Preokret - Sada Valverde zapretio Barsi?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.04.2018.
15:03
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava na Kamp nou?

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Fudbalski klub Barselona na pragu je osvajanja duple krune u Španiji, ali i pored toga, atmosfera nije tako bajna.

Naime, poraz od Rome i eliminacija iz Lige šampiona je uzdrmala sve strukture kluba, a trener Ernesto Valverde smatra da mu uprava nije pružila podršku u kriznom momentu.

Madridski list As preneo je da Valverde čak razmišlja o odlasku na kraju sezone, ukoliko oseti da uprava nema poverenje u njegov rad i ne bude imao podršku svih u klubu i svlačionici.

As takođe navodi da je Valverde nezadovoljan odnosom rukovodstva kluba prema njemu, s obzirom da se sumnja u to da su članovi uprave dan pre finala Kupa kralja kralja u medije pustili priču da mu posao visi o koncu ukoliko ne pobedi.

Barselona je slavila ubedljivih 5:0, ali je poraz od Rome i dalje svež i jedna od glavnih tema u klubu.

Barsa će za vikend potvrditi duplu krunu, za titulu im je potreban još samo jedan bod.

Posle ostaje da se vidi kakva će biti situacija, jer će sigurno biti zakazan sastanak sa trenerom i analiza čitave sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Tixma
Wednesday, 25.04.2018
14:31

Nema potrebe siriti pricu i nagovestavati bilo kakvu mogucnost odlaska Valverdea. Razlozi su jasni, ima duplu krunu pod brojem 1. A kao drugo, Bartomeua ne verujem da nesto mnogo ''dira'' sto Barsa gubi svoju prepoznatljivu igru, igra 4-4-2 i brani se protiv jedne Rome. On ce za sve naci objasnjenje. Zato sto covek nema tu srcanost i viziju koju predsednik mora da ima. Kako god, moze Valverde i da uradi nesto u LS ako shvati da mora vratiti 4-3-3.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Tuesday, 24.04.2018
01:37

Uopste Valverede nije los trener i takticar koliko je njegova filozofija suprotna od tima koji ima na raspolaganju tj barsinog dnk-a...glup potez uprave od pocetka bilo je samo pitanje vremena kad ce da se desi ono sto se desilo

avatar
P. S.
Monday, 23.04.2018
20:27

Pa valjda je 'uzdrmavanje svih struktura kluba' najmanje što mora da se desi posle onakve sramote protiv Rome, najgore u ovom veku. Da su normalni nikada ne bi ni doveli Valverdea, a nakon takve bruke morao je momentalno da leti napolje, kakve duple krune, titule i koještarije. Barsa (kao i svaki veliki klub) sme da ne osvoji ništa i nekoliko sezona, ali NIKADA ne sme da igra onako kao protiv Rome, Nema opravdanja. Specijalno Barsa ne bi smela nikada da igra ni ovako kako je igrala praktično celu sezonu pod Valverdeom (znamo kakva igra je godinama bila 'zaštitni znak' Barse), po cenu da ne osvoje ništa. Sme Barsa da bude eliminisana i u 1/8 finala, sme da izgubi i od slabijeg kluba (pa i od Rome), ali NE SME onako da se bruka, jer to nije primereno ni klubovima koji su zalutali u grupnu fazu LŠ, a kamoli u nokaut fazu. Ako to ikada shvate možda se nešto i promeni, naročito oko izbora trenera, inače će se Roma, Juve, PSG, Bayern itd. ponavljati svake godine.

avatar
deki trbic
Monday, 23.04.2018
17:20

i treba da im preti, doveli su losa pojacanja, dosao Dembele koji nije trenirao u Dortmundu jer je zeleo da predje u Barsu, pa nije ni cudo sto je stalno povredjen, nemaju ni levog ni desnog beka, nema alternative kada Suarez ili Lessi ne daju golove, pa sta reci?

