Primera - "Pirova" pobeda Barselone, ostaje bez najboljeg pred El Klasiko?

Autor: Ivan Cvetković
subota 20.10.2018.
22:41
Izvor: Sportske.net

Nova glavobolja za Ernestea Valverdea.

Beta/AP Photo/Eric Alonso
Beta/AP Photo/Eric Alonso

Povezane vesti

U devetom kolu španske Primere, Barselona je na svom terenu savladala Sevilju sa 4:2 i tako preuzela vodeće mesto u španskom šampionatu.

Samo 120 sekundi je trebalo Barsi da povede protiv gostiju iz Andaluzije, Filip Kutinjo je iskoristio asistenciju Mesija i zatresao mrežu domaćih.

Deset minuta kasnije pogodio je i sam Leo Mesi, ali onda je usledio prizor koji je zabrinuo mnoge - Argentinac je morao da napusti igru u 26. minutu zbog povrede ruke.

On bi mogao da propusti možda i najbitniju utakmicu sezone, više o tome pročitajte OVDE.

U drugom poluvremenu Katalonci stižu do još jednog pogotka, precizan sa bele tačke bio je Luis Suarez u 63. minutu.

Sevilja je uspela da smanji prednost golom Pabla Sarabije u 79. minutu, ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi ekipa Ernestea Valverdea.

Sudbinu svog bivšeg kluba zapečatio je Ivan Rakitić koji je bio precizan u 88. minutu susreta.

Utešni pogodak za Andalužane postigao je Luis Murijel u prvom minutu nadoknade vremena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stefoon
Sunday, 21.10.2018
02:43

Moraju bez Mesija, on je potreban u drugom delu sezone.

avatar
RIP-chechk
Sunday, 21.10.2018
00:26

Alaves drugi na tabeli sa bodom zaostatka, ovo nisam ocekivao ni da mi neko kaze nakon prvog kola. Skoro deset odigranih kola, a razlika izmedju maksimalnog moguceg ucinka i prvoplasiranog ista ko izmedju prvoplasiranog i poslednjeplasiranog.

avatar
Antihepi
Saturday, 20.10.2018
23:58

Неће бити исти ''Ел Класико'' без Месија и Роналда..

avatar
P. S.
Saturday, 20.10.2018
23:18

Gledajući rezultat, a i kretanje rezultata, reklo bi se lagana pobeda Barse. Verovatno bi bila i lagana i još ubedljivija da se Messi nije povredio, a ovako... paa, daleko od toga. Imali smo priliku da vidimo potpuno neupotrebljive Dembelea i Suareza, kome je golman Sevilje pomogao da na kraju to ne bude (da ga nije srušio nema šanse da bi ovaj dao gol). Oba penala su čista, s' tim što onaj za Sevilju nije sviran uprkos korišćenju VAR-a. Kada tome dodamo da je Ter Štegen spasao dva čista gola to bi Sevilju dovelo na 5 komada uprkos trapavosti njihovog napada u najvećem delu utakmice, a koja je zajedno sa presingom Barse na sredini terena pomogla ovakvoj 'odbrani' da nekako sačuva gol skoro punih 80 minuta. U poslednjih 10-ak minuta videli smo potpuni raspad Barsine odbrane, što je na momente izgledalo komično, jer tu više nije bilo nikakvih intervencija, već random odbijanja lopti od igrača do igrača u šesnaestercu Barse. Nažalost znamo kako bi se završila i ova utakmica da im Messi nije ostavio 2:0. Bilo kako bilo Valverdeu ostaje gorak ukus jer svojim izmenama nije uspeo da donese Sevilji pobedu, a da stvar bude još gora eto Barse ponovo na čelu uprkos njegovom natčovečanskom zalaganju da spusti Barsu bar na sredinu tabele.

avatar
Visca el Barcaa
Saturday, 20.10.2018
23:17

Samo jedno pitanje imam, kako moze nojer da bude prvi golman njemacke a ter stegen ne?! Ne razumem to..

