Primera - Hetafe napravio veliki korak ka Ligi šampiona!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.05.2019.
13:56
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz okoline Madrida rešena je da naredne sezone zaigra u elitnom takmičenju.

EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL
EPA-EFE/JOSE MANUEL VIDAL

Povezane vesti

Fudbaleri Hetafea slavili su na svom "Alfonso Perez" stadionu protiv Đirone sa 2:0 (1:0) u 36. kolu Primere.

Igrao se 16. minut kada je domaći tim stigao do prednosti, Folker je poslao dobar pas ka Molini, ovaj je pobegao odbrani Đirone i matirao protivničkog golmana za 1:0.

Mogao je Hetafe samo sedam minuta kasnije da duplira prednost, Matijas Olivera je bio u dobroj poziciji, šutirao je donji desni ugao, ali je Bono intervenisao.

Portu je u finišu prvog dela bio blizu toga da poravna rezultata, ali je traljavo šutirao, pa je Sorija uspeo da interveniše.

Đirona je nakon 15ak minuta igre u nastavku morala da napravi prinudnu izmenu, zbog povrede je teren morao da napusti Pedro Alkala, zamenio ga je Karles Planas.

A onda, 69. minut, ključni trenutak utakmice, Đirona ostaje sa igračem manje, jer je Borha Garsija dobio direktan crveni karton.

Domaćin to koristi u 77. minutu, kada je Anhel pogodio mrežu katalonskog sastava, nakon asistencije Gonzalesa.

Do kraja nije bilo promene rezultata, Hetafe četvrti sa 58 bodova, tri više od Sevilje, na dva kola do kraja. Đironi predstoji grčevita borba za opstanak, prvi su iznad crte sa 37 bodova, dva više od Valjadolida, koji ima i utakmicu manje.

Dodajemo i da je Nemanja Maksimović ponovo bio u startnih 11 domaćeg sastava, na terenu je bio do 85. minuta, kada ga je zamenio Kristoforo.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke