Preokret - Junajted promenio planove?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 06.04.2016.
10:21
Izvor: Sportske.net

Navijači će verovatno ostati zabezeknuti posle ovih informacija...

BETA/AP Photo/Markus Schreiber
BETA/AP Photo/Markus Schreiber

Povezane vesti

Holandski mediji javljaju da je Van Gal odbio ponudu holandske federacije da postane koordinator svih selekcija Oranje, tačnije da rukovodi trenerskom školom u okviru saveza.

Odmah je naravno stiglo i pitanje šta planira menadžer Junajteda, a odgovor bi mogao da se nasluti nakon novih informacija vezanih za naredno leto.

Naime, klub je u jednom od svojih biltena saopštio da je Van Gal uključen u planiranje turneje po Kini, što je izazvalo dosta komentara. Pojavile su se vesti da će preživeti na klupi, ako ekipa bude uspela da se plasira u Ligu šampiona, i da će mu biti povereno još 150 miliona evra kako bi ojačao ekipu.

Da li je došlo do preokreta?

Navodno je Murinjo pokazao nervozu, tražio pismene garancije da će biti trener, ali u klubu i dalje postoji snažna opozicija, oličena navodno u Čarltonu i Ser Aleksu. Oni žele da Van Gal nastavi, a da onda u leto 2017. Rajan Gigs preuzme klupu.

Sačekajmo i videćemo, ali izgleda da su šanse Van Gala veće nego pre par meseci. Ipak, ako ostane van top 4, ništa ga neće spasiti...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mrancic
Friday, 08.04.2016
13:01

Sa Van Galom ispod sedmog mesta. Bas da vidimo ako UTD ne igra u Evropi moga ce letos dovesti. A treba im bar cetvorica.

avatar
Wednesday, 06.04.2016
17:55

Не, не, и опет НЕ! Ван Гал мора бити смењен, што пре то боље.

avatar
mrancic
Wednesday, 06.04.2016
15:29

Carlton i Fergi da se pomire da je njihovo gledanje na fudbal proslo. Inace ako nastavi sa istom politikom UTD ne moze ni do sedmog mesta.

avatar
MANUTD
Wednesday, 06.04.2016
19:52

Ferguson je pre 3 godine osvojio titulu i to tako dominantno da je to bilo strasno za protivnike. Dakle, po tebi se za 3 godine fudbal totalno okrenuo? Osporavas Fergusonove odluke?

avatar
Živkovic
Thursday, 07.04.2016
09:08

Kad je Van Gal dolazio svi su vikali dolazi Van Gal kao bio 3. na svetskom prvenstvu s Holandijom a sad ga svi teraju.Junajted ce ga tesko smeniti jer oni ne rade vrtesku trenera.

avatar
mrancic
Wednesday, 06.04.2016
22:46

Ne osporavam nego uporedjujem jacinu timova u PL onda i sad. Da li ti mislis da bi da ovim timom osvojio titulu. Nije na vreme izvrsena smena generacija. Sto nije reagovao kad je UTD prodao i Cicerita, i Velbeka i Van Persija pa je tim spao na Runija koji tri godine igra potpuno van forme.

avatar
Андер Ерера
Wednesday, 06.04.2016
14:20

Ne dovede li Murinja, klub bi pokazao da im ne znači ništa šta navijači žele i misle. Ali mislim da je još prije 2 mjeseca to završeno i da će Žoze voditi klub. Previše pouzdanih novinara je prenijelo da on dolazi i priče im se poklapaju kad su detalji u pitanju.nOvo što rade pojedini engleski mediji pa govore da ne dolazi mislim da ni ne znaju pa nagađaju, a holandski Telegraf vjerovatno ima informacije od nekog blizu Van Gala, koji moguće i dalje misli da ostaje.

avatar
Steph22
Wednesday, 06.04.2016
13:58

Sta treba da se dogodi da bi LVG dobio otkaz!?

avatar
MANUTD
Wednesday, 06.04.2016
13:48

Van Gal ostaje na klupi i sledece sezone, to je po meni u neku ruku sigurna stvar. Izgradio je jedan novi tim nakon odlaska Skolsa, Gigsa, Vidica, Ferdinanda, Evre i td. Nijedan tim se ne moze uigrati za godinu dana, potrebno je tu malo vise kako bi se videle sve mane i nedostatci istog. S Junajtedom je tako kroz celu istoriju, uvek postoje godine gradjenja ekipe nakon kojih je sledila dominacija, problem je sto ovi mladji narastaji to ne razumeju, nego samo traze skupo placene zvezde ne bi li se trofej osvojio odmah. Ne znam za vas ali mene adrenalin tuce vise kad u igru ulazu Rasford, nego kad Junajted dovede superstara.

avatar
\'\'God\'\'
Thursday, 07.04.2016
01:58

Pre Fergusona, Mančester nije imao neke upečatljive dominacije koliko sam upoznat sa istorijom fudbala u Engleskoj, iako su imali lepih perioda. Što se Van Gala tiče, iz tvojih usta u Božije uši. Ugovor na još 5 godina, samo neka ostane...

avatar
\'\'God\'\'
Sunday, 10.04.2016
14:55

Upućen sam itekako dobro u istoriju fudbala u Engleskoj. Uvek se poredite sa Liverpulom, jer je najveći klub u zemlji, to je lepo. Ali to o čemu ti govoriš nema veze sa temom. Daj mi period Junajtedove dominacije pre Fergusona, bar 4-5 sezona, donja granica. Od koje do koje godine je to Mančester dominirao, jer si ti upućen u istoriju engleskog fudbala!? Nemoj da mi vrdaš i skrećeš kao uvek. Ti si upućen u istoriju engleskog fudbala, ja nisam, samo mi u komentaru napiši od koje do koje godine je pre Fergusona dominirao Mančester i to je to, ništa ti više ne tražim. Tražim ti 8 cifri i jednu crtu, jer tvrdiš da je Junajted kroz istoriju pre Fergusona gradio ekipe koje su uspostavljale dominaciju. Samo mi reci od koje do koje godine.

avatar
MANUTD
Saturday, 09.04.2016
17:39

Ocigledno je da nisi dobro upoznat sa istorijom fudbala u Engleskoj. Junajted je 1967. imao isti broj titula kao i liverpul ali je uz to bio i jedini Engleski klub sa trofejom prvaka Evrope.

avatar
Totalno Iskren
Wednesday, 06.04.2016
13:16

Sto se mene tice nek ostane,svakako bi umesto njega doveli jos jednog krsa,jer videli smo prosle 3 godine da neznaju da izaberu trenera.

avatar
Adnan
Wednesday, 06.04.2016
13:01

Ne navijači nece biti zabezeknuti,jer navijaci nisu pali na foru da ce doci novi trener.

avatar
Андер Ерера
Wednesday, 06.04.2016
13:52

Opklada da hoće? :)

avatar
Torr
Wednesday, 06.04.2016
12:13

Ne moze kad Ferguson i matori Carlton hoce da se pitaju i dalje i onda zadrzavaju Van Gala kad ne moze Gigs. Na zalost i u narednim godinama vidim United sa dosta problema i dosta ponizavanja. Postajemo kao Liverpool !

avatar
Sir Alex
Wednesday, 06.04.2016
12:12

Kad ja pomisli na ManUtd, ja mislim na tradiciju mladih fudbalera koje dolaze iz svojih redova. Slažem se, nije neka igra sa LvG ali niko ne moze da mu oduzme to sto forsira i daje šansu mladima. A to se meni jako svidja. A kad bi Mourinho dosao, moze slobodno da odustanu od omladinskih pogona i da ugase mladje kategorije Uniteda. Ne kazem da je LvG sjajan, ali je bolji po mančesterskim standardima u mnogi segmentima filozofije kluba od gospodina posebnog.

avatar
S-I-M-K-E_
Wednesday, 06.04.2016
12:08

Meni se svidja Van Gal zato sto forsira mlade igrace i daje im sansu,stvarno mu svaka cast za to..Nervirao me je,i dalje je igra losa i nije to na nivou ovog kluba ali respekt sto daje sansu mladim igracima.

avatar
Nani
Wednesday, 06.04.2016
11:58

bolje nek ostane jos godinu ako izbori LS..bolje nego da murinjo dodje i otera pola ovih mladih igraca..ovaj ima makar neku zamisao da podmladi ekipu sto nimalo nije lako..mozda ipak i kupi stopera i vrhunskog napadaca pa bude sve to zajedno licilo na nesto sledece sezone..onda nek ode covek ko gospodin u penziju..svidja mi se sto kao ferguson uzima igrace iz skole a ne ko murinjo nigde ne ume da se zadrzi..cim krene lose cao..Svaka njemu cast pored ovolikog pritiska on je uspeo da ostane na klupi i opet bude u borbi za 4. mesto.. a ako ne bude 4. mesto onda nek nadju drugog trenera al ako bude 4. onda je zasluzio da ostaane jer je ipak njegovom zaslugom doslo do ove pozicije i pored gomile povreda..samo kad se setim sa kakvim sastavima je igrao sa sitijem a tek sa arsenalom gde su mu je blind i kerik bili stoperi a varela bek i klinar rasford u napadu i bez runija i opet covek pobedi.. dajte murinju ovu ekipu pa covek bi se borio za opstanak..

avatar
Андер Ерера
Wednesday, 06.04.2016
14:00

Kako su ljudi zaboravni. Nije ni Fergi davao šanse mladim toliko posljednjih godina, dovodio je Bitnera na beka umjesto da da šansu nekom iz škole ko je lijevi bek npr. Ne bi ništa lošiji bio od ovog.nDruga stvar, kod Van Gala se ponavlja ista stvar u obje sezone: kad niko nije povrijeđen, kad su svi spremni, onda ekipa i gore rezultate bilježi, jer on nikako da stavi normalnih 11 gdje svaki igrač igra na svojoj poziciji.n-Kome odgovara stagniranje i volšebno ulaženje u top 4 (u decembru onda ispadanje iz grupe) taj hoće Van Gala.

avatar
Mihajlo_NS
Wednesday, 06.04.2016
11:31

Mislio sam da je Mancaster veliki klub ali ovim pokazuju bas suprotno...

avatar
Андер Ерера
Wednesday, 06.04.2016
13:53

Pusti holandske medije, Žoze dolazi.

avatar
Igorr
Thursday, 07.04.2016
02:12

Usrećićemo se sa Murinjom, ne zezajte. Bolja je i ova dijabola od Van Gala od njega.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 06.04.2016
11:15

Samo ne Murinjo!

avatar
Igorr
Thursday, 07.04.2016
02:12

Slažem se. Najgora opcija.

avatar
dushanseelny
Wednesday, 06.04.2016
10:59

E ae ne lozite ovaj napaceni narod koji navija za Utd.. Ako nemate o cemu da pisete, nemojte..

avatar
AfricaLoF
Wednesday, 06.04.2016
10:53

Misljenja sam da licni interesi odredjenih legendi kluba, ne bi trebalo da se nadju iznad interesa samoga kluba, u Junajtedu i bilo kojem drugome klubu. Van Gal ocigledno odgovara nekima kojima je cilj postavljanje svoga ljubimca na trenersko celo kluba, dok ga i dalje pripremaju. Junajted nije igracka, vec veliki klub koji nakon svega sto se dogadja zasluzuje jos vece, ali ozbiljne rezove koji ce dovesti do delimicnog povratka na staze stare slave. Sigurno se vise nikada nece vratiti onoj staroj dominaciji koja je bila odredjeni period deo njega. Sada su i drugi klubovi daleko konkurentniji, pre svega finansijski, a to je najvaznije.

avatar
banic
Wednesday, 06.04.2016
11:41

Te legende su i zasluzne sto je United veliki klub i treba za sve da se pitaju jer ko bolje zna nego oni, da ne znaju mozda ovi amerikanci sto drze klub?!

avatar
Андер Ерера
Wednesday, 06.04.2016
13:55

Pa pitale su se 2013. oko dovođenja Mojesa, u čemu je problem? Šta sad opet da se pitaju i opet da klub stagnira još 2,3 godine pod Van Galom/Gigsom.

avatar
Nani
Wednesday, 06.04.2016
12:03

finansijski junajted je jaci od barse bez govora...a to dal treba uzimati u obzir misljenje legende , naravno da treba..pa taj isti ferguson je bog otac svim trenerima jer tosto jeon uradio nece nijedan..a i ferguson nije imao rezultate prve 4 god pa je onda krenula njegova era..lako je biti trener u klubu gde imas ekipu i gde fali 1-2 igraca...on je dosao i trebao da zameni 10 igraca..da osvoji odmah titule koje ne bi uspeo niko..i sveo je ekipu na neki prosek od 24-25 godina ..a ne na dom staraca koji je dobijo..niko nije napravio ekipu za sezonu ni dve..

avatar
Baxter Stockman
Wednesday, 06.04.2016
10:36

Ovaj Skot i lazni ''Ser'' ce upropastitii Mancester skroz.