Priča obrnuta, Real je odbio Kontea, ovo su razlozi! Novi trener na vidiku?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 02.11.2018.
11:36
Izvor: Sportske.net

Nije Italijan taj koji je dao korpu, već se Real odlučio da ga ne angažuje. Ako, Solari ne zasluži poverenje, Real dobija za par nedelja novog trenera...

EPA-EFE/SEAN DEMPSEY
EPA-EFE/SEAN DEMPSEY

Povezane vesti

Antonio Konte je odbio Real, već smo pričali o razlozima, ali ne samo Ramos i doček u svlačionici, već je i nekoliko drugih stvari bilo problematično. Italijan je želeo u Real, verovao da će smiriti igrače, no, problem je bio i u njegovim uslovima.

Prvo, tražio je ugovor na tri godine, Real mu je nudio do leta 2020. dakle godinu i po dana. To nije uverilo Kontea da ozbiljno računaju sa njim. Perez nije baš blagonaklono gledao na zahtev bivšeg trenera Juventusa i Čelsija da dovede kompletan trenerski tim, u pitanju su šestorica ljudi.

Takođe, on je tražio da učestvuje u dovođenju igrača, što u Realu nije običaj, sportski direktor Anhel Sančez je zbog toga bio u ratu sa Murinjom, a i Zidan nije blagonaklono gledao na potez da recimo bude prodat Morata, a ne Bejl, Francuz je želeo Mbapea.

Sve to je i Real ohladilo od Kontea, mnogi su pričali da je sličnost sa Murinjom prevelika, da igra sa trojicom pozadi, da to neće biti fudbal kakav navijači žele da gledaju, plus, za razliku od šampionata, ni sa Juventusom, ni sa Čelsijem, Konte ništa nije uradio u Evropi.

Zato se i Perez okrenuo Robertu Martinezu koji gaji mnogo ofanzivniji stil, međutim, to se moglo reći i za Lopetegija koji je upravo insistirajući na igri sa mnogo pasova popio otkaz jer Real nije davao golove.

Situacija je i dalje bez rešenja, osim što Solari može da pomogne, dobije naredna tri meča, stabilizuje tim i zaradi možda mesto do januara ili čak kraja sezone. Ali, ako ostane, na neka veća pojačanja na zimu ne može da računa, osim ako Juventus pristane na predlog Reala i trampi Aleksa Sandra za Marsela, mada je pitanje ko bi tu više dobio...

U svakom slučaju, ostaje varijanta da eventualno Murinjo prihvati, ako dobije otkaz, povratak u Madrid, ali to je teško očekivati...

Dakle, ostaje Roberto Martinez, kao jedini kandidat, Perez se premišlja, sigurno da selektor Belgije neće prihvatiti ugovor do kraja sezone, pa ostaje pitanje, da li da Solari čuva klupu za Alegrija ili nekog drugog, ili će bivši trener Evertona ipak dobiti šansu života.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
foreverblue
Friday, 02.11.2018
21:15

Nije teško zaključiti da je konte odbio real, što ste i sami napisali, a ne obrnuto. Martinez nije za real, ne znam što forsirate priču oko murinja jer su igrači reala javno rekli šta misle o njemu, svakako više ne može ozbiljno da radi, nakon što je dobio otkaz u čelsiju. Trebao je da ode van evrope, samo kalja ime u junajtedu. Real predložio da trampi najboljeg levog beka na svetu, da sigurno.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 02.11.2018
17:47

ma jos 600M nek uloze i mozda pobede barsu.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 02.11.2018
16:27

Conte bi da odlucuje o tranaferima haha U Juventusu nije ni blizu a kako mi se cini niti u Chelsea ga se nije puno pitalo Znaci suti i radi !

avatar
Consigliere 1927
Friday, 02.11.2018
16:03

Solari ce ostati ja sam gotovo siguran, bar do polusezone. Evidentno da je da Real mora ozbiljno da se pojaca. Prodali su Ronalda koji je uz Mesija najbolji na svetu, a trenutno nemaju igraca koji moze upola da nadomesti Ronalda. Po meni Azar ili Mo Salah su realna pojacanja, na zimu tesko, ali od leta ih vec ocekuje u Realu, ako ne obojicu, barem jednog od njih.

avatar
Amalainter
Friday, 02.11.2018
14:23

Real bi trebao dovesti Klopa..On zna da izgradi i motivise tim..Osloboditi se Modrica,Ramosa,Marsela i Naca(kako on igra u Realu to niko ne zna..)
Real mora podmladiti ekipu