Premijer liga: Derbi severnog Londona i Konteov trenutak istine (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 10.02.2018.
11:03
Izvor: Sportske.net

Mnogo zanimljivih duela čeka nas u 27. kolu Premijer lige, koje počinje Derbijem severnog Londona.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Derbi severnog Londona svakako dominira u najavi novog kola Premijer lige, ali ima tu još mnogo zanimljivih tema, pošto su u prošlom kolu "kiksnuli" svi iz vrha tabele osim Mančester junajteda.

Konte je "preživeo" nedelju iako je Čelsi vezao dva poraza i sada će sve oči ponovo biti uprte u njega. Naravno, tu je i borba za opstanak, u kojoj timove od 12. do 19. mesta dele samo tri boda.

Sudar najljućih rivala u Londonu pred 90.000 ljudi na Vembliju je jako lep način da se počne fudbalski vikend. Ni Totenhemu ni Arsenalu ne treba dodatna motivacija, ali ovaj meč ima i veliki takmičarski značaj. Obe ekipe su podbacile u prvenstvu do sada i nalaze se van prva četiri mesta. Totenhem je peti i ima četiri boda više od Arsenala, tako da bi trijumf "pevcima" ovde doneo veliku bodovnu prednost u odnosu na rivala i mogao bi eventualno da ga pogura u prva četiri. "Tobdžije" bi, sa druge strane, sa tri boda praktično izbrisale tu prednost.

Pjer Emerik Obamejang

Totenhem je u sredu pobedio Njuport u kupu 2:0, a taj meč usledio je posle onog duela sa Liverpulom, u kome je došao do boda nakon što su mu svirana dva sumnjiva penala. Ovo će mu dakle biti treći meč u sedam dana. Videćemo koliki će umor biti faktor. Arsenal je u prošlom kolu uništio Everton 5:1, a novajlije Obamejang i Mhitarjan su delovali vrlo dobro na terenu. Sada će protiv sebe imati prvog strelca lige Harija Kejna, tako da ovaj meč u najavi može da bude pravi spektakl.

Kasnije popodne Everton dočekuje Kristal palas. "Karamele" imaju samo jednu prvenstvenu pobedu u poslednjih osam kola, a u prošlom su popile "petardu" protiv Arsenala. Sada moraju da pobede Palas, da se ne bi vratile u donji deo tabele. Posao će im biti olakšan jer "orlovi" igraju bez Vilfrida Zahe, koji se povredio u prošlom kolu. Palas takođe ne sme da gubi bodove, jer je u grupi od tri tima sa tri boda više od opasne zone.

Stouk će probati da izađe iz opasne zone protiv svog direktnog rivala Brajtona, kome je samopouzdanje poraslo posle pobede nad Vest Hemom. Svonsi je prošle nedelje uspeo da izađe iz opasne zone i sada će probati da tamo i ostane, ali mu neće biti lako sa Barnlijem. "Klareti" istina nemaju pobedu u poslednjih devet prvenstvenih mečeva, ali su sigurno osokoljeni time što su u prošlom kolu uzeli bod lideru Mančester sitiju. Sa druge strane, "labudovi" su u sredu pobedili Nots kaunti 8:1 u FA Kupu, a nemaju poraz prvenstvu još od 2. januara. Tim se očiglendo popravlja pod Karvalhalom i biće zanimljivo videti kako će se ovaj meč odvijati.

Piter Krauc

Votford je u prošlom kolu razbio Čelsi 4:1 i sada ide u goste Vest Hemu sa dodatnim samopouzdanjem, iako ima poduži spisak povređenih igrača. Doduše, ni "čekićari" nisu bez problema sa povredama, ali ako Votford bude igrao kao protiv Čelsija, ima čemu da se nada u ovom duelu sa sredine tabele.

Subotu zatvaraju Mančester siti i Lester, a u centru pažnje će biti, naravno, Rijad Marez. On je u petak trenirao posle nedelju dana štrajka, rekao je da je fokusiran na igranje u Lesteru i da je spreman da uradi sve za klub. Siti je u prošlom kolu igrao nerešeno sa Barnlijem, ali sada igra kod kuće, gde ima svih 12 pobeda u prvenstvu ove sezone. Lester je bio loš u mečevima sa timovima iz gornjeg dela tabele, a ako Marez i dobije šansu da zaigra, to ne znači da će se ta situacija promeniti baš protiv Sitija.

Nedelju otvaraju Hadersfild i Bornmut. Domaćin u ovoj godini nije osvojio nijedan bod, a posle serije od pet poraza pao je na pretposlednje mesto. Bornmut opet nema poraz u ovoj godini i sada se popeo na deveto mesto. Njukasl dočekuje Mančester junajted kao autsajder. Može se reći da su "đavoli" pobednici prošlog kola, ali sada moraju da nastave da pobeđuju, što ne bi trebalo da bude problem protiv Njukasla, koji je bez pobede u poslednje četiri utakmice i muči se oko opasne zone.

Emre Dzan

U nedelju ćemo i videti kako će Liverpul reagovati posle kontroverzi na Enfildu. Sautempton popravlja formu, a prošle nedelje je pobedom nad VBA prekinuo seriju od 12 mečeva bez pobede. Pre toga je vezao tri remija i delovao sigurnije, ali je teško zamisliti da može da se suprotstavi "crvenima" i da zaustavi Salaha, koji je u fenomenalnoj formi.

Kolo u ponedeljak zatvaraju Čelsi i Vest Bromvič Albion. Trenutak istine za Kontea nakon sramnih poraza od Bornmuta i Votforda, u kojima je šampion primio sedam golova. Ne možemo biti sigurni, ali možemo da se kladimo da bi sve osim ubedljive pobede nad "fenjerašem" značilo kraj za Italijana u Londonu.

Raspored 27. kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Totenhem – Arsenal (13.30)
Everton – Kristal palas
Stouk – Brajton
Svonsi – Barnli
Vest Hem – Votford
Mančester siti – Lester (18.30)

Nedelja:

Hadersfild – Bornmut (13.00)
Njukasl – Mančester junajted (15.15)
Sautempton – Liverpul (17.30)

Ponedeljak:

Čelsi – VBA (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Uroš M.
Saturday, 10.02.2018
12:55

Mislim da ce Celsi da otkine WBA posle 3 dana odmora igracima.

avatar
_mladen_
Saturday, 10.02.2018
14:00

Nikad se ne zna, ove sezone previse se timova bore za opstanak, tako da svaki mec je tezak.

avatar
xman
Saturday, 10.02.2018
12:15

Liverpulu najteze pada prvi mec posle derbija, jer u derbiju obicno zablistaju, pa onda slijedi pad..ovog puta nije bilo tako, trebali smo da slavimo u derbiju i pored nekarakteristicne igre za nas, sto znaci da ocekujem neku pobjedu od 2-1, 3-1..YNWA