avatar
xman
Saturday, 20.10.2018
23:02

Ovo komentarisanje je izgubilo smisao, jer vam trena previše vremena da objavite komentar..molim vas da budete malo azurniji (da ne kažem kao što ste nekad bili :) )

avatar
_mladenq
Saturday, 20.10.2018
22:56

Valverde ni kriv ni duzan nakon 9og kola na celu tabele, a uradio je sve sto je bilo u njegovoj moci da Barsa bude negdje 10ta. I u ovoj utakmici je dao sve od sebe da sabotira ekipu, izvodjenje Arthura koji je do tada jedan od najboljih pojedinaca na terenu i koji savrseno drzi sredinu je klasicni nosonja potez, pa onda kasnije Munir iz nekog razloga ulazi? :D Srecom pa je Barsa previse vodila a i Ter Stegen spasavao nemoguce, pa ovaj nije mogao da ukenja utakmicu.

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 21.10.2018
10:36

Vi navijaci Barselone sto uz one nesretne navijace Liverpula najnerealniji na celom svetu! Stalno vam Valverde kriv,pa jel vi stvarno mislite da vas vodi Anceloti,Gvardiola koga vec smatrate dobrim trenerom,da bi ova presmesna ekipa Barselona pravila bolje rezultate od trenutnih? Golman vam je odlican i Mesi je odlican,Kutinjo je dobar igrac i to je sve,napadaca nemate,stopere nemate,bekove imate osrednje,vezni red Celzi ima bolji i sta bi vi,sezonu bez poraza i tripletu?

avatar
P. S.
Sunday, 21.10.2018
22:53

Da li neko misli da bi ova presmešna Barselona pravila bolje rezultate da ih vodi normalan (da ne kažem dobar) trener? Ni slučajno, ne verujem da bi neko mogao da pomisli kako bi Barsa sa normalnim trenerom mogla da pobedi Leganes na gostovanju, jer Barsa nema napadače, stopere, a vezni red i bekovi su im očajni, za razliku od Leganesa koji ima top fudbalere na svim tim pozicijama. Čitaš li ti šta kucaš?

avatar
_mladenq
Sunday, 21.10.2018
22:25

Ne. Ja bih trenera koji nije apsolutna budaletina.

avatar
Markyc
Sunday, 21.10.2018
14:27

Ja tebe ne razumem covece. Kandiduj se za trenera Barselone. Idu mnogo vazne utakmice, Artur je bio na reprezentativnoj pauzi, Barsa ima u tom trenutku tekme 2-3 gola viska i ti se pitas sto ga izvodi iz igre i sto ulazi Munir? Pa kad da uvede Munira ako ne tad, ne razumem? Bez obzira na ove odbrane Ter Stegena mislim da je ovo bila rutinska pobeda. Mene je vise iznerviralo to sto su navijaci zvizdali (ako su njemu zvizdali) Dembeleu, i ova cela prica oko Vidala. Mislim da je problem u Barsi preterano veliki broj igraca koji su vecinom navikli na veliku minutazu.

avatar
Saturday, 20.10.2018
22:50

mesi aut do januara ,stanga brani ko iz najbolji dana

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 20.10.2018
22:48

Stvarno mi krivo zbog Mesija,nadam se da ce igrati el klasiko. Nije isto kad on ne igra...

avatar
Rise up
Saturday, 20.10.2018
22:48

Stvarno je razlika u igri Barse kada Mesija nema nebo i zemlja. Sta je tu je,morace bez njega. Valjda to nece biti vise od 2 nedelje. Odusevio me Ter Stegen sa one dve duple odbrane,znaci 4 odbrane kao vanzemaljac brani.

avatar
Tata Messi
Saturday, 20.10.2018
22:46

Sad da vidimo kakva je Barcelona bez Messija.Nadam se da povreda nije ozbiljnije prirode