Primeira - Dve užasne greške koštale Benfiku bodova, nije pomogao ni Živković, izjednačeno na vrhu

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 11.03.2019.
23:46
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Benfike nisu uspeli da upišu trijumf u 25. kolu na svom stadionu.

Epa/Mario Cruz
Epa/Mario Cruz

Povezane vesti

Benfika je na "Lužu", kolo nakon "O Klasika" dočekala Beleneseš, gosti su uspeli da se domognu boda, na kraju 2:2 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi nakon nešto manje od 10 minuta igre u nastavku fudbaleri domaće ekipe poveli.

Centaršut Almeide sa desne strane, sjajno se u kaznenom prostoru snalazi Žonas, koji prihvata loptu i smešta je iza leđa protivničkog golmana za 1:0.

Samo osam minuta kasnije, efektan gol sa ivice kaznenog prostora, doduše uz malo sreće, postiže Samaris, "Orlovi" su poveli sa 2:0.

Ipak, gosti se nisu predavali, već u 68. minutu, užasna procena golmana Benfike Vlahodimosa, ocenio je čuvar mreže domaće ekipe da lopta nakon slobodnog udarca Vijane, iz velike udaljenosti, ide pored gola, ali je ona prošla sa unutrašnje strane leve stative u završima u mreži domaćina za 2:1.

Samo dva minuta kasnije, talentovani defanzivac Ruben Dijas pravi katastrofalnu grešku, prekratko je vratio loptu ka svom golmanu, ukrao ju je Kikas, koji lako matira Vlahodimosa i poravnava rezultat.

Imala je Benfika dobru priliku u završnici, ali je Žota iz solidne pozicije prebacio loptu preko gola rivala.

Gosti su u četvrtom minutu nadoknade ostali i sa igračem manje, kada je Eduardo Enrike zaradio drugi žuti karton, ali je bilo kasno da Benfika iskoristi brojčanu prednost.


Na kraju podela bodova, Andrija Živković je odigrao poslednjih 10 minuta u dresu Benfike, Ljubomir Fejsa je van stroja zbog povrede.

Benfika ostaje prva, ali se Porto jučerašnjom pobedom protiv Feirensea (2:1) izjednačio sa "Orlovima" na vrhu tabele.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke