Predlog na stolu, odluka spremna, verujete li da će sve biti rešeno za 15 dana!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.04.2020.
10:09
Izvor: Sportske.net

Plan je vrlo jasan, gledaćemo pravi "Tour de Force", što kažu Italijani...

EPA/DOMINIC FAVRE
EPA/DOMINIC FAVRE

Povezane vesti

Stvari su sve jasnije, UEFA i savezi su se dogovorili da će nacionalna prvenstva imati prednost u odnosu na kupove, odnosno da će završetak evrokupova uslediti posle raspleta u prvenstvima.

Ali, kada će biti igrani šampionati. Nemci najavljuju početka već 9. maja, u Italiji je otpala mogućnost da se igra pre juna, Francuzi nemaju nameru da kreću do polovine juna, sinoć je Makron vanredno stanje produžio, a jasno je rekao da nikakvih većih okupljanja neće biti do polovine jula.

Dakle, svuda će se igrati pred praznim tribinama. U Španiji nema još dogovora, iako broj zaraženih počinje da pada, Englezi će igrati sigurno, ali ne pre juna.

U svakom slučaju, UEFA će pomeriti rok sa polovine jula do kraja tog meseca, što bi značilo da bi završnica kupova mogla da bude igrana u avgustu.

I to kako, prethodno bi u julu bila kompletirana osmina finala, a onda bi usledio nokaut sistem, jedan meč na neutralnim terenima. To bi značilo da četvrtfinalisti mogu da odigraju dva meča za desetak dana, a bi onda finale usledilo u Istanbulu oko 15. avgusta.

Bonus


Cilj je da bude igrano pred punim tribinama, na ruku ide i toplo vreme i to što pandemija nema tolike razmere u Turskoj, pa bi plan mogao da bude održiv.

Sve ovo biće tema za sedam dana na video konferenciji UEFA sa nacionalnim savezima kada bi mogle da budu donesene konačne odluke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Tuesday, 14.04.2020
17:15

Turska je medju pogodjenim zemljama virusom sta pricate vi?

avatar
Carina_11303
Tuesday, 14.04.2020
16:07

Smejurija. Sta se postize sa tim? Kako taj trofej u LS moze da se stavi na isti nivo kao i prethoni?

avatar
Tuesday, 14.04.2020
10:38

''Dinastija''.