Primera - Barsa rastužila Hetafe, poraz Reala, Valensija hita ka Ligi šampiona, Đirona jednom nogom u Segundi!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 12.05.2019.
20:31
Izvor: Sportske.net

Odigrano je pretposlednje kolo španskog šampionata, ovo su rezultati.

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Osvajači titule dočekali su Hetafe na svom stadionu, Valverde je promešao karte, ali su Katalonci slavili sa 2:0 (1:0).

Hetafe je poveo u 27. minutu preko Moline, ali se ispostavilo da je napadač gostiju bio u ofsajd poziciji, pa je njegov pogodak poništen.

Barsa je u 36. minutu pripretila preko Rakitića, ali je Sorija ukrotio njegov pokušaj sa ivice kaznenog prostora, da bi tri minuta kasnije Arturo Vidal pokupio jedan odbitak i smestio ga u mrežu Hetafea za 1:0.

Malkom je mogao da duplira prednost "Blaugrane" samo koji minut kasnije, ali je u situaciji jedan na jedan Sorija uspeo da sačuva mrežu.

U nastavku se ponovo istakao Sorija sa dve sjajne odbrane nakon pokušaja Mesija i Malkoma, ostalo je 1:0.

Mesi je u 75. minutu mogao da otkloni sve dileme, ali je Sorija ponovo sjajno intervenisao.

Argentinac je ipak pogodio, u samom finišu postavio je konačan rezultat, svojim 35. golom u sezoni. 

Zidan je u San Sebastijanu izveo postavu sa dosta mladih igrača, nisu uspeli "Los Blankosi" da ga oduševe, Sosijedad je slavio sa 3:1 (1:1).

Poveli su gosti preko bivšeg igrača Sitija  Brahima Dijaza, kojem je u šestom minutu za gol asistirao Benzema.

Nekih 20 minuta kasnije, odgovor Sosijedada, Mikel Merino poravnava rezultat.

U 39. minutu je Hesus Valjeho igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija mu je pokazao put u svlačionicu, domaćin je dobio penal.

Ipak, Kurtoa čuva njegov udarac sa kreča, do kraja prvog dela nije bilo promene rezultata.

Ipak, nakon 12 minuta igre u drugom delu, Sosijedad koristi brojčanu prednost, mrežu Tiba Kurtoe pogodio je Zaluda, na asistenciju Parda.

Da će Real doživeti novi poraz postalo je jasno u 67. minutu, kada je na 3:1 povisio Berenćea.

To je bio i konačan rezultat susreta, Real ostaje treći.

Valensija je iskoristila poraz Hetafea da preuzme četvrtu poziciju, slavili su na "Mestalji" protiv Alavesa sa 3:1 (2:1).


Gosti iz Vitorije su poveli preko Navara u 12. minutu, rezultat je poravnao Karlos Soler 17 minuta kasnije.

Samo pet minuta nakon poravnanja, preokret, Santi Mina je pogodio mrežu Alavesa za 2:1. 

Otišlo se sa tim rezultatom na odmor, da bi konačan rezultat u 68. minutu susreta postavio Kevin Gameiro.

Sevilja će se takođe boriti za plasman u Ligu šampiona u poslednjem kolu, imaju dva boda manje od Valensije i Hetafea, danas su izvukli veoma bitan bod na "Vanda Metropolitanu" protiv Atletika, bilo je 1:1 (1:0).

"Jorgandžije" su povele u 30. minutu, strelac je bio Koke, na asistenciju Rodrija.

Ipak, motivisani Andalužani dolaze do izjednačenja nakon 25 minuta igre u drugom poluvremenu, Sarabija je zatresao mrežu Madriđana, na asistenciju Vaskeza.

Do kraja je Sarabija imao i lepu priliku da preokrene rezultat, ali je iz dobre pozicije tukao preko gola Atletika.

Na kraju podela bodova, Sevilji ostaje nada da u poslednjem kolu može do plasmana u Ligu šampiona.

Đirona je na "Montiliviju" doživela poraz od Levantea (1:2), dok je Selta poražena na "San Mamesu" od Bilbaa (3:1), Kataloncima je potrebno čudo da opstanu, u poslednjem kolu protiv Alavesa moraju da se nadaju porazu Selte od prežaljenog Valjekana, a da pritom nadoknade minus od šest golova, zbog drastično slabije gol razlike od ekipe iz Viga.

