Pre četiri godine bili smo prvaci sveta - Gde su dečaci sa Novog Zelanda?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.06.2019.
11:29
Izvor: Sportske.net

Neke od njih ćemo gledati i večeras protiv Nemačke.

fifa.com
fifa.com

Povezane vesti

Četiri godine je prošlo otkako smo uspeli da osvojimo Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina. Tada je ekipa Veljka Paunovića, 20. juna 2015. godine, uspela da savlada Brazil nakon produžetaka i da golom Maksimovića pred sam kraj izađe kao pobednik Mundijalita.

Cela Srbija se budila rano, pa i naš sajt teško da pamti bolje posete nego tih ranih jutarnjih časova drugog dela juna 2015. godine.

Gde su sada momci koji su bili junaci 2015. godine?


Golmani

Predrag Rajković (23) je sada član Makabija, sazreva kao golman, poznato vam je već da igrači na njegovoj poziciji nešto kasnije dobijaju šansu, ali on je već svoju iskoristio i to u odličnom klubu. Verovatno je vreme i za novi korak u karijeri, možda i u ligu petice.

Filip Manojlović (23) se vraća u Hetafe nakon pozajmice u Panioniosu, nije dobijao previše šanse nakon odlaska iz Crvene zvezde pre dve godine.

Vanja Milinković-Savić (22) je završio pozajmicu u Askoliju, gradi karijeru u Italiji otkako je 2017. godine prešao u Torino. Moguće je da će konkurisati za mesto među stativama Torina na početku nove sezone.

Odbrana

Milan Gajić (23) je trenutno sa mladom reprezentacijom Srbije i definitivno ćemo ga gledati večeras na poziciji desnog beka protiv Nemačke. Trenutno je član Crvene zvezde, očekujemo da i u tom klubu bude starter nakon odlaska Filipa Stojkovića koji je na izlaznim vratima.

Nemanja Antonov (24) je fudbaler od kog smo očekivali više. Nakon pozajmice iz Grashopersa u Partizan, nije ostao među crno-belima, da bi sada postao član Muskrona.

Miloš Veljković (23) je standardni član reprezentacije Srbije, a tek u budućnosti treba očekivati još više od njega. Igra za Verder, ukoliko nastavi sa dobrim radom nemojte se iznenaditi i da bude u još boljem klubu.

Srđan Babić (23) je sada član Crvene zvezde, Vladan Milojević ima velikog poverenja u ovog momka koji je stigao iz Sosijedada koji očigledno nije toliko verovao srpskom fudbaleru. Očekujemo da sa Radovanom Pankovim (23) koji je takođe bio član mlade reprezentacije koja je osvojila Mundijalito bude deo odbrane Crvene zvezde u novoj sezoni.

Stefan Milošević (24) je pokušao u Crvenoj zvezdi, ali nije uspeo. Bio je i u Ukrajini na probama, ni tamo se nije probio. Sada je ponovo u Spartaku iz Subotice.

Vukašin Jovanović (23) je član Bordoa, bio je na pozajmici u Eibaru gde nije ni igrao. Sada je sa mladom reprezentacijom Srbije, za par godina, možda i skorije, ga očekujemo u dresu A reprezentacije. Večeras protiv Nemaca neće igrati zbog crvenog kartona koji je dobio protiv Austrije.

Miladin Stevanović (23) je sada član Čukaričkog, nakon što nije uspeo da se probije u Partizanu kao desni bek. Probao je i u Kajzeriju, da bi potom usledio povratak u srpski fudbal.

Vezni fudbaleri

Saša Zdjelar (24) je bio jedan od glavnih igrača Veljka Paunovića i neizostavan član startne postave na Novom Zelandu. Sada je član Partizana, prethodno je nosio dres Olimpijakosa i Majorke gde je bio na pozajmici.

Nemanja Maksimović (24) je fudbaler koji nam je i doneo titulu prvaka sveta golom u 118. minutu utakmice protiv Brazila u finalu. Nakon Astane i Valensije, vezista seniorske reprezentacije Srbije je sada član Hetafea gde igra odlično.

Mijat Gaćinović (24) je imao sjajnu sezonu iza sebe u Ajntrahtu gde je dokazao da je fenomenalan igrač. Jedan od onih koji su najviše uspeli u karijeri za sada, i veliki klubovi su pokazivali interesovanje.

Marko Grujić (23) je takođe imao fantastičnu sezonu u nemačkom šampionatu. Igrao je za Hertu gde je bio na pozajmici iz Liverpula, a sada je ponovo na skeneru Jirgena Klopa koji će odlučiti šta dalje.

Filip Janković (24) je potpuno nestao sa fudbalske mape, iako je bio predvodnik ove generacije u mlađim selekcijama.

Sergej Milinković-Savić (24) je fudbaler koji je možda i najviše napredovao, preko Genka stigao je do Lacija gde je jedan od glavnih igrača i igrača koji najviše vrede ne samo u italijanskom prvenstvu, nego i na svetu. Proglašen je za najboljeg vezistu italijanskog prvenstva, a da li će konačno doći do transfera u veliki klub, videćemo ovog leta.

