Prelep kompliment Filipu Đuričiću: ''On je nebrušeni dijamant!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 06.02.2017.
11:28
Izvor: Sportske.net

Srpski fudbaler Filip Đuričić bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Sampdorije na gostovanju protiv ekipe Milana.

Beta/AP Photo/Petr David Josek
Beta/AP Photo/Petr David Josek

Povezane vesti

Tim iz Đenove je slavio sa 1-0, a Đuričić je bio među najzapaženijima na terenu i učestvovao je u akciji u kojoj je dosuđen penal iz kojeg je postignut jedini pogodak.

25-godišnji ofanzivni vezista je bio vrlo zadovoljan posle trijumfa nad jednim od najvećih klubova u Italiji.

''Osećam se sjajno. Imao sam priliku da igram na jednom od najlepših stadiona u Evropi i drago mi je što sam pokazao koliko mogu. Doprineo sam pobedi ekipe i to je najvažnije. Nadam se da će mi ovakve partije pomoći da se vratim na pravi put i drago mi je da me navijači upoznaju na pravi način'', rekao je Đuričić.

Sampdorija je pred kraj zimskog prelaznog roka otkupila srpskog fudbalera, koji je u Đenovi od letos igrao kao pozajmljeni igrač.

''Posle dosta razmišljanja i razgovora sa porodicom i ljudima iz kluba odlučio sam se da potpišem ugovor. Prezadovoljan sam kako je na kraju sve ispalo. Sada se osećam rasterećeno i konačno mogu da se koncentrišem na ono što najbolje umem. Sigurno da mi je to pomoglo na psihičkom planu u duelu protiv Milana'', kaže Đuričić.

Trener Sampdorije Marko Đampaolo bio je oduševljen igrom srpskog fudbalera na utakmici protiv Milana i istakao je da je "Đuričić nebrušeni dijamant na kome će polako raditi".

''Želim da igram što više, to mi je primarni cilj i naravno da pomognem ekipi na najbolji mogući način. Verujem da sam dobro radio, ostaje mi samo da na terenu pokazujem kvalitet. Koristim svaki minut, ne samo na utakmicama, već i na treninzima. Nisam igrao mnogo, ali sam uspeo da pokažem vrednost i  dobijem poverenje kluba i trenera'',
objasnio je Đuričić.

Srpski fudbaler je najbolje partije u karijeri pružao u Holandiji, da bi potom promenio nekoliko klubova i liga. On veruje da je sa Sampdorijom napravio pravi izbor.

''U Holandiji sam pružao najbolje partije iako sam imao samo 20 godina. Verujem da mogu da pružim još više uz kontinuitet. Fizički sam jači, imam veće iskustvo i što je najbitnije za Italiju, taktički sam dosta popravio svoju igru. Verujem da ću iz utakmice u utakmicu samo podizati nivo forme'', rekao je Đuričić i otkrio ciljeve Sampdorije u ovoj sezoni:

"Ambicije kluba su da budemo među prvih deset ekipa, a zahtev navijača je da pre svega budemo ispred Đenove na tabeli. Za sada sve ide prema planu."

Sampdorija trenutno zauzima desetu poziciju u Seriji A i u narednom kolu dočekuju ekipu Bolonje

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke