Predsednik Primere: "Izbacite Siti i PSŽ!"

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 21.05.2019.
15:08
Izvor: Sportske.net

Havijer Tebas ne misli dobro o dva kluba koja su nesumnjivo narušavala Finansijski fer-plej.

EPA-EFE/PACO CAMPOS
EPA-EFE/PACO CAMPOS

Povezane vesti

Priča o Mančester sitiju, Pari Sen Žermenu i Finansijskom fer-pleju je uvek aktuelna, čim krene prelazni rok.

Tako je i ove sezone, čini nam se da je pritisak na Mančester siti jači nego ikad jer su se i pojedini mediji okrenuli protiv njih, tačnije, protiv njihovog poslovanja.

Jedan od onih koji su se okomili na Mančester siti i PSŽ jeste i Havijer Tebas, predsednik La Lige.

"Ovo više nije sport, ovo više nije ni industrija. Ovo je više kao igračka, uništiće nam sistem. Kada jednom detetu date igračku, i druga deca je žele", rekao je Tebas misleći na pomoć države koju dobijaju pomenuti klubovi.

Posebno je besan zbog efekta inflacije.

"Ključ problema je taj efekat inflacije koji su stvorili Mančester siti i PSŽ. I ostali klubovi sada žele novac kako bi se takmičili sa njima", rekao je Tebas.

UEFA je slala istražitelje da pregledaju situaciju u Mančester sitiju i postoji mogućnost da budu izbačeni iz Evrope, a Tebas je rekao da bi ova dva kluba trebalo da budu izbačena iz Evrope.

Poenta njegove priče jeste osnivanje Super lige Evrope od 2024. godine, Tebas je izričit u nameri da se to takmičenje ne igra.

"Super liga koju predlažu UEFA i ECA, će propasti. I to nakon 10-15 godina. Nacionalne lige i njihov sistem će biti narušen", rekao je on.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Agent Provocateur
Tuesday, 21.05.2019
19:45

Znaci ako Barselona kupi nekog za 180 miliona pa onda odmah nakon toga nekog za 155 miliona to je okej ali City ciji je rekordni transfer 80 miliona treba izbaciti iz LS jer puno trose ? Da ne pricamo o tome koliko je sada tih 100 miliona koji su dati pre vise od 10 godina za Ronalda ili ko zna koliko su placeni nesto kasnije Bejl i Nejmar ( ne zvanicno, nego oni sto objavise za City su takodje su ranije objavili da je Nej placen bar 2x vise od zvanicnog ). Objektivno nema sta ...

avatar
Maksimus
Tuesday, 21.05.2019
16:50

Rece covek koji je na celu lige gde klubovi potroše na Nejmara, Kutinja, Bejla..itd. Preko 300 miliona, smesni su.

avatar
Südkurve München
Tuesday, 21.05.2019
16:34

Dajte molim vas, vidimo kako su prosli u LS

avatar
Tuesday, 21.05.2019
15:34

a sta onda s barcom i realom iz vaše lige jel ,smeta vam došli arapi pa imaju para ko blata .sta sa pokradenim trofejima španski klubova po evropi jel priča neko o tom ,ako hoćete dobar sistem uvedite zakon kao švabe pa će ti tvoji iz lige propast ko žetoni kad iza njih ne budu stajale banke i država propali bi ko hsv prodane duše

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 21.05.2019
15:17

U pravu je, napolje sa plastikom!