Primeira - Benfika ubedljiva u derbiju Lisabona!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.02.2019.
21:06
Izvor: Sportske.net

I to na gostujućem terenu.

EPA-EFE/JOSE GOULAO
EPA-EFE/JOSE GOULAO

Povezane vesti

Sporting je u okviru 20. kola Primeire dočekao Benfiku, a večiti derbi Portugalije pripao je gostima rezultatom 2:4 (1:2).

Poveli su gosti sa "Luža" u 11. minutu, strelac je bio Haris Seferović.

Talentovani Žoao Feliks u 36. minutu postiže gol za 0:2 u korist Benfike, da bi "Lavovi" prepolovili prednost gostiju u 43. minutu preko Bruna Fernandeša, asistirao mu je Nani.

Otišli se na odmor sa 1:2 za "Orlove", da bi već u prvom minutu nastavka talentovani defanzivac Ruben Dijas pogodio za 1:3, na asistenciju Picija.

U 60. minutu je požuteo i vezista domaće ekipe Nemanja Gudelj, da bi 13 minuta kasnije Benfika stigla i do četvrtog pogotka, ovoga puta Pici strelac sa bele tačke.

Nastao je problem za Benfiku, uprkos ubedljivom vođstvu, kada je Vlahodimos zaradio direktan crveni karton u 85. minutu. Napravio golman gostiju prekršaj u svom kaznenom prostoru, morao je na tuširanje, a na gol je stao Mile Svilar.

Nije uspeo talentovani srpski golman da odbrani udarac Dosta sa kreča, Holanđanin smanjuje na 2:4.

To je ipak bilo sve, Dijabi je pripretio u petom minutu nadoknade, ali je tukao pored gola, igralo se osam minuta sudijske nadoknade, ali promene rezultata nije bilo, ubedljiv trijumf Benfike i veliki podstrek za novog trenera Bruna Laža.



Tako se Benfika vratila na drugu poziciju na tabeli, imaju dva boda manje vodećeg Porta, ali i meč više, dok je Sporting četvrti sa 39 bodova, osam manje od velikog rivala.

Nemanja Gudelj je odigrao svih 90 minuta u dresu Sportinga, Raća Petrović je utakmicu gledao sa klupe, dok je sa druge strane Svilar iznenada dobio priliku u finišu, Fejsa je povređen, Živković nije bio u protokolu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke