Primera - Baskijske stvari, Valensija kod dužnika, Barsa već upisala bodove? (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.12.2017.
17:53
Izvor: Sportske.net

Novo kolo španskog šampionata, biće odigrano devet mečeva, Katalonci možda imaju priliku da uvećaju prednost. Hoće li proraditi Atletiko, šta će se dešavati kod katedrale...

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Španski vikend biće otvoren u petak uveče, Sevilja će ugostiti Levante. Oba tima nisu u dobroj situaciji, serije loših rezultata su ih prilično uzdrmale, domaćin će učiniti sve da se iskupi za torpedovanje u Madridu u prošlom kolu, odigrali su i mršavih 1:1 u Mariboru na kraju evropske jeseni. Levante je uzeo dva boda u četiri kola, imaju silne probleme oko sastava, izvesno je da će se sastav sa istoka Španije boriti za opstanak. Ipak, dovoljno upozorenje za Andalužane je da su gosti izgubili samo jednom van svog stadion, imaju čak četiri remija, a umeli su da iznenade na "Pizhuanu".

Sevilja Real Sosijedad

U subotu ćemo videti uvek vatreni derbi Baskije, na stadion kraj Katedrale stiže Sosijedad. Oba tima su dočekala evropsko proleće, mada im u ligi ne ide najbolje, Jasno je i da su platili ceh igranju u Evropi, ovo bi mogao da bude poslednji derbi za mladog golmana domaćih Kepu, koji bi u januaru mogao u Real Madrid. Benjat i Munijain su već duže vreme povređeni kod domaćina, na drugoj strani nema Agirećea.

Bilbao je dobio oba meča prošle godine, ali su samo jednom slavili kod kuće u poslednjih pet sezona.

Posle tesne pobede nad Seltom prvi pratilac Barselone, Valensija će na gostovanje neugodnom Eibaru koji po tradiciji igra bolje u prvom delu sezone. Maleni klub sa najmanjim budžetom u ligi, preživljava bez problema iz godine u godinu, sada su na +6 iznad linije ispadanja, sigurno da će forma kod kuće biti najvažnija. Prošle sezone su zalepili šamarčinu Valensiji na "Mestalji", bilo je 4:0 za Baske, sada "Los Ches" imaju mnogo bolji tim i iznenađenje su prvenstva, ali neće im biti lako.

Koke Grizman

Atletiko Madrid će u danima kada davanje golova izgleda kao teška misija ugostiti slabi Alaveš, bez Grizmana su odneli bodove na gostovanju Betis, Alaveš se malo vratio u igru pobedom nad Las Palmasom koji deluje kao da je u rasulu. Samo sedam golova kod kuće su pokazatelj šta škripi na "Vanda Metropolitano" kod Jorgandžija, ali u ovom meču su veliki favorit.

Selta dočekuje Viljareal, bez Jaga Aspasa stvari su prilično teške za Galicijce, kod kuće igraju promenjivo, kao i cele sezone. Viljaral je takođe ćudljiv, u lošoj seriji su, daleko su sada od top 5 posle serije loših rezultata, pa Selta pobedom ima priliku da ih stigne na tabeli.

Las Palmas je zakucan za dno, Pako Hemez će probati da ih probudi, od njega se zna šta treba očekivati, ofanzivu. Dočekuju Espanjol koji takođe igra lošije od očekivanog, nemaju pobedu na strani, dali su svega tri gola, oni su jedno od razočaranja šampionata, ali se nadaju da bi mogli da na ostrvu profitiraju protiv najslabijeg tima lige koji uz to ima probleme sa sastavom tima.

Suarez Messi

Barsa je naravno veliki favorit protiv La Korunje, Umtiti je povređen, verovatno i Inijesta, nema još nekoliko igrača, ali su odmarali fudbalere u proteklih desetak dana, pa su sigurno svežiji nego pre par nedelja. La Korunja je tim iz donjeg doma, prošle sezone su dobili Barsu na "Rijazoru", a umeli su u ovoj deceniji da sa onim čuvenim rezultatima 2:2 kada su spašavali živu glavu ostanu neporaženi na "Kamp Nou". Samo, čini se da su sada prežaljeni.

I na kraju, u ponedeljak, Malaga čeka Betis, Andalužani uvek teško izlaze na kraj za "zelenima", sada imaju i imperativ protiv tima koji slabo igra u gostima, ali uvek na "La Rosaledi" izgleda bolji nego što jeste. Bilo kako bilo, ovde treba očekivati sve, samo ne golove...

Meč Reala i Leganjesa je odložen, jer Real igra za titulu prvaka sveta protiv Gremija, pa će duel na "Butarkeu" biti naknadno odigran.

Parovi 15. kola:

Petak:

Sevilja - Levante 21.00

Subota:

Atletik - Sosijedad 16:15
Eibar - Valensija 18:30
Atletiko - Alaveš 20:45

Nedelja:

Đirona - Hetafe 12:00
Selta - Viljareal 16:15
Las Palmas - Espanjol 18:30
Barselona - La Korunja 20:45

Ponedeljak:

Malaga - Betis 21:30

Leganjes - Real (odloženo)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 15.12.2017
19:52

Barselona vec upisala bodove? Nije subjektivno, upravo su na Kamp Nou pre 2 sezone ispustili 2 boda protiv La Korunje :D

avatar
barça mes que un clu
Sunday, 17.12.2017
00:56

Bas tako . Uvek kad se tako pisalo, Barsa je gubila bodove.

avatar
proyectant
Monday, 18.12.2017
13:20

Video si juce kako se bodovi upisuju unapred. :D

avatar
Sunday, 17.12.2017
17:20

Isto i za Real, vise shvatam kao urok nego kao pohvalu...