Preokret, sad Konte postavlja uslove Čelsiju?!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 05.02.2018.
10:24
Izvor: Sportske.net

Dok mediji spekulišu o sutrašnoj smeni, on je izneo svoje zahteve. Deluje pomalo kao "zona sumraka"...

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Antonio Konte, nasuprot izveštajima da mu posao zavisi od večerašnjeg meča sa Votfordom, traži od Čelsija nekoliko stvari, kao dokaz poverenja.

Prvo da klub objavi da su priče o njegovoj smeni i nepoverenju samo spekulacije i da je on spreman da ostane i pregovara o novom ugovoru.

Drugo, da ili uloži novac u letnja pojačanja, tri igrača svetske klase, ili redefiniše ciljeve.

Zvuči kao šala, ali upravo je to Italijan poručio čelnicima sa kojima je u ratu. On smatra da činjenica da se menjaju sedam ili osam igrača od kada je došao, znači da je klub u procesu tranzicije i da nije postojao nukleus ekipe.

Prema Konteu, to može da bude ispravljeno na leto, dovođenjem tri velika pojačanja, čime bi Čelsi "spakovao" tim za velike stvari naredne sezone.

Da li je Italijan ironičan u trenutku dok svi očekuju otkaz, ili veruje da će preživeti, teško je reći.

Tek, javnost je na njegovoj strani kada su u pitanju pojačanja. Gledajući ono što je učinio Čelsi letos u odnosu na rivale, jasno da Konte ima manji broj kvalitetnih igrača i da je prošle godine imao prednost samo zbog neigranja u Evropi.

Ali, postoji i druga strana, kritičari koji tvrde da je i ono novca što je imao potrošio uludo, da je promašio sa Bakajokom, što je uslovilo najgori potez veka u Čelsiju, prodaju Nemanje Matića.

Bilo kako bilo, klub mu je našao zamenu u Luisu Enrikeu, mada Asturijac nije jedini kandidat, pominje se recimo Edi Houv koji je mnogo otvoreniji za saradnju, a i ispunio bi želju Abramoviča da gura Čelsijeve igrače, odnosno da pruži šansu fudbalerima iz škole. Samo, to bi gotovo sigurno išlo na ušrtb rezultata, što je nemoguća misija.

Bilo kako bilo, spekulacije neće prestati, a kako rekosmo, mediji su juče lansirali priču da će Konte biti smenjen u utorak ujutru, ako večeras ne dobije Votford.

U isto vreme, od njegovog povratka na čelo "Azura" nema ništa, odbio je o tome i da razgovara, ima potpuno druge planove, vezane za klupski fudbal.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh1
Monday, 05.02.2018
19:00

Prodaja Matica je veci promasaj od prodaje De Brujnea ? Puna podrska za Kontea.

avatar
MANUTD
Monday, 05.02.2018
18:19

Nece on jos dugo.

avatar
Monday, 05.02.2018
16:12

Имам осећај шта год да се каже или уради да ће медији исто да пишу, Конте је већ једном рекао да је булшит то што пишу да хоће да напусти клуб, да није срећан итд, више пута је рекао да клуб руководи трансфер политиком и да га само питају за савет, ал се и даље редовно пише Конте довео овог отписао оног. Више пута су демантовали Коштину причу и рекли да су му у јануару рекли да се стрпи да ће га продати на лето и даље се пише да су га отерали. Матић је продан у чудним околностима а Конте је рекао да то није била његова жеља.

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 05.02.2018
16:04

Upravu je Konte hoce titule velike trofeje sa skromnim ulaganjima i jeftinim igracima.Moraju se kupovati ponovo svjetske klase kao nekada .Ja ne vjerujem u sta se Celzi pretvorio pocet ce da nas sprdaju kao Arsenal cak i oni su poceli da dovode ozbiljne igrace i vise da ulazu.Ako govorimo o otkazu Kontea koji je sampion bio prosle godine u surovoj konkurenciji sta bi onda trebali da rade klubovi Kloppu,Wengeru,Murinju koji jos nista vece nisu osvojili ni vise od Kontea.Kako ja vidim nije problem Konteov angazman u klubu jer i u ovoj drugoj sezoni rezultati su solidni jos uvjek je u top 4 igra knock out fazu LS sasvim solidno s obzirom na to koliko Celzi je ulozio a koliko drugi.Celziju i upravi smeta Konte zato sto govori istinu vezano za transfere ,ulaganje u tim i igrace.Zele trofeje a hoce da cjepidlace sa parama e pa tako vise ne ide.Svi sada ulazu novac veliki i Junajted I Siti i Arsenal i Liverpul.Smjesno da Celzi koji je nekad sinonim bio za kupovinu jakih igraca pretvori se sada u neki stedni klub koji moze postati Arsenal iz prethodnih godina.

avatar
Paris Saint Germain
Tuesday, 06.02.2018
00:07

pa vi ste kroz istoriju 150 godina bili srednji klub. u senci ovih velikih. poslednjih 10 godina imate kao neke rezultate ali uvec ce sinon za fudbal u engleskoj biti Mancester, Liverpul i Arsenal. nema ljutnje, to su cinjenice.

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 06.02.2018
02:29

Jos Pariz mora da raste da bi bio kao Celzi.Da je Celzi igrao kroz istoriju u Francuskoj ligi hladno bi bio najveci klub tamo a Pariz ni u Francuskoj nije najveci .Kada budete kao St Etiene onda cemo pricati sigurno.

avatar
Armin Barakovic
Monday, 05.02.2018
14:12

Conte je motivator i nista vise !!! Navijam za Juve i znam kakve je igrace trazio iturbe cvardado padoin i sad nastavlja i chelzi...iigra na bod sa galatasarajom

avatar
Mak-Juventino
Monday, 05.02.2018
13:27

Ili budite ozbiljni ili da se rastanemo ! Pametno !!!

avatar
Marcos Alonso
Monday, 05.02.2018
12:56

Konte je odlican trener i najbolji moguci za Chelsea,ako ga otpuste i dovode nekog cirkuzanta kao Enrikea ili Tuhela necemo ni LE igrati.. Antonio je najzasluzniji sto smo u kakvoj takvoj igri za neke trofeje i u njemu vidim sansu u LS uz Azara,Azpija,kristensena,kantea i kurtou pa i alonsa ako malo odmori do tada koji otprilike drze ekipu,nadao sam se da ce dovesti desno krilo i sa 3-4-3 do kraja imali bi sanse itekako. Ako je osvojio sa onakvim timom koji je bio u rasulu titulu prosle godine ne vidim zasto ga ne bi poslusali jer klub s njim kao mozgom svega ide u pravom smjeru

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 05.02.2018
12:52

Svi bi top igrace,pa nema ih toliko! Sta ti sad imas van top klubova? Kejna i Eriksena,SMS,Lemara,Skrnjara,Donarumu,Ikardija i to je manje vise to,ajd eto Gorecka i neki iz Lajpciga,ostali neki mozda budu i bolji od navedenih,al treba pogoditi.

avatar
Blackmamba24
Monday, 05.02.2018
12:27

Iskreno, treba da prihvate Konteove uslove, to bi im svako trazio ako hoce titulu, poceli su svi oko Celsija da se pojacavaju, vidite i Arsenal, mogu da dovedu koga hoce ali posle Kontea rekto da ce boljeg naci, Abramovicu bi se vise isplatilo da ga zadrzi i poslusa nego opet da se inati i odvede sve u propast

avatar
NikkiCFC
Monday, 05.02.2018
15:48

Apsolutno, verujem da je ovo sve tacno da Konte trazi jer je skroz logicno. Ovo sam ja pricao pre 6 meseci. Imali smo problema sa dubinom, nedovoljan broj igraca ali to vise nije problem nakon kupovine velikog broja igraca. Jesu vecina prosecni ali vise nije problem kvantitet nego kvalitet. Evo sta bih ja uradio na leto: Fabregas-Vidal, Vilijan-Fekir i Pedro-Bejli iz Leverkuzena. Samo te tri promene i klub je resio sve probleme. Pritom necemo mnogo potrositi s obzirom da i Fabregas i Vidal kostaju oko 20-25 miliona. Fekir ce biti oko 80 a Bejli 40-50. Plus prodaje Vilijana i Pedra, verovatno i Luiza, a povratak Zume ustedecemo dosta novca. Napraviti selekciju pozajmljenih igraca i tu moze dosta da se zaradi.Eventualno nekog vrhunskog beka dovesti mada mislim da imamo to sad u Emersonu i vratiti se na 4-2-3-1. Kurtoa, Emerson, Kristensen, Ridiger, Aspilikueta, Kante, Vidal, Azar, Fekir, Bejli, Morata. Klupa: Kabaljero, Kejhil, Zuma, Alonso, Mozes, Zapakosta, Bakajoko, Drinkvoter, Barkli, Kenedi, Ziru, Batcuaji, Ampadu. Tu su i RLC, Van Ginkel koji mogu da budu deo tima a prodamo i Drinkvotera ciji je dolazak bio skroz nepotreban.

avatar
Z
Monday, 05.02.2018
12:18

1. Konte je sa fantastican trener koji je prosle godine sa (realno) prosecnom ekipom osvojio titulu (imao je srece sa povredama i nije igrao evropu) 2. Za pojacanja je neko vec platio ceh....zna se i ko 3. Dosta mi je vise da se ponavljam ali Matic je zahtevao da ode, a to ste samo jednom objavili i sumanuto je zadrzavati nezadovoljnog igraca.

avatar
Monday, 05.02.2018
12:08

I Milanu su potrebna tri velika pojacanja da bi bio respektabilan i u Evropi, dodji kod nas:-D

avatar
Amalainter
Monday, 05.02.2018
13:23

Moze..ali u Inter..😁

avatar
Tuesday, 06.02.2018
11:48
avatar
Monday, 05.02.2018
21:43

Moze ako prvo dodje kod nas:-) I inace mislim da je raspolozeniji da dodje u Milan nego u Inter, ipak izmedju vas vlada (pre)velika mrznja, a nije bas da ce on to moci tek tako da zanameri i pored svega sto se desilo sa njima i nacina na koji je otisao iz Juventusa.

avatar
Monday, 05.02.2018
11:59

Konte je zeleo samo Moratu,ali tako je to kad ti zena ima glavnu rec.

avatar
Monday, 05.02.2018
12:45

A Bakajoka i Zapakostu?

avatar
Mino Rajola
Monday, 05.02.2018
11:54

Čovek govori realno. Zato bi trebalo da ga uzme Real. :-)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 05.02.2018
12:54

On bi oterao pola reala...covek je diktator

avatar
Monday, 05.02.2018
11:47

Boljeg od Kontea nece naci!!! Klub treba da ga podrzi i kada nesto trazi da mu ucine i pitaju trebali jos! Pusti coveka nek radi 5-6 godina. A ne ovako svake dve godine novi trener ja ne vidim kako to ne dosadi upravi i Abramovicu. Sto se tice Konteovi rezultata ja ne znam sta je tu lose? Covek aktuelni prvak, sada je na deobi 2-4 mesta, igras nokaut fazu FA kupa, igra nokaut fazu LS. Pa sta hoce vise? Isto tako i navijaci. Sta hocete da stalno ide dobro? Pa ne moze. Jel ide vama stalno dobro u zivotu? Mora nekada biti kriza a tako i kod Kontea! Treba mu stat klub u obranu a ne otkaz!

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Monday, 05.02.2018
12:54

Bravo za komentar svaka cast konacno jedan da napise nesto ispravno

avatar
II Plava Horda II
Monday, 05.02.2018
13:42

Brate na ovom sajtu od plavaca najvise kukas ti onaj brekbaCh i Dodaa. Tako da stvarno ne razumem cemu sad ovo prrozivanje.