Pred fudbalerima je paklena sezona, Kejn je najbolji primer!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 20.08.2020.
16:58
Izvor: Sportske.net

Kroz raspored napadača Totenhema dobijamo pravu sliku.

EPA-EFE/Neil Hall/NMC/Poo
EPA-EFE/Neil Hall/NMC/Poo

Povezane vesti

Pandemija koronavirusa je napravila velike probleme širom sveta, fudbal se jeste nastavio, ali bez prisustva publike i uz brojne druge nedostatke.

Pauza koja je nastala zbog pandemije pomerila je Euro za naredno leto i napravila potpuni haos u kalendarima svih fudbalskih takmičenja.

Timovi širom "Starog kontinenta" su možda odmarali tokom pauze zbog pandemije, ali od kako su se vratili fudbalu praktično nisu stali, imali su kratak vremenski period da predahnu sa svojim porodicama, da bi ekspresno krenuli na pripreme za novu sezonu.

Najviše odmora imali su verovatno nemački klubovi, a po pravilu ponajmanje predaha imali su igrači koji nastupaju u engleskoj Premijer ligi.

Timovi koji nisu igrali završnice evropskih takmičenja su već krenuli da se spremaju za novu sezonu, koja u PL počinje 12. septembra, ali za brojne igrače, poput napadača Totenhema Harija Kejna, napori počinju još ranije.

Baner Francuska

Tako će Hari Kejn najpre petog i osmog septembra braniti boje reprezentacije Engleske u Ligi nacija protiv Islanda i Danske, a između prva dva kola PL će igrati i drugu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Između drugog i trećeg kola Premijer lige će Totenhem imati još jedan meč u kvalifikacijama za LE, pod uslovom da ne ispadnu u minuloj rundi, a igraće i meč treće runde Karabao kupa.

Ukoliko prođu dalje, imaće još jedan meč do kraja septembra u ovom takmičenju. Dakle, samo u septembru će recimo engleski reprezentativac i napadač Totenhema imati devet potencijalnih utakmica.



U oktobru čak 10, u septembru sedam, u decembru opet devet. Januar počinje sa osam utakmica, ponovo devet u februar, ako stignu do finala Liga kupa, pa osam u martu, pod uslovom da se domognu četvrtfinala FA kupa i osmine finala LE.

Ako bi Sparsi ostali u svim takmičenjima, očekuje ih još osam mečeva u aprilu, kao i u maju, u junu nema klupskih obaveza, ali će recimo Kejn igrati kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sa Engleskom, a potom 11. juna počinje i Evropsko prvenstvo, koje traje do 11. jula.

Dakle, opšti pakao, Totenhem ima velike ambicije i bez sumnje će pokušati da dogura što dalje u svim takmičenjima, a da pritom ostane i konkurentan za prva četiri mesta u Premijer ligi.

Jasno je da će Sparsima biti potrebna ozbiljna alternativa za kapitena, jer ovakav raspored niko ne može da izdrži, ali problem je što će još brojni igrači Totenhema, ali i mnogih drugih klubova u Engleskoj i širom Evrope imati sličan problem.

Zbog toga je možda trebalo zadržati pravo na pet izmena, iako ono daje prednost većim i bogatijim klubovima, ali bi makar pružilo priliku timovima da više odmore svoje ključne igrače, što će biti jako bitno u paklenoj sezoni koja je pred nama.

Baner ostale lige

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke