Primera: Lak posao za favorite, Barsa čuva prednost, Real za prekid serije (NAJAVA)

Autor: Milovan Longinov
petak 19.01.2018.
15:40
Izvor: Sportske.net

Sledi prvo kolo drugog dela prvenstva u Španiji.

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Tačno smo na polovini prvenstva u Španiji, a i ovog vikenda u centru pažnje biće lider Barselona, ali i njeni prvi pratioci Atletiko Madrid, Valensija i Real Madrid.

Kolo otvaraju Hetafe i Atletik Bilbao, a Baski imaju želju da nastave seriju odličnih rezultata, odnosno pet mečeva bez poraza. Biće ovo tvrd meč, dve ekipe iz sredine tabele, pošto Hetafe ima bod više od Atletika.

Barselona gostuje Betisu u nedelju i ovo će biti još jedno neugodno gostovanje za Katalonce. Prošle sezone na Benito Viljamarinu, Katalonci su praktično izgubili titulu, pošto su remizirali 1:1, a taj meč je ostao u sećanju zbog velike nepravde i čistog poništenog gola za Barselonu.

Ernesto Valverde i dalje ne može da računa na Filipea Kutinja, Samjuela Umtitija i od ove nedelje na Paulinja, ali su u timu opet Andres Inijesta, Rafinja i debitant Džeri Mina.

Jeri Mina

Drugoplasirani Atletiko Madrid bi na papiru trebalo da ima lakši zadatak, dočekuje Đironu i ima imperativ pobede ako želi da ostane u trci za titulu. Atletiko igra promenjivo, u četvrtak je izgubio od Sevilje na svom stadionu u Kupu kralja i Dijego Simeone mora da podigne formu svojih izabranika. U tim se posle suspenzije vraća Dijego Košta.

Valensija takođe ima lakši posao, gostuje očajnom Las Palmasu koga je nedavno preuzeo Pako Hemez i odmah primio šest komada u Đironi. Valensija je treća, Las Palmas poslednji i jasno je da je ovaj meč od ogromnog značaja za obe ekipe.

Real Madrid konačno ima lakšu utakmicu, koja bi mogla dobro da dođe da se ekipa razdrma. U Madrid stiže Deportivo, Real nema pobedu tri meča u prvenstvu u nizu i sada je jasno da će Zidanov tim pokušati da se raspuca. Gotovo svi glavni igrači su dobili odmor u Kupu kralja u četvrtak, tako da se očekuje goleada.

U ostalim mečevima, Espanjol dočekuje Sevilju koja ima tri vezana poraza, dok će biti zanimljivo i na Anoeti između Real Sosijedada i Selte.

Kolo zatvaraju Eibar i Malaga u ponedeljak u 21.00.

Primera, 20. kolo:

Petak:

Hetafe - Atletik Bilbao 21.00

Subota:

Espanjol - Sevilja 13.00
Atletiko Madrid - Đirona 16.15
Viljareal - Levante 18.30
Las Palmas - Valensija 20.45

Nedelja:

Alaves - Leganes 12.00
Real Madrid - Deportivo 16.15
Real Sosijedad - Selta 18.30
Betis - Barselona 20.45

Ponedeljak:


Eibar - Malaga 21.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Luka Modric
Friday, 19.01.2018
20:32

Ako real ne proigra ispada od psga..a ja sam uvjeren da ce se real i ovo kolo mucit..

avatar
Gaucho10
Friday, 19.01.2018
16:56

Nikad nije na Benite Viljamarinu bilo lako.Nema potcenjivanja