Primera - Golčina Rodriga za TV špice, Bilbao pao na "Mestalji"

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.03.2019.
22:39
Izvor: Sportske.net

Nakon četiri vezana remija, fudbaleri Valensije slavili kod kuće u okviru 26. kola.

EPA-EFE/Biel Alino
EPA-EFE/Biel Alino

Povezane vesti

"Slepi miševi" su na "Mestalji" dočekali Atletik Bilbao, u prvoj utakmici nakon izborenog plasmana u finale Kupa kralja.

Uspeli su da savladaju Baske sa 2:0 (0:0), sjajan gol postigao je Rodrigo Moreno.

Domaćin je od starta zaigrao daleko ažurnije, pokušavali su na sve načine da stignu do prednosti, ali se Bilbao dobro branio.

U prvom delu po jedan šut u okvir na obe strane, nisu Neto i Ererin imali previše posla.

A onda, na samom startu drugog dela, akcija Santija Mine i Rodriga, prvi spušta loptu glavom ka drugom na ivici kaznenog prostora, a Brazilac sa španskim pasošem hvata strašan volej i prosto cepa mrežu iza leđa Ererina za 1:0 u korist "Slepih miševa".

Usledio je nešto mirniji period, gosti nisu uspevali ozbiljnije da priprete, a onda je rezervista Gameiro bio blizu toga da duplira prednost domaćina, Francuz je dobro šutirao iz velike udaljenosti, ali pored gola.

Iskontrolisali su domaći fudbaleri situaciju na terenu u nastavku, da bi Gameiro nakon kontre u 89. minutu overio pobedu Valensije, pa su tako upisali tri vredna boda u borbi za mesta koja vode u Evropu.

Marselinovi puleni sada sedmi na tabeli sa 36 osvojenih bodova, interesantno je da imaju samo četiri poraza, ali i samo sedam trijumfa, čak 15 puta su mečeve završavali sa jednim osvojenim bodom, što ih definitivno košta daleko boljeg plasmana. Bilbao 11. sa 33 boda nakon 26 mečeva.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke