Preliminarni spisak Češke za EP - Povratak Rosickog!

Autor: Beta Beta
četvrtak 19.05.2016.
15:24
Izvor: Beta

Dosadašnji fudbaler Arsenala Tomaš Rosicki vratio se u reprezentaciju Češke posle skoro godinu dana pauze zbog povreda.

Beta/AP Photo/Tony Marshall, PA Wire
Beta/AP Photo/Tony Marshall, PA Wire

Povezane vesti

Selektor Češke Pavel Vrba uvrstio je Rosickog na širi spisak od 28 igrača za predstojeće Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Rosicki je povredio koleno prošlog juna tokom utakmice sa Islandom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Kada se oporavio i vratio na teren, on se ponovo povredio igrajući za Arsenal u utakmici protiv Barnlija u FA kupu u januaru.

Ove sezone 35-godišnji Rosicki nije odigrao nijednu utakmicu u Premijer ligi, a na kraju sezone oprostio se od Arsenala posle 10 godina.

Češka će pre Evropskog prvenstva odigrati prijateljske utakmice u Austriji protiv Malte 27. maja i Rusije 1. juna, a u Pragu 5. juna protiv Južne Koreje.

Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a Češka će igrati u Grupi D sa braniocem titule Španijom, Hrvatskom i Turskom.

Na spisku su golmani Petr Čeh (Arsenal), Tomaš Vaclik (Bazel) i Tomaš Kubek (Slovan).

Odbrambeni igrači: Teodor Gebre Selasije (Verder), Roman Hubnik (Viktorija Plzenj), Pavel Kaderabek (Hoenhajm), Mihal Kadlec (Sparta), David Limberski (Viktorija Plzenj), Danijel Pudil (Šefild Venzdej), Tomaš Sivok (Bursaspor), Marek Suši (Bazel) i Ondrej Zahustel (Sparta).

Fudbaleri sredine terena: Vladimir Darida (Herta), Borek Dokal (Sparta), Danijel Kolar (Viktorija Plzenj), Jan Kovarik (Viktorija Plzenj), Ladislav Krejči (Sparta Prag), Lukaš Mareček (Sparta), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plašil (Bordo), Tomaš Rosicki (Arsenal), Jirži Skalak (Brajton) i Josef Šural (Sparta)
.

Napadači: David Lafata (Sparta), Tomaš Necid (Bursaspor), Patrik Šik (Bohemijans), Milan Škoda (Prag) i Matej Vidra (Reding).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nouhei
Thursday, 19.05.2016
16:46

Cisto sumnjam da ce proci grupnu fazu pored Spanije i Hrvatske.

avatar
Can Demir
Thursday, 19.05.2016
16:34
avatar
dusan1987
Thursday, 19.05.2016
16:03

kako zvucna imena a plasirase se na evropsko,treba ove nase bit ko konje

avatar
R26M
Thursday, 19.05.2016
15:43

Mnogo gotivna ekipa, imaju odlična krila, Krejči i Dokal, takođe igraju zajedno u Sparti.