Pre par meseci mu tražili naslednika, sada ga kuju u zvezde - Kako je Kovač preokrenuo sezonu u Minhenu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.02.2019.
14:26
Izvor: Sportske.net

Bilo je puno kritika, ali sada je došao red i na hvalospeve.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Niko Kovač je letos, na iznenađenje mnogih, postavljen za šefa struke minhenskog Bajerna.

To je bilo svojevrsno priznanje za trenera koji je kao igrač branio boje minhenskog kluba, kako je na klupi Ajntrahta beležio sjajne rezultate, pobedio je upravo Bajern u finalu kupa i doneo redak trofej u vitrine ekipe iz Frankfurta.

Ipak, nije dobro počelo na "Alijanc Areni", loše odrađen prelazni rok, povrede, a na sve to i neki od ključnih igrača ušli su u pozne igračke godine.

Borusija je to iskoristila i popela se na čelo tabele, "Milioneri" su sa Lusijenom Favrom istakli ozbiljnu kandidaturu za osvajanje titule.

Ipak, daleko od toga da se već sada može reći da je Kovačeva prva sezona u Bavarskoj za zaborav, kako je Bajern i dalje u igri za sve trofeje.

Sumnjalo se da će ispasti od Liverpula u osmini finala Lige šampiona, ali Bavarci su sinoć izvukli remi bez golova na "Enfildu" i sada imaju priliku da kod kuće izbace prošlogodišnjeg finalistu elitnog takmičenja i jednog od glavnih kandidata za titulu u Premijer ligi.

Sa druge strane, favoriti su u kupu, dok su u Bundesligi prišli Dortmundu na samo tri boda zaostatka, nakon 22. kola.

Nemački mediji su promenili ploču, sada hvale na sva zvona hrvatskog stručnjaka, smatraju da je uspeo da pridobije igrače, koji sada ginu na terenu za njega, primećuju i da sve manje rotira, što takođe daje rezultate i veruju da je uprava Bajerna dobro postupila što mu se nije zahvalila na saradnji u periodu kada igre Bavaraca nisu bile na zadovoljavajućem nivou.

Videćemo kako će se sve završiti, poznat je i plan uprave da narednog leta potroše veliki novac na rekonstrukciju ekipe, pa je sva prilika da će kako god da završi sezonu, Kovač dobiti priliku da odradi smenu generacija i neke nove momke povede u nove pobede od naredne takmičarske godine.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Wednesday, 20.02.2019
22:57

Protiv Bajerna niko nije favorit. Kad se setim kako su u akazili Barsu (a Dortmund Reala) i kako su pokradeni protiv Reala dve sezone za redom.

avatar
Paul Kersey
Wednesday, 20.02.2019
22:56

Netačno. Počeli su odlično. Pad je usledio kasnije, sredinom polusezone. Kasnije su se stabilizovali.

avatar
x90x
Wednesday, 20.02.2019
15:39

U petak su jedva pobedili slabi Augzburg, juce nisu uspeli da prime gol od Liverpula, i Dortmund je poceo da kiksira i zbog toga im je Bajern prišao (a smesno je i pricati da Bajern treba bilo kome da prilazi u domacem prvenstvu).
I sad se Kovac hvali?! Zbog?

avatar
Agent Provocateur
Wednesday, 20.02.2019
16:27

Hvali se zbog toga sto Bajern godinama zavisi od Robena i Riberija i donekle Levandovskog a koga god da su doveli to nije licilo ninasta i jednostavno su Roberi donosili sve sto je Bajern osvajao. Sada bez tog dvojca imaju dva krila za buducnost koja sa po 21 i 22 godine deluju kao zveri, unistili su dva po ocenama najbolja beka u engleskoj i sada moze opusteno da se kalkulise gde i kako se pojacati a pritom ova sezona koja je na neki nacin tranzicija ne da nije izgubljena vec Bajern od juce moze uz malo srece i do triple krune. Na pocetku sezone to nije delovalo tako a ne zaboravi da nisu portosili ni cent na neka ozbiljna pojacanja. Uostalom to tempiranje forme za Septembar i Oktobar je bezveze, ako pogaze sve u Martu i Aprilu sve ce biti jasno cak i tebi zasto je Kovac dobar i kako je Ajntraht imao onakve rezultate.

avatar
Wednesday, 20.02.2019
17:28

zbog tog sto su liverpulovci govorili da će da dobiju samo tako bajern

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 20.02.2019
15:30

Tako je to kad klub stane iza trenera...