Presedan u Americi, homofobija na terenu - Da li je Donovan postupio ispravno?!

Autor: Stefan Matić
petak 02.10.2020.
14:27
Izvor: Sportske.net

Legenda američkog fudbala jasno izneo svoje mišljenje.

Beta/AP Photo/Matt Rourke
Beta/AP Photo/Matt Rourke

Povezane vesti

USL liga je druga lige Amerike, odmah ispod MLS.

U njoj nastupa i tim Lendona Donovana - San Dijego Lojal gde je nekadašnja vedeta Amerike trener i delom vlasnik tima. Tokom meča sa Finiks Rajzingom i vođstvom svog tima od 3:1 Donovan je odlučio da skloni svoj tim sa terena zbog homofobičnih uvreda.

Meta je bio Kolin Martin koji je je pre dve godine priznao da je homoseksualac. Njega je tokom susreta uvredio Flemings, igrač Feniksa sa psovkama na šta mu je Kolin odgovorio 'gej'. Ovo je čuo sudija i poslao Kolina u svlačionicu direktnim crvenim kartonom što je napravilo pravu pometnju na terenu.

Donovan je prišao sudiji pokušavši da objasni šta je prethodilo odgovoru njegovog igrača, zahtevao je i crveni karton za Flemingsa a onda kada to nije ostvareno odlučio da povuče svoj tim sa teren, podsetimo koji je vodio sa 3:1 u bitnoj utakmici za plej-of. Ostaje da se vidi kako će ovo sve protumačiti tamošnji savez i čelnici lige.

Trener Feniksa je izjavio kako ovo jeste fudbal te su ovakve psovke moguće u žaru igre. Donovan je potom izjavio kako je vreme da se ovakvo ponašanje jednom za svagda izbaci sa terena.

Baner 1
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 02.10.2020
22:20

Ne pripadam gey polulaciji niti ih nešto simptipem, ali trebalibsu biti jednaki aršini za sve. Ispravno je postupio.