Andrija Živković (22) je igrač koji je nakon fantastičnih igara u dresu Partizana stigao do Benfike, gde je nakon dve dobre sezone, pao u drugi plan. Sada je kapiten mlade reprezentacije Srbije, i njega očekujemo večeras protiv Nemačke.

Napadači

Ivan Šaponjić je (21) fudbaler koji je bio najmlađi u selekciji koja je pokorila svet, postigao je neke od najbitnijih golova na prvenstvu. Sada je član Benfike u koju je stigao iz Partizana, ali je i dalje u B timu.

Staniša Mandić (24) je fudbaler koji je takođe bio čest starter kod Veljka Paunovića, a ove sezone je igrao za Zrinjski iz Mostara. Najverovatnije ga očekuje promena kluba ovog leta. Inače, igra kao reprezentativac Crne Gore.

Stefan Ilić (24) je mladi fudbaler iz Kragujevca koji nije mnogo igrao ni na prvenstvu, ali može da se pohvali ključnim potezom u samom finalu kada je Srbija i došla do drugog gola. Ilić je sada član Metalca iz Gornjeg Milanovca, nakon neuspelog pokušaja u Crvenoj zvezdi i Bežaniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pgoranrs
Thursday, 20.06.2019
22:42

Ljudi treba da shvate da je ono zasluga pre svega Paunovića kojeg sada i ne spominju

avatar
Mani2
Thursday, 20.06.2019
14:11

Vrhunac karijere u 20toj.Nema leba od njih, hvala i za ovo sto su postigli.

avatar
dimebag
Thursday, 20.06.2019
18:37

A dobro ne može se baš tako reći Gaćinović, SMS, Živković pa i Veljković i Grujić prave prilično pristojne karijere. Ako pogledaš bilo koju veliku omladinsku generaciju (minus onaj čuveni Portugal gdje je doslovno 11 igrača prekomandovano u prvi tim i u istom igralo idućih 10 godina) maltene 4,5 igrača napravi ozbiljnije karijere.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 20.06.2019
13:11

Manje vise svi prosek

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 20.06.2019
13:06

Filip Jankovic potpuno propao kao fudbaler, a mogao je biti vodja tima u Zvezdi da je slusao trenere i ljude u Zvezdi, a ne svoju majku koja mu je upropastila karijeru.

avatar
Brajkoo
Thursday, 20.06.2019
13:05

Imamo mi i sada dobre fudbalere ali su Kokeza,Terzic,Toncev sve unistili. Postavljaju svoje poslusnike, ne sposobne ljude kako u savezu tako i kao trenere poput Lalatovica, P. Ognjenovica...a sada i Djorovica.

avatar
Cole MCM
Thursday, 20.06.2019
12:52

Mozes reci da od Lacija ima vecih klubova, ali onaj ko kaze da nije veliki dovoljno govori o onom ko pise

avatar
LFC 19-ta
Thursday, 20.06.2019
12:17

Ima li veće gluposti, ali bas gluposti, od toga da se unaprijed postavljaju treneri ovog tima, onog tima, kaže ovo je trenr juniora a ovo seniora :) Veljko napravi tu djecu, napravi koheziju i uspjeh, to je to, i onda umjesto da kazu Paune evo ti sad mlada i pripoji ove momke tu, oni mu daju takve uslove da je on potpuno otisao iz FSS. I sto je jos gluplje, zvace ga kad zaribaju da uzme prvi tim cak... Ja prvi ne bih uzeo neciji tim sto je on sa njim uzeo zlato pored njega zivog i zdravog. I sad dje su momci, a daleko su, što dalje. A dje ste vi da napisete svaki dan naslove cudjenja kad je Veljko smijenjen kao sto pisete o nekima svaki uboga dan... Svaki dan bi pocinjao vijesti onda VELJKA MAKLI????? 100 dana bi taj naslov pisao, pa ne bi se pitali dje su danas sampioni. No napisite vi gdje ce danas Felix, i je li Mbappe lajkovao 8 igraca LIverpoola...

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 20.06.2019
11:48

Pa dobro, ako se jos doda Luka Jovic koji je iz te generacije, imamo dva top igraca, Gacinovic takodje visoko kotira, a od jos bar 4-5 se tek ocekuje da naprave nesto. Sve u svemu, jedna od najboljih generacija u zadnjih 20-ak godina.

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 20.06.2019
11:33

A znao bih da sam procitao tekst:-P

avatar
REVOLT OF MILAN
Thursday, 20.06.2019
11:33

Antonov je najvise propao, pazi kad ne znam ni za koga je igrao ove sezone.

avatar
Thursday, 20.06.2019
16:19

Mislim da ga je Jankovic ipak pobedio. 😁

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 21.06.2019
12:05

Jankovic nije bio nosilac kao ovaj.

avatar
Thursday, 20.06.2019
16:56

Realno, ima tu dobrih igraca, Sms, Grujic, Veljkovic, Rajkovic, Gacinovic, Zivkovic, Maksimovic uz par momaka koji nisu igrali to SP tipa Milenkovic, Racic, Jovic i normalnog selektora bila bi to ekipa vredna postovanja...