avatar
Armani
Monday, 23.04.2018
17:12

Slozio bi se da je onakav pristup i igra tj.priprema utakmice dovoljan razlog da mu se reklo zbogom,ali posto i igraci imaju krivice to se nije moglo,nije se ispalo od reala,bayerna pa da to nije katastrofa...da su ponovo izgubili titulu protiv objektivno slabijeg protivnika,naravno da bi dobio otkaz,a ovako ipak ce se uzeti dvostruka kruna i treba mu dati sansu i iduce sezone jer je igra protiv sevilje bila mozda i najbolja cijele sezone bolja od rezultata.da oslobodi klub 4-5 igraca koji ne zasluzuju dres barse i dovedu 1-2 extra pojacanja i promovise alenju u prvi tim...prvi sam bio da ga se potjera ali treba da se razmislja hladne glave,cinjenica jeste 2 titule,koje bi potpisali prije pocetka svake sezone,dakako da igra treba biti bolja koja dovodi navijace na stadion i manje rotacija,ne moze igrac igrati u prvih 11 a prije toga ne igra 5-6 utakmica uopste...mora imati standardni tim!

avatar
P. S.
Monday, 23.04.2018
20:44

Od kada sam shvatio da Enrique zaista dolazi u Barsu (a ne da je to bila neslana šala medija), kako pa drugačije mogu da razmišljam negoli hladne glave? A od kada su doveli Valverdea mogu da razmišljam samo ledene glave. Ni hladna ni ledena glava nije u stanju da shvati da je bilo ko iole normalan mogao dovesti ovu dvojicu i postaviti na mesto trenera u Barsi. Kakva crna šansa iduće sezone? Pa Enrique je morao da leti na polusezoni te godine kada je došao, samim tim ne bi ni mogao da osvoji tripletu i nastavi sa uništavanjem Barse. Ovaj ako nikada pre morao je da leti istog sekunda kada je završena utakmica u Rimu, samim tim mu se ni ime ne bi pomenulo u vezi osvajanja duple krune, a što je najvažnije ne bi bio u prilici da razmišlja o nastavku uništavanja Barse i naredne sezone.

avatar
P. S.
Tuesday, 24.04.2018
15:21

Dakako je odgovornost igrača uvek bila velika, ali ja naprosto ne mogu da dođem dotle od svega ovoga što je radio (i na žalost još uvek radi) ova trenerska parodija. Od kako je seo na klupu Barse ni sam ne znam koliko puta sam napisao da imamo debakl u najavi (mada moram priznati da sam mislio na daleko manji, tipa 5:0 na Alianz areni ili nešto slično tome). Sa obzirom da nisam vidovita Vanga, mora biti da sam imao u vidu to što smo gledali iz nedelje u nedelju kako uništava Barsu. Ovaj tim Barse za celu sezonu nije odigrao bruto 5 minuta u nekom sastavu za koji bi se većina složila da je najjači, a da su pri tome svi fudbaleri na terenu bil na svojim pozicijama. Da ne pričam o samoj igri ili nedajbože taktici. Mora li to da ima nekakve posledice? Da, mora, samo je pitanje dana i utakmice. Dupla kruna je osvojena zahvaljujući Realu, Atletiku, Valensiji, Sevilji i još mnogim klubovima Primere. Čak je i utakmica protiv Rome mogla da se završi drugačije (da je sudija isključio bar jednog, možda i dvojicu fudbalera Rome), ali to ne bi promenilo činjenicu da je to najveća bruka i blamaža Barse u ovom veku. Čak ni bilo koji poraz u polufinalu od Liverpoola ne bi mogao biti blamantniji od ovoga. Da će Džeko nositi Piquea u zubima to sam čak i ja znao pre utakmice, da se Messi i Suarez neće videti ukoliko Barsa ne bude mogla da iznese loptu sa svoje polovine i to je valjda svakom bilo jasno itd., što će reći da ne smeš dozvoliti da do toga dođe, po cenu da se utakmica završi 8:6 za Romu. E sad, ako je mudrost pobediti drugorazrednu Romu čak i u gostima (da ne kažem eliminisati nakon 4:1) onda stvarno...

avatar
Coa Legenda
Tuesday, 24.04.2018
14:26

Ljudi , pa sta je vama? Ne mogu svi da gaje stil kao Gvardiola.... Enrike je po meni bio dobar,tj pod njim je Barsa isto igrala raznovrsno.... I morate da shvatite da odavno nema vise onih igraca pod kojima smo voleli da gledamo Barsu.... svaki tim mora da ima neki preiod tranzicije.... pa ni mancester junajted nije svake sezone igrao isto pod fergusonom.... imali su uspone i padove.... nekada su ispadali iz grupne faze LS nekada su bili 3,4 u ligi... a nekada su bili skoro nepobdivi.... pa necemo valjda da barsa pocne sezonski da menja trenere kao nasi napaceni klubovi?

