Preokret - BATE na pragu titule pred duel sa Zvezdom!

Autor: Darko Mitrović
subota 18.11.2017.
14:04
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiva završnica šampionata Belorusije!

EPA/ETTORE FERRARI
EPA/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Danas je odigrano pretposlednje kolo beloruskog prvenstva, a najveći dobitnik je BATE Borisov, Zvezdin rival u Ligi Evrope.

BATE je danas na svom terenu, prema očekivanju, savladao ekipu Nemana sa 3:1, a ova pobeda ga je odvela na prvo mesto na tabeli!

Dodatni razlog za radost navijača BATE Borisova jeste i poraz do sada vodećeg Soligorska na svom terenu od Torpedo Žodina sa 2:1, pa sada BATE ima dva boda više od Soligorska i Dinama iz Minska.

Iako je BATE danas ubedljivo slavio, nije sve bilo tako lako. Gosti su dobili prvo poluvreme golom Žukovskog iz penala, posle kiksa našeg Milunovića u 13. minutu, ali je u nastavku usledio preokret.

Prvo je Signevič izjednačio u 57. minutu, a dvadeset minuta kasnije Rodionov je doveo domaće u vođstvo. Konačnih 3:1 postavio je Gordejčuk u 87. minutu.

Ekipa Nemana je od 79. minuta ostala i bez isključenog Kantarije, pa je posao domaćima bio dodatno olakšan u finišu meča.

BATE je u ovoj utakmici nastupio u sledećem sastavu: Šerbitski, Buljat, Dragun, Gordejčuk, Ivanić (Bereskin od 92.), Milunović, Rios, Signevič, Stasevič (Tuominen od 91.), M. Volođko, A. Volodko (Rodionov od 72.).

Podsetimo, BATE u četvrtak dočekuje Crvenu zvezdu u petom kolu LigeEvrope.
----

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke