Premijer liga - "Zovem se Crveno"

Autor: Boris Jovanović
petak 07.08.2015.
20:48
Izvor: Sportske.net

Hoće li kruna na ostrvu pocrveneti? Gde su limiti šampiona? Zbog čega bi engleski fudbal mogao da ponudi neočekivani rasplet? Da li ćemo gledati "povratak otpisanih"? Ko bi mogao da bude iznenađenje u top 7?

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Prošle godine je bilo lako, izdaleka se videlo da će titula biti plava, nisam bio samo siguran koja nijansa.

Na kraju, ispostavilo se da su Murinjove druge godine one koje ne ostavljaju nadu ostalima. U kombinaciji sa Pelegrinijevim lutanjima, bez Jaje Turea koji je osvetljavao put prethodnih sezona, stvari su brzo počele da dobijaju obrise. Junajtedova tranzicija, rupa koju je Venger iskopao tokom jeseni, Liverpulov život bez Suareza, sve to je učinilo da Čelsijev put više liči na ugodnu šetnju nego hodanje po vrelom ugljevlju.

Gotovo sam siguran da nećemo gledati rimejk. Bilo da rivali, kako unjka Murinjo, žele da kupe titulu, bilo da je postoji previše "ali" u nabrajanju Čelsijevih vrlina, tek nad "Stamford Bridžom" stoji veliki znak pitanja.

Britain Soccer Community Shield

Čelsi

Postoje dve teorije mišljenja, jedna je da ne kupuju jer je špil kompletan, druga da će Murinjo izvući džokera u poslednjoj nedelji avgusta.

Šta može da krene loše po Čelsi?

Praktično sve, prošle godine su izvukli sezonu sa malim brojem igrača, bez ozbiljnijih povreda. Kako sada stoje stvari birali su kraću slamku u dovođenju Kuadrada u januaru, taj pik su potrošili i na taj novac ne mogu da računaju.

Ostaje problem u poslednjoj liniji, Teri i Kejhil neće postati mlađi, tu je Zuma, ali u tako jakom takmičenju odlučuju detalji.

Premisa za bilo kakvu nadu u odbranu krune je Košta. Hajde da pođemo od pretpostavke da Radamel Falkao nije promenio samo frizuru, ali Murinju će biti potrebno vreme da mu ubrizga i samopouzdanje i da ga uklopi u sistem. Košta na drugoj strani deluje kao čovek koji je na leđa nabacio veći teret nego što može da ponese. On je, podsetiću vas do zvezda stigao težim putem, laktajući se po nižim rangovima i manjim klubovima. Jasno je da je istrošen, prešao je previše kilometara, možda će zvučati prejako, deluje izraubovano i niko nije siguran kada će stati.

To mu jasno ne oduzima klasu, ali da li će ponoviti sezonu? Da li Čelsi može da zadrži nivo igre kada on nije u timu? Kakvu ćemo verziju Fabregasa gledati?

Ovo naravno ne znači da "Plavci" nisu kandidati za titulu, već samo da će ovo biti teža godina, u svakom smislu. Jasno, može se desiti da uz levog beka, Rahmana Babu ili Denija Rouza, ili nekoga trećeg, stigne i štoper, ali nisam siguran da kvalitet Stonsa korenspondira sa njegovom cenom.

Ona suva drenovina koju „Posebni“ tako nemilosrdno cedi kada stvari počnu da izgledaju kao imperativ načini ekipu rovitom i sklonom greškama sezonu posle. Već mu se desilo, i u prvom „plavom“ mandatu, i u Realu.

Hoće li ponovo?

Britain Soccer Premier League

Mančester Siti

Iskreno, meni ovo deluje kao tranziciona godina.

Sterling je kupovina koja će rešiti deo problema sa domaćim igračima, videćemo hoće li stići i De Brujn, no "Građani" izgledaju kao drugi red ove sezone, nisu na pol pozicijama. To što će se neko pozivati na iskustvo, može da se protumači kao istrošenost ili sitost.

Tim je nagojen, motiv već postaje upitan, a Pelegrini je posle premijerne šampionske sezone, sada već podveden pod čuvara klupe za Pepa Gvardiolu. Produžio je ugovor, ali to je papir, u Sitiju se figure lako pomeraju, takvi troškovi su ukalkulisani.

Ako pogledate Sitijevu odbranu, nije i neće biti šampionski kalibar, u to se možete kladiti.

Mangali će verovatno biti lakše posle godine prilagođavanja, ali Kompani je bio daleko od forme od pre par sezona. Bez prave podrške iz sredine, ovaj tim je prečesto lak plen za rivale koji koriste kontranapad. Dodajte da previše zavise od Jajinog liderstva i Kunovih golova i da te dve stvari nisu konstanta. Afrikanac već ostaje bez daha, Argentinac je češće nego što bi trebalo povređen, drugog rešenja nemaju. Morale bi da se poklope baš sve stvari kako bi "Građani" stigli do treće krune u ovoj deceniji.

Iskreno, ne verujem, čak ni par agresivnih kupovina do kraja avgusta ne bi značajno promenile ovu prognozu. Štopera nema na vidiku, Godin ih je odbio, tržište ne nudi odgovore u defanzivi, čak i kada imate novac.

Britain Soccer Community Shield

Arsenal

Pokušavam da se udarim po rukama pre nego što napišem da Arsenal ima apsolutno najbolju šansu u poslednjih desetak godina da se trka za velike stvari.

Kad kažem velike stvari to nije selfi sa peharom FA kupa. Venger mora do kraja prelaznog roka da dovede centralnog veznog igrača, ma kako Kokelan delovao kao obećanje, a videćemo hoće li zagristi za špica, mada bi takav morao da bude upgrade u odnosu na Žirua. Za takve treba izdvojiti ogroman novac.

Nije velika mudrost pomenuti Benzemu, ali takve stvari su malo verovatne, na pijaci tako dobrih špiceva više nema. Sigurno je da "Profesor" neće kupovati samo radi kupovine, spreman je da dovede nekoga u rangu Sančeza i Ozila na koje je potrošio velike pare prethodnih leta, ali kako rekoh, problem je oskudica, nemogućnost da se kešira igrač koji bi bio garancija.

Ipak, i bez velike zvezde, sa ozbiljnim vezistom ovaj Arsenal je spreman da se takmiči. To podrazumeva dobar start, gde odsustvo Aleksisa Sančeza u prvih par vikenda avgusta pravi problem.

No, vredni uče lekcije, "Guneri" su nema sumnje takvi, pa ako nađu prave odgovore do kraja avgusta, ovo bi mogla da bude velika sezona.

Jeste, kladiti se na Arsenalovu titulu je prilično nerazumno, jer, na kraju krajeva, često izaberu jedini način da ostanu praznih šaka, ali stvarno, sad ili nikad.

Man United Club America Soccer

Mančester Junajted

Ovo izgleda kao "work in progress" i vrlo je teško videti šta može da se desi u naredne tri nedelje.

Jasno da će svi zagrajati da Van Gal mora da kupi štopera, samo niko nema odgovor ko bi to mogao da bude.

Ramos je nemoguća misija, Otamendi nije vredan tolikog novca, Humels je odlučio da ostane kod kuće.

Nekada ni pune bisage ne daju rešenje, sigurno je da Van Gal neće napustiti svoj princip da kupuje ljude koje može da uklopi u sistem. To podrazumeva dosta igre u poslednjoj liniji, što Blind može, mada ostaje problem iz prošle sezone, Junajted će se mučiti sa defanzivnim ekipama, uzaludno pokušavajući da posed proglasi za najkraći put do pobede.

Runi ostaje referentna tačka za svaku priču, dok će se Depaj suočiti sa situacijom da mora odmah da isporuči očekivano. Nevolja je što ovaj Mančester Junajted nema vremena, neće nikoga čekati.

To važi i za Van Gala, previše se stvari vezuje za utrošeni novac, on ima ugovor na još dve sezone i od njega će se očekivati dalji napredak, što automatski znači borbu za titulu.

Ipak, mada je to samo moj utisak, prošle sezone je imao i dosta sreće, pukotine nisu na kraju pustile ozbiljnu vodu u potpalublje, a De Hea je maskirao mnoge slabosti. Ako Španac ostane i opet bude glavni igrač tima, za navijače to nije dobra vest. Jer, kada ekipa toliko zavisi od golmana, stvari nisu dobre.

Ne verujem da Junajted može do titule, ali sigurno da bi od njih trebalo očekivati bolje stvari nego u prošloj sezoni, odnosno da ne gledaju žreb kvalifikacija za Ligu šampiona kao danas.

Malaysia Liverpool Soccer

Liverpul

Nazovite me ludim, ali za razliku od prošlog prelaznog roka, čini se da su mnogo pametnije kupovali. Tačnije doveli su Milnera i Ingsa kao slobodne igrače, veći deo novca od Sterlinga potrošili na Bentekea, stigao je Klajn kao rešenje za desnu aut liniju. Ovo je godina nulta bez Stivi Džija, no legenda će više nedostajati kao inspiracija nego što je njegov učinak prošle sezone bio toliko značajan za tim. Nije fer ni upoređivati Bentekea sa Endijem Kerolom što rade neki navijači Liverpula. Belgijanac je raznovrsniji igrač, održao je golovima Vilu u ligi i biće značajno pojačanje.

Koliko će nedostajati Sterling nije nešto o čemu možemo da raspravljamo jer je njegov učinak delom bio posledica razmišljanja o odlasku, onakav iz drugog dela sezone im baš i nije potreban.

I dalje problem ostaje odbrana, to nije kvalitet za top 3, možda se neko neće složiti, ali sve što smo videli prethodne sezone ukazuje da će Severni Irac i dalje osećati posledice loše kupovine prošlog leta.

U svakom slučaju, popularno je otpisivati Liverpul, ali Redsi nisu bez šansi za četvto mesto. Ako stvari krenu dobro, ako ih početni rezultat homogenizuje mogli bi da budu veoma opasni i konkurentni u ovoj sezoni.

Ponovo ću ići protiv mejnstrima, ali mene neće začuditi da Liverpul izbaci Siti iz top 4 Premijer lige.

Britain Soccer Premier League


Everton

Dva lica Evertona u dve Martinezove post-Mojesovske godine, koje je pravo?

Kada se očekivalo da nakon sjajne pete pozicije napadnu evropsku elitu, usledilo je surovo spuštanje na zemlju, "Karamele" su imale najgoru sezonu u novijoj istoriji, svega 47 bodova je optužba za Španca čiji tim je bio razočaranje sezone.

U finišu su se popravili, ali nikoga na "Gudisonu" ne zanimaju pobede kada već postane nebitno.

Martinez će probati da odvede tim još korak dalje od Mojesovog legata, da nametne svoju pas igru koja je previše puta prošle godine izgledala besciljno.

Ako zadrži Stonsa i kupi još jednog štopera, umesto Distina i Alkaraza, ako Ros Barkli nađe sebe nakon povreda, ako Lukaku počne da igra u kontinuitetu, to su premise za Everton koji navijači žele, Everton u borbi za top 7.

Povratnik Delofeu i Tom Kleverli će značiti na nivou kreativnosti čije se odsustvo sudaralo sa Martinezovim pristupom prošle sezone. Ali, da li su oni rešenje?

Čini se da su "Karamelama" potrebniji iskusniji, dokazani igrači u veznom redu i da je od ključnog značaja sačuvati tim. Do kraja avgusta je dovoljno vremena da Everton postane i slabiji, i jači, videćemo kako će se rasplesti. Ovakav sada bi morao da ima bolju sezonu, ali ne i da ponovi partije od pre dve godine.

Australia Soccer Tottenham Hotspur Sydney FC

Totenhem

Skeptičan sam prema njihovoj želji da se domognu četvrtog mesta, sa Garetom Bejlom je uspelo, sa Harijem Kejnom nije prošle sezone. Završili su kao peti, golovi senzacionalnog napadača koji im je doneo 24 boda u ligi su zamaskirali probleme, pre svega u poslednjoj liniji.

Totenhemova odbrana nije standard ni za gornju polovinu tabele, tu izuzimam golmana Ljorisa koji je zbog povrede propustio pripreme. Stigao je Alderveild koji bi sa Vertongenom trebalo da čini par štopera, ali nije samo problem u kvalitetu igrača, čini se da Poketino nema fudbalere spremne da napadnu visoko, i ako ste gledali Totenhem, bilo je vidljivo, nepodnošljivo lako primaju golove iz kontranapada.

Doveli su i Tripijea i Vimera, prodali za više novca nego što su potrošili, ali će David Levi morati da zavuče ruke u džepove. Potrebno im je da ojačaju defanzivu, uz to, ako se reše Soldada, sigurno je da će tražiti još jednog špica.

Razlog moje skepse je i neverovanje u Kejna, retko ko je uspeo da ponovi takvu prvu sezonu, ako sve ostane isto, bez njegovih golova, ili barem trećine tih pogodaka, peto mesto je misaona imenica, da ne pominjemo nešto više.

Ipak, uložiće do kraja prelaznog roka, Berahinjo, Ljorente, Čarli Ostin, negde će uložiti zarađeni novac od prodaja, to nije sporno, ne mogu da sve šanse stave na Kejnova leđa. Svejedno, to bi moglo da bude dovoljno za LE, šesto ili sedmo mesto, ništa više.

Swansea City manager Gary Monk watches the English Premier League soccer match between Arsenal and Swansea City at the Emirates stadium in London

Svonsi


Odličan i neopravdano potcenjen tim. Niko nije očekivao najbolji plasman za Velšane u istoriji, čak mnogi su ih videli kao kandidate za ispadanje.

Nasmejali su se svima u lice, stigli u gornji deo tabele i usput pokazali da ovo nije ekipa Vilfreda Bonija. Bez Afrikanca koji im je napunio kasu su osvojili više bodova nego u prvom delu sezone. Gomis se raspucao, sada su mu pridodali razbijača Edera iz Brage, čini se da su kompletni u ofanzivi.

Očigledno da ništa ne uspeva kao uspeh. Geri Monk će, pogotovo ako zadrži štopera Vilijamsa imati neuporedivo jači tim nego prošlog proleća. Sada su sposobni da privuku igrače poput Andrea Ajua koji je univerzalac kada su napadačke pozicije u pitanju, doveli su i odličnog Tabanua. Uz Šelvija, Sigursona, Fabijanskog koji je sačuvao 13 puta svoju mrežu prošle sezone, jasno je, ovaj tim ima kvalitet da ostane u gornjoj polovini tabele.

Monkov tim je mnogo napredovao u defanzivi, nigde nisu u podređenom položaju, uostalom tukli su Arsenal i Junajted u gostima, igrali egal sa šampionom. Poslednjih sezona lica su se menjala, ali od ulaska u Premijer ligu, Svonsi je konstanta, to nikako ne može da bude slučajno četiri sezone u nizu.

To da li će biti 8. ili 11. nije bitno, mada znači razliku u novcu, ali Monk će pokušati da ode korak dalje, da izbori istorijski izlazak u Evropu. Pa, ako se nada Everton, može i Svonsi. Neće biti preveliko iznenađenje ako se uključe u borbu za top 7.

Bez dileme moj tip za iznenađenje sezone i plasman u LE, ako se to može nazvati neočekivanim.

Za kraj još jednom:

Prvak: Arsenal

Liga šampiona: Čelsi i Mančester Junajted

Kvalifikacije za LŠ: Liverpul

Liga Evrope: Mančester Siti

Borba za LE: Totenhem, Everton, Svonsi.

Sredina tabele: Sautempton, Kristal Palas, Njukasl, Stouk, VBA, Vest Hem.

Spas u borbi za opstanak: Aston Vila, Votford

Ispadanje 3 od 4: Lester ili Sanderlend, Norič i Bornmaut.

Prva dva dela najave možete naći ovde i ovde, a ne zaboravite da se uključite u fantazi ligu sportske.net, daleko najmasovniju na ovim prostorima.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

85 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezda_aa_YNWA
Sunday, 09.08.2015
19:27

Titula je na Enfildu !!

avatar
nikola savic
Saturday, 08.08.2015
10:29

mogli ste i o sautemptonu malo da napisete bolij su i od evertona i svonsija i totenhema

avatar
PakyCFC
Saturday, 08.08.2015
10:17

Očekujete da Liverpul izbaci Siti iz top 4? Ozbiljno, pa Siti je opet pored Čelsija najveći favorit za titulu. Siti će sigurno biti u top 3, ako ne budu prvi. Jedino što su glupi pa i dalje drže Demikelisa, ali to je zato što ga trener voli, inače njega vole i svi drugi treneri jer je rupa. Čelsiju je hitno potreban jedan štoper, i voleo bih da Murinjo počne da koristi malo više zamene, tipa Kvadrado da dobije najzad priliku, a on je sposoban da odigra i desnog beka ako nekad baš zatreba. Arsenalu jeste sad ili nikad. Uz Čeha i Sančeza, samo da ih izbegnu povrede, i imaju šanse za titulu, ali nažalost za njih, Čelsi i Siti su i dalje jači, a Murinjo i dalje zna da igra sa njima, iako je sad izgubio jednu bitku. Junajted se polako privikava sa stalno novim igračima, ove godine igraju i Evropu, tako da će videti opet da nije lako na svim frontovima. Sa osrednjom odbranom za titulu, neće se proslaviti, ako ne dovedu nekog sličnog Ferdinandu ili Vidiću iz najboljih dana. Liverpul se jeste pojačao, ali 4. mesto ove godine je za njih uspeh, jer su iz top 4 kluba svi jači realno. Neka samo mole Boga da Staridž poveže 3 utakmice, i na konju su. A što se tiče njihove odbrane, to svi znamo, džaba im sve dok imaju Škrtela i Lovrena, pogotovo ovog drugog.

avatar
Zvezda_aa_YNWA
Saturday, 08.08.2015
14:13

A kakva je Sitijeva odbrana ?? Dva puta gora od Liverpulove. Bekovi rupe, Demikelis rupa, Kompani vise nije Kompani, Jaja Ture nije Jaja Ture, Aguero ista prica kao Staridz. Uz to su fudbalski ,,dom penzionera'' izuzimajuci Sterlinga.

avatar
PakyCFC
Saturday, 08.08.2015
16:16

Ali Jaja Ture kad nije Jaja Ture, i dalje je bolji od Hendersona, Alena i sličnih. Svetska klasa.

avatar
nikola savic
Saturday, 08.08.2015
10:11

bice celsiju veliki problem da odbrani titulu prvenstveno zbog lige sampionanbice u raskoraku posebno tamo u martu i aprilu jos ako bude gurao u kupu igrace na svaka 3 danandok ce ostali engleski klubovi kao i svake godine izblamirati ligu i ispasti u grupi eventualno mozda neko dodje do osmine

avatar
Dragojevic Andrija
Saturday, 08.08.2015
09:30

celsi i arsenal u top 2 .. man utd 3 siti 4 liverpool 5 i ostalo kako bude :D mada iskreno pored svega arsenal ima najbolju sansu da se dokopa titule to ja kao navijac celsija mislim ali ne treba ni murinja otpisat :D

avatar
Sergio Kun Aguero
Saturday, 08.08.2015
07:03

1.Arsenaln2.Sitin3.Celsin4.Liverpuln5.Junajted

avatar
gunner11
Saturday, 08.08.2015
04:07

Tesko je bilo sta prognozirati . Chelsea je ubedjiv favorit ali mislim da ce ove godine imati jaku konkurenciju . Navijam za Arsenal i mislim da Arsenal i Chelsea u ovom treunutku imati najvise sansi.Sto se City a tice njih naravno ne treba otpisati , oni mogu biti dosta opasni .Arsenal ima ekipu koja zajedno vec 3 godine ,uigrani su ,bitno je da ih povrede zaobidju i uz jednog napadaca poput Benzeme i Lakazeta imace ogromne sanse za titulu. Sto se tice Liverpula oni imaju ekipu za top 4 ako budu igrali dobro . Junajted takodje ima sansi i doveli su sjajne igrace ,ali oni tek trebaju da se uigraju mnogo se ocekuje od Depaja . Usvakom slucaju zelim svima srecu u borbi za titulu i zelim da uzivamo u fudbalu koji nam sledi jer mislim da ce ovo biti najuzbudljivija sezona do sada u poslednjih par godina . Voleo bih da se vrati Liverpul u top 4 pa da bude kao i nekada Chelsea ,Arsenal , Junajted i Liverpul .Jedva cekam da pocne Pl . Najbitnije da uzivamo u fudbalu . Pozdrav svim ljubiteljima Premier League

avatar
Saturday, 08.08.2015
12:38

Bravo za komentar! najbitnije da uzivamo u fudbalu ;)

avatar
gunner11
Sunday, 09.08.2015
13:49
avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
02:06

Arsenalu dajem najmanje sanse za osvajanje titule. Iz razloga jer se ogroman pritisak stavlja na njih i favorizuje ih se bez razloga.

avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 08.08.2015
00:24

Jeste da nam ove sezone vecina daje sansu ali ja se ne bih previse radovao.Bitan je pocetak,da nas zaobidju povrede i da se ne raspadnemo tamo oko Boxing daya...

avatar
Friday, 07.08.2015
23:59

Ubeđen sam da će se za titulu boriti Čelsi i Arsenal, Junajted samo ako dovede vrhusnkog štopera. Liverpul će takođe vrebati šansu iz senke. Jedva čekam početak!!!! :)))))

avatar
Андер Ерера
Friday, 07.08.2015
23:51

Manje-više moje viđenje situacije, jedino mislim da će Norič opstati u ligi, pa ispasti u 2016/17 sezoni. Junajted nije doveo lidera u odbrani i mislim da je to ključno. Uz to, osim ako Runi ne postigne 20+ golova( a realno teško da će) onda je potreban i napadač, a i situacija sa De Heom je i dalje pod upitnikom.

avatar
scylla98
Friday, 07.08.2015
23:45

Ispadanje: Celsi, Siti, Junajted, Arsenal i LiverpulnBorba za TItulu: Votford, Noric i Bornmaut nUUU JEDVA CEKAM!

avatar
Непобедиви
Friday, 07.08.2015
23:44

Da se ne lazemo najvece sanse ima Celsi. Oni su trenutni sampioni i imaju iskustvo kako se osvaja. U celom Arsenalu samo su dva igraca osvajala PL i to Velbek i Ceh. Arsenal od nepobedivih pa do dana danasnjeg nije bio jaci. Sa jednim napadacem poput Benzeme bilo bi to veoma veoma dobro. Prvi favorit za osvajanje Celsi, drugi mi, treci Siti, cetvrti Junajted. Ali, nadam se da mi osvajamo. Pozdrav

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
01:43

Celzi i Siti se bore za titulu.Liverpul ne vidim ni u prvih 6.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
15:54

A gde sam ja to napisao da cete biti 4 ? Vidis da vas nisam ni pomenuo, sto moze znaciti da cete biti 12.

avatar
gunner11
Saturday, 08.08.2015
11:40

Navijac Junajteda kaze za Arsenal da ce da bude 4 ,a vi ste prosle sezone bili 4 .Svasta ,ne znam koja je svrha da pljujes Arsenal

avatar
Sportski Paćino
Saturday, 08.08.2015
07:04

Slazem se sa tvojim rasporedom favorita i ne samo zbog toga sto navijam za Celsi vec zato sto si sve ispravno rekao!!!! Ali ako Arsenal dovede Benzemu(sto je iskreno nemoguce) vase sanse su duplo vece i odmah postajete prvi favoriti za titulu mada i ovako nisam siguran da cemo odbranit titulu ali svejedno imamo dobru stabilnu uigranu ekipu tako da bi trebalo da sve prodje po planu!!!! Ali stvarno moram kao navijac Celsija da se nadam da Benzema nece doci u Arsenal!!!

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 07.08.2015
23:30

Man Untd je proslu sezonu imao veliki problem a to su povrede mislim statisticki da ni jednu utakmicu nisu odigrali u istom sastavu i da jedino De Heu su povrede obisle mada je i on imao problem sa prstom. bukvalno citavu sezonu su bili desetkovani tako da je runy igrao sve moguce pozicije u timu i svima je bio cilj to 4 mjesto i kvalifikacije za LS. Sada je van gal pojacao sredinu a uslucaju povreda ima alternative to proisle sezone nije bilo.. gledajuci klupu mislim da man.untd sada ima najacu klupu u pl. po svemu sudeci na klupi ostaju FELAINI,HERERA,SVAJNI,CICARITO,PERERA,JANUZAJ I ROHO,DE HEA,DOLASKOM PEDRA JOS JEDNO KRILO CE NA KLUPU TAKO DA STVARNO SAD IMA VAN GAL KOLIKO HOCE ALTERNATIVE NA KLUPI... Arsenal nije trgovo samo je doveo ceha ali sta ako se povredi ostaje isti tim od prosle sezone i imaju problem taj sto im najbolji jihov igrace nece igrati na startu prvenstva,jesu uigraniji ali mislim da su izgubili mentalitet pobjednika nemaju pravog golgetera niti vodju na sredini,samo radi uporedbe nemaju ANRIJA NITI VIJERU ILI FABREGASA I PERSIJA tada su imali taj mentalitet sada ga nemaju to je do glave manjak samopouzdanja,celzi ista ekipa ostala ali gledajuci pripreme mislim da su procitani i da ce puno se lakse moci igrati protiv autobusa koje mourinjo postavlja,siti na startu nema najaci tim idalje losa zadnja linija sve ce pasti na ledja turea i aguera,e liverpul dobro je odradio prelazni rok ali i kod njih puse u zadnjoj liniji lovren,sako ne ulijevaju povjerenje niti sigurnost u odbrani,U zbiru arsenal nema mentalitet pobjednika,siti problem defanziva,liverpul i man.untd problem odbrana. jedino celzi ima tu cvrscu odbranu i ako uspiju tu izgurat uz azara raspolozenog napred opet su glavni kandidati za titulu.

avatar
Poetry in motion
Friday, 07.08.2015
23:14

U vecini se slazem, osim da ce Noric ispasti. Noric je tim koji zna kako se igra Premier liga, imaju dobar tim i doveli su par dobrih pojacanja, bice prijatno iznenadjenje ove sezone, a tim koji bi trebalo ispasti kako bi se dozvali pameti jeste Aston Vila iako im je mestu u Premier ligi. Sto se vrha tice, Celzi je sumnjiv iz mnogo razloga tanka klupa, def nece moci da ponove sezonu, Kosta je pola sezone povredjen, Fabregas ce biti pola igraca od prosle godine. Man utd ce biti zanimljivo pratiti jer kako ce uklopiti nova pojacanja, a u odbrani im duva na sve strane, jos vlada losa klima zbog De Hee. Arsenal moze do titule, Citi sezona da moze da odmah da se zavrsi, a LIverpul moze do 4.mesta ako uhvate dobar ritam mogu i do 3. Kad su pre 2godine bili blizu titule, nista nije nemoguce...

avatar
veljaunited
Friday, 07.08.2015
23:12

konkurencija je jaka!da podjemo od odbrane,nijedan od vodecih timova nema odbranu koja bi mogla da odskace po sopstvenom kvalitetu,svako u svom timu ima bar po jednog stopera koji je ili u godinama,ili slabijoj formi,sto se tice veznog reda,mislim da su Celsi i United ispred ostalih bar po igracima koje trenutno imaju a sto se tice njihove igre videcemo,sto se tice napada veliko je pitanje od individualne forme jer svaki tim ima bar po jednog igraca od cije forme ce dosta toga zavisiti...moja procena za prva dva mesta borice se Celsi i United,za trece mesto Arsenal i Sity i moguce Liv..

avatar
ADIS-M-UNTD
Friday, 07.08.2015
23:53

potpuno si u pravu u sve top 4 ekipe u odbrani puse,mala prednost je na strani celzija radi mentaliteta terija ali i u godinama je ta zadnja linija i celzija,i kod liverpula puse lovren i sako nisu nista pouzdaniji od jonsa i smolinga,ili vermalena i gabrijela,mangale i demikelisa,zvucat moze smjesno ko se bude bolje konsolidovao u zadnjem djelu moze postat prvak tj cija odbrana bude manje kiksala,takodje pogleda na klupu tu man untd je najaci gledajuci imena na klupi a po formi i igrama cemo vidjeti ali ima najbolju alternativu za zamjene.u svakom slucaju vec prvo kolo ce donjet jasniju sliku iz prostog razloga man.untd igra sa totenhemom koji je jako dobra ekipa i bio 5 proslu sezonu,celzi docekuje svonsi koji je proslus ezonu prvu utakmicu napravio iznenadjenje pobjedio man.untd,liverpul ide timu koji ih je prosle sezone bukvalno zgazio koliko ce i sta ce sad uraditi protiv tog tima odma cemo vidjeti ali imaju pravi test,arsenal ceka novi west hem sa novim trenerom ali i bez svog najboljeg igraca sanceza tako bice i njima teze,siti ide uvjek nezgodnom wba takodje bez najboljih igraca..tako da ce vec prvo kolo dati neke odgovore jer svi timovi iz top 4 kao i liverpul imaju prave testove vec prvo kolo.

avatar
A.Shevchenko 7
Friday, 07.08.2015
22:37

Javite se samo kad se zavrsi liga i Celsi bude prvak ponovo, bez sakrivanja u rupe molim.

avatar
gunner11
Saturday, 08.08.2015
03:51
avatar
Friday, 07.08.2015
22:13

Tabanolu u Swonsiju, na pesu 13 je bolji od MEsija, ajde da vidim jer vredi to. DOnekle se slazem i voleo bih ovakav neki rasplet, bar sto se prva 4 tice, red je da Arsenal uzme, ali Celsi je veoma opasan bice tu neizvesno, UTD nije uigran za to, ako da mislim da su 3 sigurno, Liverpool i Siti za cetvrto mesto nadam se Liverpoolu. Ostalo mi deluje ok, narocito sto en znam bas stanej na kraju i zacelju, niti ko kave timove ima.

avatar
naderbosic
Friday, 07.08.2015
23:09

Ne otpisuj City unaprijed,zeznuta je to ekipa,nebi me iznenadilo da lagano naprave prednost na pocetku.

avatar
Saturday, 08.08.2015
00:46

Iskreno ne podnosim Siti, bukvalno mi je najomrazeniji klub na planeti uz Splitski Hajduk i one Albanske(ali to je druga prica)tako da ih otpisujem uzaludno vec godinama unazad. Inace sad su u najgoroj poziciji, do sad u njihovoj istoriji ManSheki-ja nije nemoguce da ostanu u top 4 ali ako ispadnu to je njihov kraj, iskreno sumnjam da ce Aguero, SIlva i ostali placenici igrati LE kao i da ce Pep dodci u tim koji ne igra LS.

avatar
Ivan Lekin
Friday, 07.08.2015
22:10

Kad se raspadne Arsenalova odbrana na sredini sezone, zajedno sa snovima o tituli, rado ću se setiti ovog teksta :) Jedino što je tačno je jo da će Jose poslednjeg dana roka da dovede igrača za titulu i ubije nade ostalima...

avatar
AC Milan-najtrofejniji klub na svetu
Friday, 07.08.2015
22:09

Da li zelite prognozu za Liverpul, posto sam bio poprilicno vidovit prosle sezone?

avatar
El Capitan
Friday, 07.08.2015
22:18

Prvo očekivanja od dr Brendana,sve ostalo kasnije...

avatar
the NormalOne
Friday, 07.08.2015
22:25

Znamo,borba za opstanak ...Kako te ne smori,imas li zivot???

avatar
El Capitan
Friday, 07.08.2015
22:06

Koliko god da je Sautempton kupi-prodaj nema šanse da budu iza Evertona. Everton nema štopere za dugu sezonu (još) i njihov trener nije dobar kao Kuman. Dobar jeste,nije bolji. Slažem se za Totenhem da su lutajuća ekipa,niko ne zna šta žele. Čelsi ima taj problem tanke klupe koja će im se obiti o glavu zbog visokih ciljeva u Ligi Šampiona i famoznog decembra-januara u PL. Ne mislim da Liverpul može da bude ispred Sitija iako su doveli veoma dobra pojačanja. Junajted ima pritisak uspjeha i problem slabih igrača na nekim pozicijama,kratko tržište bez obzira na novac. Za Svonsi ne znam,zanimljiva ekipa,ali Eder i nije neko pojačanje.Gledao sam ga par puta,slaba vajda od njega,dok će Tabanu biti starter vjerovatno.Kristal Palasu i Njukaslu dajem faktor iznenadjenja .

avatar
Savoa
Saturday, 08.08.2015
00:42

O cemu ti?? Pa Martinez je uz Murinja naj menadzer u ligi, kakav Kuman...

avatar
RocknRolla Real
Friday, 07.08.2015
22:04

Povrsan osvrt na premiership

avatar
Batman14
Friday, 07.08.2015
22:00

Jedan kvalitetan napadac,al' bas kvalitetan i jedan zadnji vezni u rangu Koksa u slucaju povreda, koje ne zelimo.

avatar
Beštija1
Friday, 07.08.2015
21:57

Sto naprica covjek, uzmi snickers, kad si gladan nisi sav svoj.

avatar
Bel
Friday, 07.08.2015
21:47

Sve je ovo super, ali Celzi ce opet uzet titulu!

avatar
gunner 85
Friday, 07.08.2015
21:46

prvo da pohvalim tekst sva tri dela ......dobro razmisljanje i dobra analiza nvidecemo kako i sta ce se ostvariti ..... sutra krece sezona i nadamo se dobrom fudbalu .......srecno svima pa neka pobedi najbolji

avatar
Van Cho
Friday, 07.08.2015
21:41

Neblagodarno je bilo sta prognozirati to je i lepota Premier lige.Zelim da pozdravim sve navijace i ljubitelje P.L...pocelo je pocelo,dragi moji:)

avatar
the NormalOne
Friday, 07.08.2015
21:39

I zaboravio si Firmina,po meni jedan od nasih najvecih aduta.

avatar
Glory, glory
Friday, 07.08.2015
21:39

1. Mancester Junajted

avatar
the NormalOne
Friday, 07.08.2015
21:43

Mozda u FMu tu toliko cene Depaja.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
01:53

