Predskazanje? Ponavlja se 2012. Inter uzima titulu?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 27.09.2019.
11:15
Izvor: Sportske.net

Sve neodoljivo podseća na sezonu 2011-12 kada smo videli iznenađujući rasplet u Seriji A.

EPA/TONINO DI MARCO
EPA/TONINO DI MARCO

Povezane vesti

Antonio Konte je u leto 2011. stigao u Juventus. Dočekao ga je klub koji je dva puta završio na sedmom mestu što su najslabiji rezultati Juventusa u istoriji.

Uslov je bio da preuzme odlučivanje u sportskoj sferi, da nametne disciplinu i svoj stil igre, Juve je tog leta doveo Pirla za koga se pričalo da je islužen, ali i Pepea, Lihštajnera, Vidala, Vučinića, koji su bili odlični igrači, ali ne i velike zvezde.

Od toga da je neprihvatljivo biti sedmi do titule prošlo je samo osam meseci.

Milan je bio mnogo jači od Juventusa, imali su Ibrahimovića, Gatuza, još uvek Sedorfa, Inzagija, Nestu, Zambrotu, Pata, Tijaga Silvu, Robinja, Kasana, dakle mnogo zvučnijih imena. Branili su titulu, bili apsolutni favoriti, ali tokom sezone došlo je do sukoba Alegrija i Ibrahimovića, takođe dosta igrača je zameralo Šveđaninu da igra sam, da čak tim bez njega deluje bolje. On je postigao 28 golova, ukupno 35 u sezoni, ali osim sa trenerom, sukobio se i Onijevuom, izbila je tuča, Ibri je polomljeno rebro, ali je i Amerikanac dobio svoje. Zatim, Ibrahimović je maltretirao mladog Štrasera, ali i El-Šaravija koji je tek ušao u tim.

Sve to je na kraju presudilo, u pretposlednjem kolu Inter je dobio Milan, pa je Juve overio titulu u Trstu gde je Kaljari bio domaćin.

Da li se sada istorija ponavlja. U Interu je Konte ujedinio ekipu, u Juventusu ima problema, ne samo zbog dolaska Sarija kome je potrebno vreme, već nezadovoljstva Dibale i Džana pre svih, povreda, toga da je sve podređeno Ronaldu. Juve je recimo mnogo bolje odigrao protiv Breše kada Kristijano nije bio u timu.

Da li su ovo znaci sličnog scenarija ili je u pitanju čista koincidencija?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Internazionale
Friday, 27.09.2019
18:27

Rano je misliti o tituli, iako Inter ima 100%tni ucinak, igra je zaista daleko od toga. Lautaro i Lukaku uopste ne ulivaju poverenje u napadu, to mi se nimalo ne svidja. Videćemo kako ce proci derbi za nedelju dana. Sve u svemu puno vece poverenje sam imao u Ikardija.. Golman i odbrana top. Sredina ako su Brozovic i Sensi na terenu obavlja posao, dok napad veoma slabo.

avatar
Covek Sismis
Sunday, 29.09.2019
10:49

Sale, i ja sam istog razmisljanja. Koliko god prokazivali ikardija on ce za mene ostati simbol vrhunskog napadaca i jedini Top igrac (uz Sarmu Handu) koji je izvlacio klub u najtezim momentima. Lukaku jos nije ni 50 odsto Ikardijeve igre. Naravno odbrana i sredina nikada bollji u poslednjih 8 godina...

avatar
REVØLT
Friday, 27.09.2019
17:18

Bili ste osmi, deseti, dvanaesti, trinaesti pa i dvadeseti, kako je onda sedmo mesto vas najgori rezultat u istoriji? Sijaset je tad bilo odluka na stetu Milana, a u Trstu (zanimljiv izbor domaceg terena za Kaljari) ste prvi gol dali iz cistog ofsajda sto vam je bas dalo krila i jako olaksalo posao.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Friday, 27.09.2019
14:25

Malo je rano za scudeto

avatar
No rules
Friday, 27.09.2019
12:34

Rano je za titulu. Mi jos uvijek nemamo alternativu za Lukakua i Lautara. Juventus ce podizati formu dok Napoli ima ubedljiviju igru od nas i lakse ce dobijati male meceve. Konte je donio elektricitet i oprez, Marota stabilnost, ali je Juventus i dalje bez dileme prvi favorit.

avatar
BlueMoon
Friday, 27.09.2019
11:54

Ma Sari je doktor,covjek dovede Remzija da igra umjesto Dibale a Kansela mijenja za Danila

avatar
The_Matrix
Friday, 27.09.2019
11:53

Te godine je juventus ukrao titulu Milanu, ja ne zelim da Inter tako osvoji titulu. Samo posteno ako moze, ako ne moze onda bolje da smo 7.

avatar
REVØLT
Friday, 27.09.2019
17:21

https://www.youtube.com/watch?v=__LwsOwviL4&feature=share

avatar
Stevan Mikša
Friday, 27.09.2019
11:42

Da sacekamo februar mesec. Mnogo ce zavisiti od utakmica u LS, ko koliko daleko ode. Inter ima mng tanju klupu. Cinjenica je da Konte radi odlican posao, Marota zategao konce, a u Juveu malo narusena atmosfera. Bice ovo sigurno dobra sezona za Interiste, a trofeji ce ovakvim radom sigurno doci.

avatar
NikkiCFC
Friday, 27.09.2019
18:23

Za Inter bolje da budu poslednji u grupi LS. Ako izgube sad od Barse i posle od Dortmunda mislim da ce odustati, ne treba im LE. A ono sto je najbitnije primili su jedan gol za 5 utakmica i ovim tempom oni nece primiti ni 10 komada. Oborice rekord Murinja sa Celsijem od 15 primljenih.

avatar
Japanac
Friday, 27.09.2019
11:33

Videcemo u maju,ipak bice ovo trka u dvoje ove godine,ako produzi ovako da igra Inter,ali rano je jos da se prica o titulu