Opstanak su i matematički pobedama obezbedili Viljareal, Levante i Valjadolid.

Svi rezultati 37. kola španske Primere:

Atletik Bilbao - Selta 3:1
Atletiko Madrid - Sevilja 1:1
Barselona - Hetafe 2:0
Đirona - Levante 1:2
Leganes - Espanjol 0:2
Rajo Valjekano - Valjadolid 1:2
Betis - Ueska 2:1
Real Sosijedad - Real Madrid 3:1
Valensija - Deportivo Alaves 3:1
Viljareal - Eibar 1:0


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Carlo
Monday, 13.05.2019
09:36

Drvo primio 48 golova na 34 utakmice, fenomenalan je, ne vrijedi 3,5 eura a ne 35m

avatar
The 8th King of Rome
Monday, 13.05.2019
03:42

Ovaj Kurtoa ruoa ziva sve na njegovu gresku smao ga prolaze lopte

avatar
real4ever
Tuesday, 14.05.2019
04:45

Za gol je više kriv Marselo nego Kurtoa. Da li Marselo može da dobije ijedan duel veliko je pitanje i čudi se što ga je Solari eliminisao iz tima. Marselova defanziva i Karvahalova ofanziva ove godine su dva fenomena zbog kojih Real izgleda ovako kako izgleda. Kada se doda vezni red koji biva nadigran od sve i svakoga tu su gdje i jesu. Pred kraj prvog poluvremena do penala i crvenog kartona, nisu lopte mogli da prenesu naprijed najmanje 10 minuta. Isko je glavom ko zna gdje, Kros neprepoznatljiv, trom, statičan, u defanzivi užasan, Kasemiro priča za sebe, niti dobar defanzivno, nekada je tu bio neprikosnoven, a ofanzivno kao i uvijek nula. Načo jedan od krivaca za očajnu odbranu Reala jer je mnogo griješio u mnogim bitnim utakmicama. Mali Valjeho je bio jedna svjetlija tačka Reala u zadnje vrijeme ali dobi crveni zasluženo, mada vjerujem da namjere nije ni bilo. U svakom slučaju očajno i užasno ne daj Bože nikad više ovako. Vrijeme je za veliki remont što jest jest.

avatar
ViniciusJR
Monday, 13.05.2019
02:23

Da bi vise da dodje taj kraj sezone, jer se vidi da to svi jedva cekaju, cijeli klub. Jedino sto je mozda dobro, to je da Brahim pokazuje klasu, i da bi apsolutno mogao ostati sljedece sezone, da se koristi u rotaciji. I da, Barsa je mogla da ne zapinje protiv Hetafea, steta da ona mlitava Valensija ide u ligu sampiona.

avatar
Paul Kersey
Sunday, 12.05.2019
20:58

Real bi mogao da se raspita za Kosanovića. On sigurno ne bi nizao ovolike poraze. Šatro testira igrače. Pa svi oni su kvalitetniji od igrača drugih klubova sem prvih timova Barse i Atletika.

avatar
El Clásico leyendas
Monday, 13.05.2019
00:44

na prodaju je Gareth Bale sa kojim su igraci Liverpoola dobro upoznati.

avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 14.05.2019
15:07

seti se sezone 2016-17 . James Rodrigues 11 golova ,Morata 20,Isko 11,Ramos 10,Benema 19, CR 42,Asensio 10, Bale 9(bio povredjen veci deo sezone). Kazemiro 6 ,Varan,Kroos,Vaskez po 4 ,Mariano 5,Marselo i Nacho po 3 itd. sad mi ti reci ko to nije bio dobro iskoriscen? uzmi u obzir da su James,Bale,Asensio,Vaskez, Morata,Mariano , Pa i Isko vecinom bili dzokeri sa klupe. Bale je cak u sezoni 2015-16 bio najbolji igrac tima uz Ronalda. razlog zasto ga Zidan ne zeli su konstantne povrede, izmedju Jamesa sa jedne i Asensia i Iska sa druge strane on se odlucio za ovu dvojicu zbog toga sto se dosta angazuju i trude u odbrani za razliku od Jamesa koji je u tom segmentu igre pasivan a predobar je igrac da bi sedeo na klupi te su mu izasli u susret i pustili ga. Zidan pored toga sto je svakog dobro iskoristio je i Benzemi nasao smisao prisustva na terenu , covek je zicer za zicerom masio ali je ipak bio od velike koristi zbog toga sto je kreirao igru , otvarao prostor saigracima i bio neumoran u presingu . Marselo,Karvahal,Modric i Isko su najbolji fudbal u karijeri zaigrali kod Zidana . Zidan je otkrio Kazemira i Asensia (ovaj prvi je postao jedan od najboljih na svojoj poziciji a drugi je resetao Barcu , pogadjao i protiv Bayerna,Juventusa i na youtubu mozes videti da mu je skoro svaki gol spektakularan). plus je Zidan efikasno koristio razne formacije: od Ancelotijeve 4-3-3 ,4-3-1-2 ,klasicne 4-4-2. itekako je odlican trener.

