Pravio je cirkus u finalu, na kraju izrastao u heroja - Bubakar Bari!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 08.02.2015.
23:38
Izvor: Sportske.net

Obala Slonovače ima svog novog fudbalskog heroja. Nije to ni legendarni Didije Drogba, ni Žervinjo, čak ni Jaja Ture, koji je bio sjajan na Kupu Afrike, već golman Bubakar Bari, čovek koji je posle 23 godine doneo svojoj zemlji titulu na Kupu Afrike!

Beta/AP Photo/Sunday Alamba
Beta/AP Photo/Sunday Alamba

Povezane vesti

Naravno, fudbal nije individualni sport da bi se sve zasluge posle velikog uspeha pripisale bilo kom pojedincu, ali se Bubakar Bari ipak izdvojio od ostalih onda kada je bilo najvažnije - u finalu, tačnije samoj završnici maratonskog finala.

Pravi šampioni su uvek najbolji onda kada najviše treba, ali da li Bubakar Bari ima baš sve odlike pravog šampiona?

Jer, posle večerašnjeg finala Kupa Afrike, maratonske serije penala i pobede Obale Slonovače, pojavile su se brojne kritike na račun 35-godišnjeg golmana, koji od 2007. godine brani boje Lokerena, a zbog njegovog ponašanja tokom penal-serije.

On je, naime, pred šut Andrea Ajua u petoj seriji, dakle kada već više nije bilo prava na grešku, počeo da se žali na povredu, odugovlačeći sa stajanjem na gol, pokušavajući da dekoncentriše protivničkog igrača, što mu nije pošlo za rukom.

Ređali su se penali posle toga, svi su bili precizni na obe strane, da bi onda došla poslednja, 11. serija, kada su oči u oči stali golmani Razak i Bari.

To su bili trenuci kada je Bari izrastao u junaka nacije, kada je doveo do suza reprezentativce Gane, ali i opet pokazao da ume da provocira onda kad je rivalu najteže.

Prvo je odbranbio šut svom kolegi iz protivničke ekipe, a onda je opet zadražio pauzu i ''medicinski tajm-aut''. Posle osveženja i ukazane pomoći, osokoljen je stavio loptu na belu tačku, pogodio i - ušao u istoriju fudbala u svojoj zemlji.

Svidelo se to nama ili ne...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke