Primera - Nema derbija, favoriti očekuju pobede!

Autor: Pavle Knežević
petak 01.12.2017.
09:08
Izvor: Sportske.net

U skoro svim parovima su favoriti jasno izraženi, a teško da će biti većih promena na vrhu i pri vrhu tabele.

EPA-EFE/DANIEL PEREZ
EPA-EFE/DANIEL PEREZ

Povezane vesti

Malaga i Levante igraju večeras prvu utakmicu 14. kola Primere, u kome se ne očekuju prevelika uzbuđenja, niti krupne promene na vrhu i na dnu tabele.

Malaga se bori za opstanak i trenutno je u dobroj formi. U prošlom kolu je dva puta stizala prednost Real Madrida, ali je na kraju izgubila 3:2. Malaga je pobedila na poslednje dve utakmice na svojoj Rosaledi.

Levante ima problema sa povređenim igračima, u Primeri je ostvario samo jednu pobedu u poslednjih pet utakmica, a Malagu nije pobedio u gostima u ovom veku. Domaćina, međutim, čeka dugačak put ka bezbednosti, jer posle 13 kola zaostaje pet bodova za Deportivom, prvim timom van opasne zone, odnosno šest za Bilbaom.

Milorad Mazic Luis Suarez


Subotnji program počinje Barselona, koja dočekuje Seltu. Tri boda su već upisana za domaćina, ali ljudi vole da gledaju ovaj duel jer Selta ne odustaje od svog napadačkog stila igre, dok je Barsa najefikasnija u Primeri, tako da će golovi "pljuštati".

Atletiko ne bi trebalo da ima problema protiv Sosijedada na svom terenu. "Jorgandžije" su u prošlom kolu dale pet golova Levanteu, a u poslednja tri susreta nisu primili gol.

Nedeljni program počinju Leganes i Viljareal. Domaća ekipa je vezala četiri poraza u prvenstvu, a tokom nedelje je pobedila drugoligaša Valjadolid 1:0, što joj je bio prvi gol posle tri utakmice. Sada ima 17 bodova i nalazi se na 11. mestu tabele. Viljareal bi pobedom mogao da napravi pet bodova "viška" u odnosu na Sosijedad i da zadrži korak sa Seviljom.

Najprijatnije iznenađenje sezone do sada je Valensija, koja ide u goste 12. Hetafeu. "Slepi miševi" su uz Barsu i Atletiko jedini neporaženi do sada, a u prošlom kolu su odigrali nerešeno sa dominantnom Barselonom. To znači da su ove sezone podelili bodove sa tri ekipe koje poslednjih godina dominiraju španskim fudbalom, jer su prethodno remizirali i sa Atletikom i sa Realom u gostima. Valensija igra napadački, a i Hetafe ume da daje, tako se očekuje da će Valensija do nove pobede doći u lepršavom meču punom golova.

Sosijedad se bori za Evropu, ima dva boda manje od šestoplasiranog Viljareala, ali u prošlom kolu nije pobedila Las Palmas, koji se bori za opstanak, tako da je teško zamisliti da će Atletiku naneti prvi poraz u sezoni.

Sevilja

Sevilja je peta i zaostaje samo dva boda za Realom i Atletikom, tako da sigurno neće propustiti priliku da zabeleži nova tri boda protiv Deportiva. Tim iz Korunje imao je poneki svetli trenutak ove sezone, ali generalno je pogubio kompas, jer napad ne može da postigne toliko golova koliko odbrana prima. Istina je da Sevilja igra bez glavnog trenera, koji je operisan zbog raka i sada se oporavlja, ali se njegovo odsustvo nije osetilo do sada.

Slično se očekuje i u Bilbau, pošto Atletik dočekuje šampiona Real. Baskijci ove sezone u potpunosti osećaju loše strane svoje politike da za njih igraju samo lokalni igrači, jer već dugo nema nikoga ko bi mogao da zameni makar Adurica. Bilbao je ove nedelje izbačen iz kupa, jer u dvomeču nije bio bolji od trećeligaša, tako da stvanro nema šta da traži protiv Reala, uprkos tome što "merengesi" imaju gomilu problema sa povredama.

Eibar je 15. na tabeli, ima dva boda više od Deportiva, ali i sedam bodova više od timova iz opasne zone, tako da ima malo "lufta", ali Espanjol je direktni konkurent u borbi za opstanak. Tim iz Barselone ima dva boda više, tako da bi ga domaćin eventualnom pobedom pretekao na tabeli. Eibar je u dobroj formi, vezao je dve pobede i ima razloga za optimizam.

Las Palmas je pretposlednji na tabeli, sa istim brojem bodova kao Malaga, odnosno, jednim više od Alavesa. Tim sa Kanarskih ostrva je poslednju prvenstvenu pobedu ostvario još u septembru, mada je uspeo da prođe dalje u kupu izbacivši Deportivo. Betis je u lošoj formi, nema pobedu u poslednje četiri utakmice, tako da je ovo dobra prilika da Las Palmas uhvati priključak u borbi za opstanak.

Kolo zatvaraju Đirona i "fenjeraš" Alaves. Gosti su daleko najgori tim u ligi, ali mogu da se pohvale(?) sumnjivim podatkom da su jedini koji ove sezone nemaju nijedan remi u prvenstvu. Samo dve pobede i 11 poraza zakucali su ga za dno tabele. Đirona se u prošlom kolu probila u gornji deo tabele, a sada ima dobru priliku da se popne i sa tog 10. mesta.

Đirona je sada u seriji od pet mečeva bez poraza, a pre mesec dana je na svom Montiliviju pobedila i Real Madrid 2:1, tako da sigurno računa na tri boda u duelu sa Alavesom.

Parovi 14. kola:

Petak:

Malaga - Levante (21.00)

Subota:

Barselona - Selta (13.00)
Atletiko Madrid - Real Sosijedad (16.15)
Sevilja - Deportivo Korunja (18.30)
Atletik Bilbao - Real Madrid (20.45)

Nedelja:

Leganes - Viljareal (12.00)
Hetafe - Valensija (16.15)
Eibar - Espanjol (18.30)
Las Palmas - Betis (20.45)

Ponedeljak:

Đirona - Alaves (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mak_juventino
Friday, 01.12.2017
12:12

Bilbao - Real Madrid je derbi !

avatar
Shang Tsung
Friday, 01.12.2017
13:55

To definitivno,pa i Atletiko-Sosijedad bi moglo da se smatra derbijem.