Predsednik Intera brani svoje navijače!

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.09.2019.
22:37
Izvor: Beta

Rasizam trešti Italijom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Predsednik Intera Stiven Žang rekao je danas da navijači tog fudbalskog kluba nisu rasisti, nakon što su branili pristalice Kaljarija, koji su na rasnoj osnovi vredjali napadača "plavo-crnih" Romelua Lukakua.

Lukaku je početkom meseca postigao pobedonosni gol iz penala za Inter protiv Kaljarija, a protivnički navijači vređali su ga oponašajući majmunske krike. Belgijski fudbaler je zatim pozvao svetske fudbalske čelnike da pojačaju borbu protiv rasizma.Navijači Intera poslali su posle toga svom fudbaleru otvoreno pismo u kome su naveli da "Italijani nisu rasisti" i da su "majmunski krici neka vrsta poštovanja, a ne rasizam". Žang je rekao da su principi protiv diskriminacije "ugrađeni u DNK kluba".

On je naveo da ga klupska inkluzivna istorija navodi da veruje da navijači koji su napisali to pismo nisu nameravali da vređaju i dodao da "nisu imali lošu nameru".

"Fudbal nije za nasilje, nije za rasizam", rekao je Žang i dodao da fudbal može biti sila koja edukuje ljude širom sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Friday, 13.09.2019
14:54

Procitajte kako je nastao Inter. Do 1908 je bio samo jedan fudbalski klub u Milanu: Milan. 1908 su u Milanu doneli odluku da izbace sve "neitalijane" iz kluba. Izbaceni Argentinci,Svajcarci kao i deo Italijana koji su demonstrativno otisli iz AC Milana su 9 marta 1908 osnovali novi klub INTERNACIONALE sa motom: Braca sveta, svi dobri ljudi koji vole fudbal su dobrodosli u FC INTERNACIONALE!!!!!!

avatar
Oldboy
Friday, 13.09.2019
12:49

Idioti s dobrom namerom, otprilike

avatar
The_Matrix
Thursday, 12.09.2019
23:35

Nisu oni branili navijace Kaljarijavec su govorili da je to deo njihove kulture. Pokusali su da objasne da ce onakvih stvari biti na jos stadiona i da se mora privici na to...nista nisu rekli sto nije istina, na svakom stadionu u Italiji se vredja na rasnoj osnovi...e sada sto njihovo pismo zvuci brutalno je sasvim druga stvar, ali sustina je da su oni jedini rekli istinu koja vazi u Italiji