Primera - Sjajni Fati vodio Barselonu do pobede!

Autor: Stefan Matić
subota 14.09.2019.
22:52
Izvor: Sportske.net

Tinejdžer obeležio večerašnji meč na "Nou Kampu".

EPA-EFE/Toni Albir
EPA-EFE/Toni Albir

Povezane vesti

Šampion Španije zabeležio novu pobedu, ovog puta je stradala Valensija sa ubedljivih 5:2.

Već u trećem minutu su Katalonci vodili sa 1:0. Šesnaestogodišnji Fati postiže svoj drugi gol u dresu Barselone ove sezone, iz trka je pretvorio asistenciju De Jonga u vođstvo svog tima.

Samo četiri minuta Fati vraća asitenciju De Jongu posle sjajnog solo prodora na levoj strani, Holanđanin je lako savladao sunarodnika Silesena na golu Valensije. Gosti su ipak uspeli da se konsoliduju posle burnog početka.

Kevin Gameiro završava uspešno dugu akciju "slepih miševa", Francuz je lako savladao Ter Štegena na asistenciju Rodriga, ali je morala da se sačeka potvrda VAR-a koji je bio pozitivan te se na poluvreme otišlo sa rezultatom 2:1.

Sedam minuta po povratku sa pauze Barselona ponovo vodi sa dva gola prednosti. Grizman šutira, Silesen nekako brani, ali se lopta srećno odbija do Pikea koji nije mogao da promaši. 51. minut 3:1 za Barsu.

Deset minuta kasnije u strelce se upisuje i rezervista Luis Suarez. Sjajno je Urugvajac postigao gol iz kolena za vođstvo od 4:1 i ovime overio pobedu svog tima. Devetka Barselone se upisuje u strelce još jednom i tako baca 'petardu' u 82. minutu i postavlja 5:1 za Katalonce.

Konačnih 5:2 i gol utehe Valensije za ovo poluvreme postiže Maksi Gomez na samom kraju meča.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Sunday, 15.09.2019
16:51

Samo 7 minuta je trajala prava konkretna igra Barse sa ciljem da se napravi akcija i postigne gol. Momentalno nakon drugog gola krece bezidejno i presporo mucenje lopte, na kakvo smo navikli u poslednje 2 godine. Za to vreme svi osim Fatija (mlad je i neiskusan, treba mu 'oprostiti') vode racuna da se ne nadju u sesnaestercu Valensije (pogotovo ne sami), da vrate loptu nazad ili bar bocno prvom do sebe ili da kao Grizman beze od lopte od levog do desnog krila izbegavajuci sesnaesterac, osim kada mogu 'bezbedno' da se zavuku izmedju cetvorice defanzivaca Valensije.

Gol Valensije je popravio situaciju, ali opet nedovoljno da bismo gledali gomilu lepih akcija i stvorenih sansi, a golovi su pali prakticno posle 3 suta: jednog vrljavog by Grizman, nakon koga je Silesen postigao autogol i 2 Suarezova, moram priznati majstorska suta.

Sve u svemu Valensija je bila vise losa negoli Barsa dobra, tim pre sto nisu hteli ili zeleli da iskoriste ono sto im je odbrana Barse pruzila: da se iz nehata nadju u ozbiljnoj sansi, a kamoli sa namerom.

avatar
Don Andres
Sunday, 15.09.2019
08:30

mali je bas veliki potencijal, najvise zbog toga sto je, cini se, totalno skoncentrisan na fudbal.. ima dosta talenata koji ostanu na tome jer im fudbal u tim godinama nije na prvom mjestu (halilovic) ili jer ne mogu da se nose sa pritiskom (krkic). ovaj momcic izgleda da nema takvih problema, bas dosta ocekujem od njega

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 14.09.2019
23:58

Uz duzno postovanje Fatiju, ali mislim da bi jedino Messi iz cele Primere mogao da konkurise za prvu postavu Partizana u Ping Pong Ligi.

avatar
Rise up
Saturday, 14.09.2019
23:24

Nepunih 17 godina ima Fati.Veliki potencijal. Nadam se da ce imati vecu minuta od Dembelea. Barselona poedjuje lagano bilo da je Primera ili LS, ali zato u gostima je mucenje.

avatar
Benz9
Saturday, 14.09.2019
23:14

Ovi iz Valensije izgleda rijesili da se opet bore za opstanak...kao da im one 3-4 godine nisu bile dovoljne...Barsa opet nista posebno vidi se da jedva cekaju povratak Mesija u tim...

avatar
Steffmajster
Sunday, 15.09.2019
10:00

ovu su odigrali dobro

avatar
zeks
Saturday, 14.09.2019
23:00

Dobra uvertira pred Dortmund. Fati i De Jong odlicni, raduje povratak Suareza i odmah 2gola

avatar
Tata Messi
Saturday, 14.09.2019
22:59

Barselona za 120m kupila Grizmana i starog Suareza

avatar
Kive
Saturday, 14.09.2019
22:58

Fati veliko otkrovljenje a samo mu je 16 godina a igra tako zrelo.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 15.09.2019
07:43

Veliko otkrovenje Valverdea!