Pravila nisu ista za sve? Ako se ovo desi, Čelsi je u bezizlaznoj situaciji!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 03.03.2019.
11:11
Izvor: Sportske.net

Izgleda da će FIFA sprečiti njihove planove, što bi mogli da ima dosta implikacija...

Beta/AP Photo/ Alastair Grant
Beta/AP Photo/ Alastair Grant

Povezane vesti

Da li je FIFA naučila lekciju, ili jednostavno različita pravila važe za različite klubove?

Naime, prema informacijama iz Engleske, Čelsi povodom zabrane neće uspeti što i španski klubovi, da odloži kaznu do januara i iskoristi leto da se ojača.

Šta to znači?

Naime, kazne za Real, Atletiko i Barsu su bile prve tog tipa, razlog kao i kod Čelsinja, mutni poslovi vezani za angažovanje maloletnih igrača.

Čelsi je kažnjen, ali planiraju da urade isto što i Španci, da žalbom odlože izvršenje i iskoriste međuprostor kako bi uložili oko 200 miliona funti u nove igrače, pošto neće moći da kupuju 18 meseci.

Međutim, sada se priča da će FIFA promeniti pravila.

Insajder iz svetske kuće fudbala kaže da su u slučaju španskih klubova pravila bila nova, i da su sada već potvrđena odnosno etablirana i na sudu u Lozani.

"Odbor za žalbe stoji na stanovištu da je sada status jasan, da nema nepoznanica, niti da Čelsi može da žalbom odloži izvršenje", pišu engleski mediji.

Ne mogu dakle da kupuju, što će komplikovati stvari. Naime, u tom slučaju Azar bi mogao da ostane od isteka ugovora jer nemaju zamenu, a onda da ode kao slobodan igrač. Sari neće uspeti, čak i da ostane, da sprovede revoluciju u igri sa igračima koje je nasledio, a teško je verovati da bi Zidan koji je prva meta preuzeo klub u tako delikatnom trenutku.

Takođe, to će dalje narušiti želju Abramoviča da ulaže, ali neće moći ni da proda klub za željenu cenu jer će ovo itekako uticati na vrednost Čelsija na tržištu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skontov
Sunday, 03.03.2019
13:11

Najbolje im je da prodaju Azara i Luiza. Pruziti sansu mladima koji godinama ne mogu da dodju do prvog tima Celzija. Na kraju bi Celziju mogla i da pomogne ova kazna jer bi dobili Kristensena, Zumu, Odoia, Abrahama...

avatar
Fan Celsija
Sunday, 03.03.2019
13:10

Samo da Odoi i Azar ostanu, imamo brdo talenata, koji jedva čekaju šansu, a i Pulišić dolazi. Bitno je da se na postupke Sitija i PSG-a žmuri.

avatar
Paris Saint Germain
Sunday, 03.03.2019
20:49

zato vi cutite posle 7 0. i treba da cutite

avatar
Red blood
Sunday, 03.03.2019
12:42

Sve je to jos uvek na rekla-kazala.
Po meni i treba da uvedu ovako nesto,ne zato sto je Celzi rival klubu za koji ja navijam,vec jednostavno iz tog razloga sto na ovaj nacin se klubovi izvuku i prodju prakticno nekaznjeni.
Mora se stati na put malverzacijama.

avatar
SuperFrank8
Sunday, 03.03.2019
17:19

Slažem se sa tobom 100% ali da kazna bude ista za sve, ne ovako..

avatar
Red blood
Tuesday, 05.03.2019
11:11

Od nekog moraju krenuti,jbg..

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Sunday, 03.03.2019
12:19

Šta na ovo imate da kažete gospodine CFC Severna Makedonija?

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.03.2019
09:37

Nisam doticni ali ove prenosi Daily Mail tako da znas da nema veze sa mozgom. Drugo, kako moze FIFA nas da kazni mi ne igramo njihova takmicenja i treba zajedno sa UEFA i FA da ih odjavimo svi.