avatar
Armani
Tuesday, 24.04.2018
09:20

Alo momak kud trcis,kud srljas? Pa ja sam prvi put nakon 30 minuta utakmice u rimu,prebacio na sity i liverpul nakon 15 godina i dolaska dinja,sam prvi put gledao ne gledljivu barsu,prvi sam pljunuo po valverdeu i taktici za koju je dakako odgovoran,ali se poslije sjetim pa igrao sam i ja fudbal i profesionalno prije povrede,sta je sa odgovornoscu igraca??? Za sta su oni krivi? Isali su na teren misleci da ce se ovi predati,Dzeko Piquea nosio u zubima,sta je tu samo valverde kriv? Iniesta odigrao najgoru utakmicu,busqets igrao pokrpan,messija i suareza nije bilo nigdje...istina je da ne igraju lijepo i leprsavo kao prije ali se ne sjecam kad je kup i spanska liga lakse osvojena,da nije tog debakla za koji su po meni vise sami igraci krivi valverde bi bio u rangu gvardiole,ali to je tako kad se pobjedjuje najzasluzniji su fudbaleri a kad se gubi onda se pljuje samo po treneru...neciji rad se treba pratit da se moze ocjenit kvalitet a za to je potrebno vrijeme.lako je nama sjediti u toplom kaucu sa kafom ili cajem i pametovati,oni tamo najbolje znaju sta se dogodilo i da se vise nikad ne ponovi...ja mu osobno zamjeram promjenu formacije sa 4-3-3 ali i razumijem da rakitic i inijesta te busquets protiv jacih i zbog kvaliteta i zbog trkackog dijela gube sredinu i posjed a tada je odbrana na udaru jer se i ovako suarez i messi slabo vracaju nazad....da igraju vecinu iduce sezone priblizno kao sad u finalu protiv sevilje potpisao bi da valverde bude trener iducih 10 godina bez pretjerivanja,ali iduce ovakvo ispadanje kao protiv rome,otkaz bez otpremnine:)

avatar
JC\'90
Monday, 23.04.2018
17:07

Valverde je odlican, samo defanzivniji trener. Ali nije mi jasno kako su dozvolili da izgube od Rome 3-0, to je nedopustivo. nNadam se da nce doci Konte.

avatar
Logika i argumenti
Monday, 23.04.2018
16:32

Jel to prenosite sta je napisao madridski AS?

avatar
Lecter
Monday, 23.04.2018
15:48

Nema nista od prijetnji ni uprave, a ni Valverdea sigurno.Obije strane su zadovoljne.Uzeo je duplu krunu.Ostace barem jos jednu sezonu.A meni to ne mijenja cinjenicu da nije trener za Barsu.

avatar
V84
Monday, 23.04.2018
15:37

Putuj igumane i ne misli na manastir.

avatar
mladenq_
Monday, 23.04.2018
15:36

Joj idi, ljubi te brat:D, ima zurku da napravim ako ode.

avatar
Pantokrator Alfa
Monday, 23.04.2018
17:14

Druže, ja da sam ti ozbiljno bi preispitao sebe za koga navijam. Kako možeš sebe nazivati navijačem kluba kad više mrziš njegovog trenera, nego što voliš klub? Stvarno ne znam šta da ti kažem, ti kao da slaviš ispadanje od Rome. Mnogo neka nastrana ljubav.

avatar
RIP-chechk
Tuesday, 24.04.2018
00:47

Ne znam zasto ljudi toliko misle da je jedino ispravno kada se hvale treneri koji osvajaju trofeje ne svojom zaslugom, i tu mislim na Enrikea prvo, sto se Valverdea, tice, imao je dobrih momenata, ali imao je i debelo crnih, ali bar pokusava da bude trener. Iako se slazem da to ne odgovara Barsi. Enrike izgradi ime od triplete za koji bih najvise okrivo Xavija koji je bio kapiten u pravim trenucima, kao i Suareza i Mesiaj koji su rasturili tu polusezonu od februara, jer je prvi deo te sezone bio katastrofa.

avatar
mladenq_
Monday, 23.04.2018
19:54

Rekao sam u vise navrata ovdje, voljeti neki klub/navijati za njega ne znaci biti telac koji iskljucivo govori u superlativu o tom klubu, igracima, upravi, treneru, nego znaci biti sposoban da kriticki analiziras stvari koje vidis, trenutno i dugorocno, kao i u svemu, i biti spreman dati taj neki objektivan sud nebitno koliko on negativan bio, a pri tome ne prestati da navijas za klub. A to sto ja pljujem Valverdea neprestano, ako ista, ide u prilog tome koliko je meni stalo do Barse jer taj pokusaj trenera sistematski unistava sve ono sto Barsa i njen fudbal predstavljaju, otkako je sjeo na klupu. Slavio bih ispadanje od Rome da je to znacilo otkaz Valverdeu, ali posto nije, polovicno sam zadovoljan jer je otvorilo oci mnogima o kakvom se treneru radi, a polovicno mi je naravno krivo jer Barsu izbaci takva jedna drugorazredna ekipa. Sto duze ovaj ostane na klupi, to ce Barsa vise unazadjena biti i bice joj teze da se povrati, a sve je pocelo sa dolaskom Bartomeua na celo kluba i dovodjenjem Enrikea. Da me sada neko pita da li bih radije da Barsa u prvoj sezoni Enrikea nije osvojila nijedan trofej umjesto triplete, a da je Enrike dobio momentalni otkaz prihvatio bih bez razmisljanja. Ako ne mozes da razumijes sto, onda nema smisla dalje da polemisemo ja i ti, mada nije bilo ni nekog inicijalnog smisla sa tobom polemisati posto mi nacin tvog izvodjenja nekih premisa i dedukcije govori dosta sa kim imam posla.

avatar
10BillionXD
Monday, 23.04.2018
15:35

Scene kad se Enrique vrati u Barcelonu xd

avatar
Logika i argumenti
Monday, 23.04.2018
16:33
avatar
Stefoon
Monday, 23.04.2018
15:32
avatar
kalcit
Monday, 23.04.2018
15:28

Poraz protiv Rome je sasvim dovoljan razlog za rastanak.

avatar
Monday, 23.04.2018
15:24

Ova Barsa uze duplu krunu,ja nikakav napredak nisam video u njihovoj igri sa ovim likom,cak misli da igraju losiji fudbal nego pod Enrikeo,citao sam juce kao da se Konte pominje cak kao prvi pik za trenera sledece sezone.

avatar
mladenq_
Monday, 23.04.2018
15:55

Znatno losiji fudbal nego pod Enrikeom, iako se to cinilo nemogucim.

avatar
NikkiCFC
Monday, 23.04.2018
20:13

Neverovatno koliko Barselona igra lose ove sezone a nema poraz u prvenstvu. I posle neko kaze to je najjaca liga.

avatar
deki trbic
Monday, 23.04.2018
17:21

ahahahah to nije tacno...jeste da ovde ne daju puno golova, ali i ne primaju puno golova...igraju dovoljno dobro kakve igrace imaju

avatar
Logika i argumenti
Monday, 23.04.2018
16:33

Slazem se,Konte je dobrodosao u Barsu...

avatar
Monday, 23.04.2018
16:07

Moguce da ce vam doci Konte,juce sam bas negde procitao da je on navodno prvi za klupu....

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 23.04.2018
15:11

Jako interesantna sezona. Uzece titulu bez poraza(verovatno),uzeli su kup,ispali gde uvek ispadaju,doduse od Rome i na ruzniji nacin,al sta sad i opet ceo svet vidi da su ocajni.

avatar
BarsaSaMarsa10
Monday, 23.04.2018
16:13

Dezurni hejter Barse...Nadji neki klub da navijas za njega (ne racunam to sto navijas za Ronalda),bice lakse i tebi i nama...

avatar
NikkiCFC
Monday, 23.04.2018
20:15

Sta je pogresno rekao?

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 23.04.2018
16:49

No eto najbolji ste trenutno na svetu 😂😂😂 tako tecna i ofanzivna igra,takav talenat Dembele i najbolji vezni Kutinjo i nedodirljivi Mesi koji nije kriv ni za ovo protiv Rome,jer mu se samo nije igralo.

avatar
Lecter
Monday, 23.04.2018
16:40

Ocajni nisu sigurno.Tim koji je lagano uzeo duplu krunu uopste ne moze biti ocajan.Mozemo reci da igra na nekih pola utakmica u sezoni nije bila dobra i da postoje igraci koji su zalutali u Barsi njih 4-5. I mozemo reci da Valverde forsira defanzivni stil.Ali ocajni nisu sigurno budi malo objektivan.