avatar
Paul Kersey
Monday, 13.05.2019
20:03

Ja sam prvi pred to finale napisao da me od svih Realovih igrača jedini on brine (jer su svi fokusirani na CR). Eto kakav je trener, ne ume da iskoristi potencijal Bejla i Hamesa Rodrigesa?!? Pa to je za električnu stolicu. Ne znam da li si svestan o kakvim se igračima radi? Inače, tvoj komentar nema nikakve veze sa činjeničnom situacijom koju sam konstatovao. Zato se ubuduće skoncentriši. Ti ipak daješ navijačke ali koliko-toliko suvisle i smislene komentare. Nemoj da se pretvoriš u one Gohardove ili one tzv navijače Čelzija koji ne sroče dve smislene reči. Pozdrav.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 12.05.2019
20:50

Kakva je sprdnja od trenera ovaj Zidan, cim nema daleko dominantniji tim, sudije i individualce koji sami resavaju meceve ne ume nista, kao takticar obicna nula. Mora se u drzavni projekat spucati pola milijarde pa da na nesto zalici kraljevska kanta, ovo kotrljanje sirom Spanije i Evrope je nedopustivo.

avatar
Logika i argumenti
Sunday, 12.05.2019
21:04

Daj ne mlati vise...

avatar
El Clásico leyendas
Sunday, 12.05.2019
21:18

cim dodje Azar bice bolje.

avatar
GoHard
Sunday, 12.05.2019
20:47

Sta uradi Brahim...Iska i Vaskeza prodati.

avatar
Rise up
Sunday, 12.05.2019
20:39

Prosetala se i ove sezone Barsa do duple krune ali igra pod Valverdeom je teska za gledanje u vecini utakmica.Valjda ce da spakuje kofere i ode.

avatar
Forca Barca
Sunday, 12.05.2019
20:47

Prosetala se zato sto je konkurencija bila na nivou Francuske...

avatar
P. S.
Sunday, 12.05.2019
23:19

Još se nije prošetala do duple krune, iako je velika verovatnoća da će čak i ovako jadnom i bednom igrom to uspeti da uradi protiv nikad gore Valensije. I to je ono što je ubilo Barsu, a što na veliku žalost svih ljubitelja fudbala (ne samo navijača Barse) nije oteralo Valverdea nakon prošle sezone, a verovatno neće ni nakon ove.

Da konkurencija nije bila očajna Valverde bi sa ovakvom igrom završio karijeru u Barsi sa nula osvojenih trofeja i bio bi ružna prošlost još od kraja prošle sezone.

avatar
Forca Barca
Sunday, 12.05.2019
20:38

Neko bi pomislio da je ovo veceras ovako izgledalo zbog teskog poraza u utorak ili nevaznosti samog meca,ali ovo je slika i prilika Barselone poslednje dve sezone...p.s. Vidal je potpuni car,samo me zanima dal je benzinac ili dizelas...

avatar
Don Carlo
Sunday, 12.05.2019
20:36

jos malo pa krenusmo stopama MU, GG to QLE

avatar
Don Carlo
Sunday, 12.05.2019
20:32

imamo profesionalno drvo na golu :D

avatar
GoHard
Sunday, 12.05.2019
20:48

Imali smo drvo unazad 3 sezone.

avatar
Don Carlo
Sunday, 12.05.2019
21:06

da te zamolim ne odgovaraj na moje postove, fudbalsko znanje ti je...