bilo opasnih prilika.

Drugo poluvreme je počelo, a u 48. minutu je Mario Gaspar igrao rukom u svom kaznenom prostoru, pa je sudija pokazao na belu tačku. Kariljo je promašio penal i tako nije iskorstio ovu šansu da donese svom timu značajnu prednost.

Petnaest minuta nakon toga usledila je kazna i Viljareal je u 65. minutu preko Karlosa Bake došla do prednosti. Lajun je perfektno izveo slobodnjak i pronašao Baku, koji je glavom zatresao mrežu.

"Žuta podmornica" je preuzela inicijativu nakon tog gola i lagano su priveli utakmicu kraju. Do kraja meča još jednu fantastičnu šansu je imao Lajun, ponovo iz slobodnog udarca, samo što je ovoga puta šutirao na gol, međutim nije imao sreće jer je pogodio stativu. Leganes je imao jednu dobru šansu u nadoknadi vremena, ali je gol bio poništen nakon očiglednog ofsajda.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke