Pregovori počeli, u školsku, pa na Čelsijevu klupu!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 03.05.2018.
09:08
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme ko je prvi kandidat, pregovori startovali, Abramovič prelomio. Koštaće ga papreno...

EPA/HANNAH MCKAY
EPA/HANNAH MCKAY

Povezane vesti

Iz Londona su stigle potvrde, Čelsi pregovara sa Mauricijem Sarijem. Njegov agent Alesandro Pelegrini se sastao sa "Plavcima", u pitanju je praktično početak pregovora.

De Laurentis je izgleda sve bliže odluke da Sariju ne ponudi novi ugovor, on čeka da trener da ostavku, ali Čelsi bi morao da plati klauzulu od 8 miliona za trenera Napolija.

Kao Sarijevi naslednici se pominju Konte, Benitez, čak i Anćeloti, ali mnogi smatraju da Napoli nema budžet kako bi privukao pomenute trenere koji će sigurno želeti pojačanja.

Pa, ako se ima za pojačanja, zbog čega ne bi Sari ostao, to je glavno pitanje u medijima.

On je izgleda spreman da još jednom razgovara sa De Laurentisom, da ga obavesti o ponudi Čelsija, ali i da mu još jednu šansu.

Traži pojačanja i to dva igrača u koje bi Napoli uložio oko 100 miliona evra i na taj način pojačao tim. Ali, male su šanse da se to desi, uz to, Sari traži 4 miliona po sezoni, De Laurentis nudi 3.5 sa bonusima, što trener doživljava kao želju predsednika da ga se otarasi, ali i zatim na njega svali krivicu za odlazak.

Bilo kako bilo, Sari je već preduzeo korake, njegov stručni štab ubrzano uči engleski jezik, jednostavno, ne želi ništa da prepusti slučaju, informacije engleskih medija da Sari ne govori engleski bile su pogrešne, on je radio u bankarskom sektoru, u odnosima sa inostranstvom i govori engleski za razliku od većine trenera. Ali, želi da kompletan stručni štab ovlada jezikom u dovoljnoj meri kako ne bi imali problema.

Da li se rešenje nazire, pominje se i dalje Nagelsman, ali ipak, Sari je prvi izbor, mada, kako smo pisali juče, Konte neće lako odstupiti, ne želi da podnese ostavku, a ako ga smeni, Čelsi će morati i njemu da isplati oko 12 miliona evra. Ako na to dodamo i klauzulu za Sarija, jasno je, Romana će promena trenera skupo koštati pre nego što i bude sprovedena.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Naka TZ (CFC)
Thursday, 03.05.2018
19:22

Ako stvarno klub napusta Konte nema dvojbe Mauricio Sari za trenera kakav Alegri i ostali.Alegri nista ne bi novo donio isti princip sistema bi bio kao sa Konteom samo sto to Konte jos bolje radi od Alegrija.Enrike je po meni fina opcija ali takticki je slab dok je plus sto forsira klasicni spanski ofanzivni fudbal ili tiki taku.Mauricio Sari je sjajan takticar a fudbal mu se prvenstveno zasniva na napadackoj filozofiji i ako dodje kod nas bit ce mi drago jer dosta mi je trenera sa defanzivnim stilom.

avatar
Bratuska_Blueboy
Thursday, 03.05.2018
16:22

Ova vest me raduje... Ako je Roman zaista spreman da pukne love samo da bi promenio trenera kapiram i da je spreman da Sariju da odresene ruke sto se tice vodjenja tima i transfer politike...

avatar
Thursday, 03.05.2018
12:44

Sta smo mi bacili para na ove raskide ugovora i otpusne klauzule trenera mogli smo dovesti Mesija za te pare. Sve sama glupost. Isto sto je glupost da neko misli da ce se ista popraviti ako dodje Sari umjesto Kontea, koji je po meni cak slabiji malo kalibar od Don Antonia.

avatar
II Plava Horda II
Thursday, 03.05.2018
12:42

Nek ostane Konte kad vec hoce pa nek sisa med sto je sam napravio.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 03.05.2018
12:21

Odlicno, Sari je sjajan trener, sa modernim i ofanzivnim pristupom. Bas bih voleo da dodje on u Celsi.

avatar
10BillionXD
Thursday, 03.05.2018
11:54

Molim te Boze da Sarri dodje u Chelsea!nJednostavno nema boljeg kandidata.

avatar
Marcos Alonso
Thursday, 03.05.2018
15:42

trener kog sad imamo je bolji kandidat od Sarija XD

avatar
NikkiCFC
Thursday, 03.05.2018
11:52

Ako i Napoli zeli Kontea onda neka oni plate odstetu. Ma nemoj, mi da platimo i Konteu i Sariju a treneri samo da zamene klubove. Mnogo su pametni italijani...

avatar
Thursday, 03.05.2018
11:10

Napon da zaigramo napadacki....