Primera - SVI favoriti popadali, Barsino višestruko slavlje (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
nedelja 24.12.2017.
17:41
Izvor: Sportske.net

Iza nas je 17. kolo Lige Primere, da li imamo dovoljno razloga da Barsu proglasimo šampionom pre Nove godine?

EPA-EFE/RODRIGO JIMENENZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENENZ

Povezane vesti

Poslednje kolo ove godine, možda je i odlučilo trku u šampionskoj tituli, mada iz Barselone poručuju da niko nije osvojio prvenstvo u decembru.

Barselona je deklasirala Real u Madridu, treći put u nizu u Primeri, posle 0:4 i 2:3, Katalonci su sada slavili 3:0, ali su i pored toga imali dodatnog razloga za slavlje, pošto su poraze doživeli još i Atletiko Madrid i Valensija.

Barselona sada ima devet bodova više od Atletika, 11 više od Valensije i čak 14 od Reala, koji ima i meč manje, pa mnogi smatraju da Katalonci ne mogu da prokockaju ovu prednost.

U prilog tome ide i činjenica da Barselona u drugom delu sezone dočekuje sve pomenute ekipe, pošto su jesenas gostovali Atletiku, Valensiji i sada Realu, a takođe su preskočili još neka teška gostovanja kao što su Viljareal i Atletik Bilbao, gde su ranije umeli da kiksnu.

Inijesta Iniesta

Što se tiče samog "El klasika" Barselona je deklasirala Real, ali tek nakon što je dodala gas u drugom poluvremenu, posle dosta slabijeg prvog. Suarez je načeo mrežu u 54. minutu posle odlične akcije u kojoj su učestvovali Buskets, Rakitić i Roberto.

Kada je u 64. minutu Karvahal zbog igranja rukom zaradio crveni karton, a Mesi pogodio za 11 metara, bilo je samo pitanje kojim rezultatom će Katalonci slaviti. U nadoknadi vremena, Mesi je asistent, a Vidal pogađa za ogromnih 3:0. 

Lionel Mesi Kristijano Ronaldo

U drugom katalonsko-madridskom derbiju, Espanjol je iznenadio Atletiko, pošto je u samom finišu meča golom Serđa Garsije u 88. minutu pobedio Madriđane. Ovo je bio prvi poraz Simeonovog tima, pa je Barselona sada ostala jedini neporaženi tim u prvenstvu.

Valensijin sunovrat nastavljen je u lokalnom derbiju, pošto je na Mestalji slavio Viljareal. Karlos Baka je u 24. minutu postigao jedini pogodak na meču, a Simone Zaza je crvenim kartonom na isteku sata igre olakšao put gostima, za koje je čitav meč odigrao Antonio Rukavina. Valensija je posle odličnog starta, u poslednjih pet mečeva slavila samo jednom, uz tri poraza i jedan remi, pa ni ne čudi što je Marselinov tim sada 11 bodova iza Barselone. 

Simeone

Tu nije bio kraj derbijima u ovom kolu, pošto su Deportivo i Selta odmerili snage na Rijazoru, a gosti su počistili očajni tim u La Korunji. Heroj je ponovo bio dvostruki strelac Jago Aspas, dok je jedan pogodak postigao Vas. Nemanja Radoja je na terenu proveo poslednjih desetak minuta.

U ostalim mečevima, izdvojili bismo pobedu Alavesa nad Malagom u direktnom susretu za opstanak, Munir El Hadadi je doneo pobedu od 1:0, Katai ponovo nije igrao, dok je kod gostiju do 76. minuta igrao Zdravko Kuzmanović.

U susretu dva najveća iznenađenja sezone, Eibar je razbio Đironu rezultatom 4:1, Sevilja je nastavila da pada, poražena je i na Anoeti od Real Sosijedada - 3:1, dok je Las Palmas takođe nastavio seriju loših rezultata, izgubivši od Hetafea u gostima 2:0.

Sada sledi pauza od dve nedelje, a tada će Atletiko, Valensija i Real nastaviti da jure moćnu Barselonu.

Liga Primera, 17. kolo:

Utorak:

Levante - Leganes 0:0

Sreda:

Hetafe - Las Palmas 2:0
Real Sosijedad - Sevilja 3:1

Četvrtak:

Eibar - Đirona 4:1
Alaves - Malaga 1:0

Petak:

Betis - Atletik Bilbao 0:2
Espanjol - Atletiko Madrid 1:0

Subota:


Real Madrid - Barselona 0:3
Valensija - Viljareal 0:1
Deportivo - Selta 1:3

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Armani
Sunday, 24.12.2017
22:58

Sa umtitijem,dembeleom i daj Boze kutinjom moguca je tripleta ponovo!

avatar
esadandrovic
Sunday, 24.12.2017
21:02

Real najveca prevara 21vijeka. Secatelise El Clasica 0:4, prije tog El Clasica sudija pomocni od koga je trazeno da navija za Real, on je javno priznao da su trazili da navija za Real. Sta se dogodilo Barsi protiv Valensije, Real je sve uradio da Real nebi bio na -20 u 2018. REAL NAJVECA PREVARA 21VIJEKA. REAL LOTO EKIPA:

avatar
04
Sunday, 24.12.2017
23:52

Naravno da se sećamo kako su Neymar i Suarez bez Messija odučili Real od fudbala. :D

avatar
Heisenberg321
Sunday, 24.12.2017
20:25

A da stvar bude gora po ostale Barsa će da bude još jača jer se vraća Dembele, Umtiti će da se oporavi do februara a nadamo se da će se i pojačati novim igračima pa može tripleta da se opet napadne.

avatar
Lecter
Sunday, 24.12.2017
19:17

Fina zaliha Barse ali naravno igra se do kraja.Jos dva kola pa ce biti pola sezone sto se tice Primere.

avatar
FK Bobar
Sunday, 24.12.2017
18:59
avatar
Mino Rajola
Sunday, 24.12.2017
18:47

Real goropadan napada LŠ.