Priča dana - Ovako je Jup Hajnkes odlučio da prihvati Bajernov poziv!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 09.10.2017.
15:41
Izvor: Beta

Bajern Minhen danas predstavio svog novog trenera.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Novi trener fudbalera Bajerna iz Minhena Jup Hajnkes rekao je danas da su mu porodica, ali i njegov pas pomogli u odluci da ponovo sedne na klupu šampiona Nemačke.

"Bilo je to nezgodno vreme, ali supruga i ćerka su rekla da treba to da učinim. Moj pas je takodje zalajao dva puta, što je značilo da treba to da uradim"
, rekao je Hajnkes koji danas počinje svoj četvrti mandat u Bajernu.

Hajnkes je u Bajernu 2013. godine završio karijeru, pošto je u toj sezoni predvodio ekipu do "triple krune" - šampionske titule u Nemačkoj, Kupa i Lige šampiona.

On se sada vratio na mesto Karla Ančelotija, kojeg je klub otpustio dan posle poraza od Pari Sen Žermena od 0:3 u Ligi šampiona, za koga je rekao da je dobar trener i "pravi džentlmen" i da ga veoma poštuje.

Hajnkes je rekao da je postojala jasna hijerarhija u klubu u vremenu dok su igrali Bastijan Švajnštajger i Filip Lam.

"Ovi igrači su sortirali mnogo stvari u svlačionici. To nam je potrebno ponovo, da damo drugim igračima više poverenja. Treba im vratiti samopouzdanje. Sa sportske tačke gledišta mnogo stvari treba da se promeni i poboljša", rekao je Hajnkes.

On je dodao da ima plan i da zna šta mora da radi.

"Znam šta moram da radim. Moram da sednem i razgovaram sa igračima, i da ponovo uklopim osećaj zajedništva. Imam jasan plan", kazao je 72-godišnji Hajnkes.

Bajern je trenutno drugi na tabeli u Bundesligi sa pet bodova manje od Borusije Dortmund, a Hajnkes je rekao da će biti teško da se nadoknadi zaostatak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Monday, 09.10.2017
19:13

Bajern je igrao najjaci fudbal dok ih je trenirao ovaj gospodin, igrali su jednostavan fudbal, velika ofanziva preko krilnih napadaca i centarsuteva i tako su igrali jednostavan a opet najbolji fudbal u tom trenutku. Posle njega su bile samo neke glupe taktike i komplikacije bez potrebe. Naravno imao je tada mnogo bolje, mladje igrace nego sada, ali ocekujem da i tek kako unese znacajan napredak u klubu. Srecno!

avatar
Bayern ljubav
Monday, 09.10.2017
16:59

Dobro došao nazad Jupp pa šta bude pravi navjači te podržvaju pa šta bude do kraja sezone.

avatar
Eccentric
Monday, 09.10.2017
16:18

72 god bravo doktoree ti si mladic za neke mng mladje

avatar
Monday, 09.10.2017
15:47

Ovaj Jupp izlapeo cim prica sa psom :D ....Hhaahahah, salim se, dobro dosao nazad cica! :)