Primera - Baskijski derbi pripao Bilbau

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.10.2016.
18:05
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Atletik Bilbaa ugostili su Real Sosijedad u susretu sedmog kola španske Primere.

twitter.com
twitter.com

Povezane vesti

U derbiju Baskije ovoga puta bolji su bili igrači Atletik Bilbaa. Slavili su "Lavovi " rezultatom 3:2 iako je Sosijedad vodio nakon prvih 45 minuta.

Nakon 16. minuta igre, poveli su gosti iz San Sebastijana preko Zurutuze. To je ujedno bio i jedini udarac ka golu domaće ekipe, koja je potpuno dominirala u prvom delu igre, ali nijedan od 7 šuteva fudbalera Atletika nije završio u mreži raspoloženog Rulija.

Ipak, to se promenilo u nastavku. Najpre je u 51. minutu rezultat poravnao Iker Munijain, da bi devet minuta nakon toga Aric Aduriz preokrenuo rezultat u korist Bilbaa.

Do trećeg gola domaći su došli u 72. minutu, preko brzonogog Injakija Vilijamsa.

Delovalo je da je sve gotovo, Bilbao je bio bolji rival, iskoristili su svoje šanse u drugom delu i imali dva gola prednosti, ali je dramu uneo Injigo Martinez, svojim pogotkom u 83. minutu.

Do kraja su domaći ipak odoleli, te se nakon osam odigranih utakmica nalaze na visokom petom mestu sa 15 bodova, dok je Sosijedad pet mesta niže sa 10 bodova iz osam utakmica.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 17.10.2016
04:12

Mora se pod hitno poraditi na defanzivnom prekidu... Zasluzena pobeda.. Odlicni Jeraj, Garsija, Aduriz, Muniain i Injaki, raduje me gol Ikera i nadam se da ce da se vrati u formu.. EUP!

avatar
LuisSuarezFB
Sunday, 16.10.2016
18:42

Odlican mec. Muniain sjajan gol. Sta reci za Aduriza. Neverovatan igrac.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Monday, 17.10.2016
20:21

Sinoc nesto razmisljam i ne mogu da se otme utisku da je Aduriz iz Espanjola presao u Barsu da bi bio jedan od najboljih napadaca, verujem da bi kod vas bio toliko paklen da bi osvojio bar jednu zlatnu loptu.. Mozda preterujem ali imam takav utisak.. A niko mu n moze osporiti klasu!

avatar
Steffi
Sunday, 16.10.2016
18:38

Odlicno igra Bilbao