Hoces li gledati liverpul u Ligi Sampiona ove sezone ?

avatar
Friday, 07.08.2015
23:58

Bolji od Firmina svakako.

avatar
AxweII
Friday, 07.08.2015
23:30

Sa toliko novajlija u prvom timu, realno gledano, tesko je racunati na to!

avatar
the NormalOne
Friday, 07.08.2015
21:38

Svaka cast ,potpuno se slazem sa tekstom (ne samo jer si nam prognozirao 4. Mesto).

avatar
Zizu
Friday, 07.08.2015
21:36

Sjajan opis! Arsenal ima najbolji, najuigraniji tim, igrači su u najboljim godinama. Da im je Murinjo na primer trener, prošetali bi se kroz ligu, ovako Vengeru se nikad ne zna i ne možemo biti sigurni, ali moramo priznati da je Arsenal prvi favorit. Mislim da Čelsi ne može ni blizu kao prošle godine, ali ima par majstora i ima Murinja. Za Mančester je još rano, moraju da se uigravaju još koju sezonu, stvaraju kostur tima, ali ne sumnjam da će biti u prvih 4. Siti ne deluje ubedljivo, ali ipak su za nijansu i ovakvi jači od Liverpula, no videćemo, duga je sezona. Jedno je sigurno, biće mnogo neizvesnija od prošle.

avatar
The KING(guapo)
Friday, 07.08.2015
21:48

Arsenal favorit.za 4 mesto u PL.

avatar
gunner11
Saturday, 08.08.2015
11:38
avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
01:54

Standardno Arsenal 4 ,Liverpool 8

avatar
Stefan123
Friday, 07.08.2015
21:33

Mi bre osvajamo nema tu sta da se prica

avatar
Gorčilo
Friday, 07.08.2015
21:32

Čelzi je po meni favorit za titulu, ali će im ta avantura biti neuporedivo teža nego prošle sezone. Jedan od razloga zašto može biti tako je to što će se ove sezone možda malo više okrenuti Ligi šampiona, što im može pomrsiti račune za titulu. Arsenal lako može iskoristiti Čelzijevu rastrganost između LŠ i PL. Imaju konačno dobru ekipu kadru za najviši plasman. Junajted, Liverpul i Siti će se klati za 3. i 4. mesto do poslednjeg kola. Siti mi ne deluje kao ekipa za sam vrh jer i ako imaju fenomenalne pojedince, isto tako imaju mnogo luzera ( Kolarov, Fernando, Mangala). Kompani nije kao nekad, dosta toga zavisi od Aguera i Turea koji su skloni povredama, a i oni žele nešto bolji plasman u Ligi šampiona. Junajted se, baš kao i Liverpul, dobro pojačao, tako da njih vidim u top4.

avatar
marijaan
Friday, 07.08.2015
21:31

Strasna liga ove sezone najjaca od svih,iako ce mnogi negodovati moje je misljenje da je ove sezone 5 timova u borbi za titulu : celzi,arsenal,citi,junajted i liverpul!nCelzi opet ima strasan tim,uz mogucnost da ove sezone kvadrado proradi,tada bi mozda postali i glavni favoriti.Sto se Arsenala tice ove sezone su izuzetno jaki,ako ih zaobidju povrede mogu do titule,valjalo bi da dovedu jednog zadnjeg veznog,mada su i ovako strasni,svi pominju spica sto bi im valjalo,ali ipak ziru je odlican napadac,velbek takodje,volkot je pokazao da moze pokrivati tu poziciju.Siti je ekipa po mom misljenju koja ce ove sezone biti mnogo mnogo jaka,mislim da ce se kompani i jaja ture nakon katastrofalne prethodne sezone ove godine potpuno vratiti u formu,uz mangalu koji bi trebalo da eksplodira,na bekovskim pozicijama su strasni,imaju sterlinga( za kojeg navijaci liverpula kazu sada da je los,a kada je igrao za njih dizali su ga u nebo)realno odlican igrac,koji ce uz agera silvu i de brujna ako dodje haos da pravi.Junajted je velika enigma poslebno njihov napad,poslebno depaj,mogu do titule takodje.Na kraju liverpul,strasno odradjen prelazni rok,izuzetno jaka i talentovana ekipa:odlican golma,strani bekovi,stoperi dosta dobri,samo sto bi ove sezone sako trebalo da pokaze svu svoju klasu,sredina hednerson i milner(ili can) bas bas strasna,henderson ce ove sezone biti strasan kao kapiten,kao novi vodja uz njega ja bih vise volio cana jer momak sa 21. godinu bas bas gazi i na kraju napad...sta reci kutinjo,malo je reci majstor,firmino ko ga je god gledao zna o kakvoj se igracini radi,staridz kad se vrati ce biti strasan,dok se ne vrati lijevo bi mogao lalana koji je izuzetan igrac,i na spica benteke,mnogi ga omalovazavaju(navijaci,klinci koji navijaju za protivnicke timove)ali svi normalni navijaci i ljubitelji dobrog fudbala znaju da se radi o vrhunskom fudbaleru koji ce odigrati strasnu sezonu,odigrao je i u vili,a ne sada u liverpulu kada ga budu razigravali firmino,kutinjo,lalana,staridz i ostali.N e treba zaboraviti balotelija,mozda ga ova ponizavanja i sprdnja na njegov racun pokrenu da iskaze sav svoj talenat,koji ne ogroman svakako.Ceka nas sezona jaca nego ikad,uzivacemo u vrhunskom fudbalu,moj favorit je Liverpul,nadam se tituliiiiii!!!!YNWA!!!

avatar
Sportski Paćino
Friday, 07.08.2015
21:53

Ne moze Liverpul da osvoji iskreno!!!!Mislim da ce biti 5. bez uvrede

avatar
dushanseelny
Saturday, 08.08.2015
04:59

Da ne filozofiram puno, mogu reci samo da ce biti sexa u svakom delu tabele :) I takodje sam sanjao da mi se Junajted bori za drugo mesto s nekim dok je Liverpul bez problema prvi..:D Svakako mislim da Liverpul nikako ne treba stavljati na 5. mesto tek tako, odlican prelazni rok, mislim da se imaju cemu nadati :)

avatar
marijaan
Friday, 07.08.2015
22:24

Nadam se toj tituli,teba dosta faktora da se poklopi da bi se do nje doslo,vidjecemo...

avatar
Adnan
Friday, 07.08.2015
21:29

Slozio bih se da je ovo Arsenalova sansa,ali samo ako dovedu super spica ili ako Ziru uvali 30+ golova.Mislim da ljudi mnogo potcjenjuju Junajted,bilo je jako lose igre,istina,ali ne treba zaboraviti i da je taj Junajted bio ekipa koja je pretrpila povreda za 3 sezone,dok je jedan Celzi prakticki odigrao sezonu bez povreda,kao da su čit ukucali.Ove godine Junajted ima mnogo dublji roster,posebno na sredini terena.Ljudi mnogo kritikuju Junajtedovu odbranu,ali zaboravljaju da je Junajted najvise bodova izgubio zbog lose kreacije prilika,najvise protiv defanzivnih ekipa iz donjeg ranga,dok su protiv top timova bili najbolji od svih.Da bi Junajted osvojio titulu dosta ce se toga morati poklopiti,posebno kad su u pitanju povrede,ali to isto vrijedi i za ostala 2 konkurenta,Arsenal i Celzi.Ne vjerujem da ce Siti ima sansu ove godine.

avatar
Van Cho
Friday, 07.08.2015
21:57

Svi se uhvatili za odbranu a ona po meni nije nista slabija vs konkurenata,problem je bio kreacija sanse i njihova realizacija.Junajted sada ima mlad i izbalansiran tim koji ce garant LVG pojacati sa jos 2 kupovine.Ja sam optimist ne samo za Premier vec i za Ligu sampiona.

avatar
dushanseelny
Saturday, 08.08.2015
05:03

Njima je odbrana bila cvrsta dok je igrao Kerik, cim njega nije bilo odbrana je pucala po savovima.. Uz Snajderlina i Svajnija mislim da ce i nepromenjena odbrana biti ok..

avatar
Manipulator
Friday, 07.08.2015
21:28

Ma ljudi Mancester ce se boriti za opstanak u ligu.

avatar
Beštija1
Friday, 07.08.2015
21:58

A ja mislim da ce ostat u ligi ako dovedu dva stopera

avatar
Balkan
Friday, 07.08.2015
23:59

Liverpool sampion al od pozadi ahhaahahah

avatar
Ashburton Grove
Friday, 07.08.2015
21:26

Arsenal iz senke...

avatar
Carina
Saturday, 08.08.2015
06:32

Ostace svakako u senci Celsija i ove sezone...

avatar
Ter-Stegenn
Friday, 07.08.2015
21:21

Sve je moguce ove sezone,mada najvise sansi dajem Celsiju i Arsenalu.

avatar
Lord Bobinho10
Friday, 07.08.2015
21:17

Mislim da je Arsenal iza Celsija 2 pik za titulu odmah posle njih Junajted pa tek onda Siti,odbrana jednostavno nije na nivou za sampionsku titulu jedino ako dovedu nekog stvarno vrsnog stopera tipa Otamendi mozda naprave i nesto vise,mislim da ce ova sezona u PL biti jedna od najneiznesnijih ikada imamo bukvalno 4 ravnopravna kandidata za titulu.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
01:58
avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
15:56

Nemoj tako, ljudi najavljuju titulu, Benteke 40+ golova....

avatar
Lord Bobinho10
Saturday, 08.08.2015
11:44
avatar
Jok3R
Friday, 07.08.2015
21:17

Slatko me nasmijalo. Arsenal sampion, Liverpul ispred Sitija?! Hahahaha, djeluje kao vic. Celsi i oba Mancestera za titulu, Sparsi, Liverpul i Arsenal, standardno za 4 mjesto.

avatar
gunner11
Saturday, 08.08.2015
03:55

Navijac Chelsea predpostavljam

avatar
Z
Friday, 07.08.2015
21:13

Arsenal je u odnosu na proslu godinu doveo samo golmana.....i sada im je najveca sansa da osvoje titulu u poslednjih 10 godina (a CFC je zadrzao CEO sampionski tim)? Da bi Arsenal bio KONKURENT za tituku NEOPHODNO je da u najmanju ruku dovedu NAPADACA, svakako im treba i zanjdi vezni ali napadac je goruce pitanje!

avatar
johnterry26
Friday, 07.08.2015
21:08

Ne znam zasto toliko otpisujete MCFC ali ajdr.. ako me je nesto hrabrilo prosle sezone to je efekat Murinjove druge sezone.. a ako me nesto plasi ove godine to je sto je u svakoj trecoj sezoni pucao ili je odlazio pre nje. Sve u svemu nadam se da ce Celsi osvojiti ali bice gusto!

avatar
Brat Suarez#7
Friday, 07.08.2015
20:59

1. Liverpul 2. Čelsi 3. Arsenal. Ostali neka se ređaju kako žele :D Pozdrav inače za braću Redse, YNWA! :)

avatar
Manipulator
Friday, 07.08.2015
21:50

Ma samo da se igra fer i posteno. Onda Mancester nebi bio ni u top 10.

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
02:03

Juan Mata Bicycle Kick !

avatar
kalegospodarvremenabrateuuuuu
Saturday, 08.08.2015
02:01

1 celzi, 2 .Junajted . 3. Siti 4.Arsenal ostali kako hoce neka se redaju i 20. Liverpool