Primera - Barsa gazi, dobri stari Dijego Košta, Real se oprostio od titule? (PREGLED)

Autor: Milovan Longinov
utorak 09.01.2018.
00:00
Izvor: Sportske.net

Iza nas 18. kolo Lige Primere, u kom je Real Madrid praktično ispao iz trke za titulu.

EPA-EFE/TONI ALBIR
EPA-EFE/TONI ALBIR

Povezane vesti

Lider Barselona je nastavila pobedonosni niz, Katalonci su na svom Kamp nou srušili Levante (3:0) za četvrti trijumf u nizu i sada imaju devet bodova više od Atletiko Madrida, 11 od Valensije i čak 16 više od Real Madrida, koji ima i meč manje.

Barselona je opravdala očekivanja, golovima Mesija, Luisa Suareza i Paulinja je došla do nove ubedljive pobede. Ovaj meč obeležio je i povratak Osmana Dembelea, koji je bio starter po prvi put posle skoro četiri meseca, a na terenu je proveo nešto više od sat vremena.

Atletiko Madrid je takođe kao domaći pobedio Hetafe, a meč na Vanda Metropolitanu obeležio je povratnik Dijego Košta. Vodeći pogodak za Atletiko postigao je Anhel Korea u 18. minutu, a onda je u drugom delu igre na scenu stupio Dijego Košta. On je u 62. minutu dobio žuti karton, u 67. je pogodio za 2:0 i zbog neprimerene proslave i odlaska među navijače zaradio i drugi, pa i automatski crveni karton.

Dijego Kosta

Real Madrid je opet zazočarao svoje navijače, ovaj put u gostima, Zidanov tim je odigrao 2:2 sa ekipom Selte. Domaći su poveli preko Vasa, ali je Bejl za dva minuta postigao dva gola i preokrenuo rezultat. Ipak, u finišu utakmice, Marselo je očajno odigrao odbranu, a Selta po njegovoj strani došla do velikog boda. Da na golu nije bilo Kejlora Navasa koji je odbranio penal Jagu Aspasu, možda bi Real ostao i bez remija. 

Bejl

Valensija se namučila protiv odlične Đirone, tim iz Katalonije je poveo golom Portua, ali su domaći izjednačili autogolom Ramalja u 27. minutu. Pobedu Valensiji posle dva uzastopna poraza doneo je kapiten Dani Pareho iz penala u 48. minutu. Srpski fudbaler Nemanja Maksimović je u igru ušao u 82. minutu umesto Pereire. 

Kolo je obeležio i veliki derbi Sevilje u kom je Betis slavio na "Ramon Sančez Pishuanu" rezultatom 3:5.  Strelci za Betis bili su Ruiz, Fedal, Durmisi, Leon i Teljo, dok su za Sevilju pogađali Ben Jeder, Kjaer i Lenglet. Sevilja je nastavila očajan niz i posle odlaska Eduarda Beriza, Vinćenco Montela je debitovao porazom i pred njim je težak posao posle četiri utakmice bez pobede ekipe iz Andaluzije.

U ostalim mečevima, Leganes je pobedio Real Sosijedad - 1:0, Bilbao je u derbiju Baskije pobedio Alaves (2:0), dok su Viljareal i Deportivo remizirali - 1:1.

Kolo su večeras zatvorili Malaga i Espanjol, tim iz Katalonije je slavio sa 1:0 i ostavio rivala na začelju tabele zajedno sa Las Palmasom.

Liga Primera, 18. kolo:

Subota:

Atletiko Madrid - Hetafe 2:0
Valensija - Đirona 2:1
Las Palmas - Eibar 1:2
Sevilja - Betis 3:5

Nedelja:

Leganes - Real Sosijedad 1:0
Barselona - Levante 3:0
Atletik Bilbao - Alaves 2:0
Viljareal - Deportivo 1:1
Selta - Real Madrid 2:2

Ponedeljak:

Malaga - Espanjol 0:1

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan100
Tuesday, 09.01.2018
08:59

Ovde vise nije pitanje ko ce osvojiti Primeru , vec gdje ce biti Real do kraja sezone , ako se ne poprave vec od narednog kola , pitanje im je i to trece mjesto sto je definitivno alarm da se u Realu sve mora mijenjati ... po meni Ronalda treba odmah prodati, kupiti Azara ili Neimara i oko nekog od njih praviti tim , rijesiti se svih matoraca iz ekipe i igraca koji vec duzi period imaju losu formu , promjeniti trenera , jer Zidan vise ne vlada situacijom , a ne bi bilo na odmet da i Perezu Real vidi ledja , tek tada ce Real Madrid imati sansu da se vrati u sam vrh ... ovakva situacija kod kraljeva garantuje da ce PSG preci preko njih , kao preko trotoara !