Predomislili se - Ipak pet izmena u Premijer ligi?

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.08.2020.
20:51
Izvor: Sportske.net

Tri kluba guraju promenu pravila.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Veći broj klubova iz Premijer lige izglasao je da se pravilo o broju izmena tokom jedne utakmice vrati na tri, jer je u nastavku sezone nakon prekida zbog pandemije data mogućnost trenerima da tokom 90 minuta izvrše pet izmena.

To je učinjeno kako bi se smanjio rizik od povreda igrača, ali je po završetku sezone UEFA dala preporuku da to pravilo ostane i u narednoj takmičarskoj godini.

Ipak, svaki savez je odlučivao za sebe, klubovi su glasali, pa su u Engleskoj izglasali da se vrate starom pravilu. Razlog je jasan, manji klubovi se boje da bi pet izmena dalo još veću prednost najbogatijim i najjačim klubovima, koji imaju veći broj kvalitetnih igrača u svoji redovima.

Ipak, izgleda da su se pojedini klubovi pokolebali, prema informacijama iz Engleske Čelsi, Arsenal, Liverpul, Mančester siti i Junajted guraju povratak pravila o pet izmena.

Interesantano, prvo glasanje je završeno 13-7 u korist pravila za tri izmene tokom jedne utakmice, a na "pobedničkoj" strani našli su se i povratnici u elini rang, VBA, Fulam i Lids.

Postoji mogućnost da se ponovo odradi glasanje, videćemo da li će pomenuti klubovi uspeti da isteraju svoje.

Pravilo o pet izmena bi svakako pomoglo u borbi protiv povreda, kako igrače iz Premijer lige čeka paklen raspored, najbolji primer za to je kapiten engleske reprezentacije i napadač Totenhema Hari Kejn.

baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Friday, 28.08.2020
22:18

Nemojte siti pre Junajteda, ne ide to nikako. I sad isti klubovi guraju isto ako sam vas dobro razumeo, nema tu sad bas nekih sustinskih promena, samo je pitanje koga ce to ''jezgro'' sve da pridobije ovoga puta...