Predstavljamo Spartak iz Trnave - Zvezdu čeka neefikasni slovački šampion

Autor: Darko Mitrović
utorak 31.07.2018.
23:23
Izvor: Sportske.net

I pored osvojene titule prošle sezone, imali su veoma slab prosek datih golova, a šampionsku sezonu završili su porazima od Žiline (6:0) i Trenčina (2:0).

EPA/JAKUB GAVLAK
EPA/JAKUB GAVLAK

Povezane vesti

Pisali smo odmah posle žreba na tu temu, Slovaci su osvojili prvu titulu od raspada Čehoslovačke, u nekadašnjoj zajedničkoj državi zlatno doba im je bio prelazak iz šezdesetih u sedamdesete. Taj legendarni tim je čak 1969. igrao polufinale Kupa šampiona, ali to je davna prošlost.

Poslednjih godina u Evropi su ispadali od bečke Austrije, PAOK-a, igrali su u plej ofu pre neku godinu protiv Ciriha, nikada se nisu dokopali grupne faze LE.

Do titule prošle sezone domogli su se sa pet bodova više na kraju od Slovana iz Bratislave, iako su bili prilično neefikasni - samo 41 postignut gol na 32 odigrane utakmice, uz 28 primljenih.

I novu sezonu u šampionatu Slovačke počeli su na sličan način, uz mali broj golova. U prvom kolu su poraženi 1:0 na gostovanju ekipi Senice, a u drugom su na svom terenu istim rezultatom savladali Zlate Moravce, golom Vlaška iz penala sredinom drugog poluvremena.

Kada je u pitanju njihov put u kvalifikacijama za Ligu šampiona, počeli su ga dvomečom sa predstavnikom BiH, ekipom Zrinjskog. Na svom terenu su slavili sa minimalnih 1:0 golom Jirke u 79. minutu, a u revanšu su uspeli da izbore remi (1:1). Poveli su golom Godala u 19. minutu, Todorović je u drugom poluvremenu doneo izjednačenje Zrinjskom.

Potom je usledio dvomeč sa Legijom iz Varšave, znate već da su u gostima slavili sa 2:0 (strelci Grendel i Vlaško), a večeras su u revanšu na svom terenu poraženi sa 1:0, sa dvojicom igrača više na terenu.

Prošle sezone im je najbolji strelac bio 24-godišnji Austrijanac Marvin Ego sa samo sedam golova u šampionatu Slovačke, a pratio ga je 20-godišnji Erik Jirka sa šest pogodaka. Njih dvojica predvode napad Spartaka i u novoj sezoni, večeras su činili napadački tandem protiv Legije u revanšu i predstavljaće i za Zvezdu najveću opasnost.

Sastav Spartaka u revanšu protiv Legije: Čudi - Tot, Godal, Čonka - Kadlec, Grendel (Misenbok od 70.), Sloboda (Vlaško od 76.), Grešak, Rada - Jirka, Ego (Hladik od 90.).

-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gemathegreat
Wednesday, 01.08.2018
14:12

Gledao sinoc utakmicu, kin je pune rupa, poludivlji tim koji nema sanse protiv Miloja. Udavice ih taktikom. Nece znati sta ih snaslo. Na zalost moracu da gledam na tv-u.

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 01.08.2018
01:21

Možda je prerano da slavimo, ali sam siguran da nam je LE zagarantovana!

avatar
BenkovackiManitas31*
Wednesday, 01.08.2018
00:45

Smatram da smo veliki favoriti i skoro ubedjen u prolaz u 4 kolo a tamo je Liga Sampiona ili grupna faza Uefa lige sa kojom takodjer ne bi bio razocaran.

avatar
Gvozdeni1997
Wednesday, 01.08.2018
00:31

Mozda bi cak i Partizan mogao da ih izbaci... Napred Zvezdoo

avatar
Kladionicar
Tuesday, 31.07.2018
23:28

Ovde smo veci favoriti nego protiv Suduve. Ljudi nisu mogli 2 minuta loptu da zadrze protiv legije sa 2 igraca manje.